Jaki piekarnik

napisał/a: fajnarenia 2015-04-13 08:51
sousvide to technika gotowania w próżni http://pl.wikipedia.org/wiki/Sous-vide
napisał/a: Dorota225 2015-04-13 22:28
No to rzeczywiście warto się zastanowić, a ktoś z Was tak gotuje? Czy tylko znacie metodę z teorii?
napisał/a: gretta 2015-04-14 12:24
Wybrałam odpowiedni dla mnie piekarnik po przeczytaniu wiadomości w poradniku , http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-piekarnik/388/
mój nowy piekarnik spisuje się doskonale .
napisał/a: tarka 2015-04-14 13:33
Dorota225 napisal(a):No to rzeczywiście warto się zastanowić, a ktoś z Was tak gotuje? Czy tylko znacie metodę z teorii?


Metoda bardzo ciekawa, ale chyba na inny temat, bo raczej do niej potrzebny dobry garnek i kuchenka niż piekarnik.
napisał/a: Dorota225 2015-04-14 23:37
No własnie nie, była mowa o piekarniku, który umożliwia stosowanie tej "technologii"
napisał/a: gadzina 2015-04-15 11:21
Owszem w urządzeniu parowym gotuję i powiem szczerze rewelacyjnie są np warzywa...
O piekarniku z funkcją parową słyszałam, i nie powiem sama jestem nim bardzo zainteresowana.
Są jakieś gotowe przepisy albo coś do niego ??
napisał/a: Dorota225 2015-04-15 21:37
Pewnie są, chociaż ja lubię sama kombinować w kuchni i niewiele korzystam z przepisów (z wyjątkiem ciast).
Tylko zanim zdecydujesz się na konkretny model, koniecznie sprawdź czy na pewno można w nim gotować, bo nie każdy piekarnik z funkcją parową się do tego nadaje.
napisał/a: fajnarenia 2015-04-22 10:21
Dorota225 napisal(a):No to rzeczywiście warto się zastanowić, a ktoś z Was tak gotuje? Czy tylko znacie metodę z teorii?


kiedyś w ugotowanych widziałam. Widziałam też na kuchnia.tv. Ogólnie rzecz biorąc nie miałam okazji spróbować bo kuchnia fusion w restauracjach dość droga. Ale chętnie chciałabym się nauczyć gotować w ten sposób bo podobno jest zdrowiej i smaczniej.
napisał/a: margo223 2015-04-27 11:04
Ja zastanawiam się nad piekarnikiem pod zabudowę. Podobają mi się zabudowane sprzęty. Już nawet upatrzyłam tuhttp://www.mixmedia.pl/piekarniki-do-zabudowy coś co mi pasuje. I myślę, że się zdecyduję na jeden z nich.
napisał/a: Frutella 2015-04-29 00:38
Wydaje mi się, że najlepiej najpierw wybrać sobie piekarnik a dopiero potem wziąć jego wersję do zabudowy lub wolnostojącą. Jak pytałam Pana w sklepie to mi tłumaczył na przykladzie electroluxa, że oni mają większość modeli w obu wersjach.
napisał/a: jamejski 2015-04-29 20:10
Dokładnie tak jak mówi Frutella, electrolux ma wszystko w obu wersjach, jednak nie każdy producent tak ma.
napisał/a: Frutella 2015-04-30 01:41
Przyszło mi a propo Electroluxa do głowy, że możesz kupując zwrócić uwagę na szybę w drzwiczkach piekarnika. Moja w starym była z czasem coraz bardziej brudna w środku. Nie bardzo wiedziałam jak sobie z tym poradzić. Te Electroluxa nowe mają rozmontowywane drzwiczki i łatwo można zdjąć szybki, wymyć i znów złożyć. Nie ejstem majsterkowiczem, ale to tak intuicyjne u nich, że nie mam z tym nigdy problemu. Szybki są każda innej wielkości, więc też nie da się ich pomylić :)