Jaką dietę stosować zimą?
napisał/a:
stazzja
2015-10-27 22:47
Chodzi mi o to, co warto jeść, by uzupełnić niedobory witamin, składników mineralnych właściwych właśnie dla tej pory roku.
napisał/a:
eenax
2015-11-02 08:41
Warzywa - bogactwo witamin i minerałów (im warzywa bardziej różnorodne i kolorowe tym lepiej).
Cytrusy, aronia, papryka, pomidory, zurawina - wit. C (by mniej chorować)
Orzechy - mikro i makroelementy,
Tłuste ryby i tran - kwasy tuszowe i wit. D (ważne by ja spożywać w pokarmach w okresie jesienno zimowym gdy jest mało słońca).
Cytrusy, aronia, papryka, pomidory, zurawina - wit. C (by mniej chorować)
Orzechy - mikro i makroelementy,
Tłuste ryby i tran - kwasy tuszowe i wit. D (ważne by ja spożywać w pokarmach w okresie jesienno zimowym gdy jest mało słońca).