Mały piekarnik

napisał/a: cestjollie 2011-11-04 11:24
Czy korzystacie z małych poręcznych piekarników, np. do pieczenia mniejszych porcji mięsa albo zapiekanek, czy wszystko robicie w piekarniku w kuchence? Będę musiała wymienić niedługo naszą starą gazową kuchenkę i zastanawiam się, czy nie lepiej kupić samą płytę, a do tego jakiś zgrabny piekarnik.. Sama nie wiem, jak będzie lepiej, co bardziej się opłaca jeśli chodzi o zużycie energii?
napisał/a: emila3000 2011-11-05 02:29
napewno sprzet do zabudowy
jak chcesz zaoszczedzic to plyta gazowa - polecam gaz na szkle - rewalycyjnie wyglada, rewelacyjnie sie czyści, no i nie ma to jak ogień :)

piekarnik wybierz jakis szybko rozgrzewajacy się - są juz nowe technologie, jakies wysokiej klasy energetycznej (niestety obecnie nie orientuje sie jaki najlepszy jest), oczywiscie elektryczny

w tych malutkich piekarnikach nic sie porządnie nie upiecze, bedzie sie grzac pol dnia, zuuzyje mase pradu i tak z z mizernym skutkiem

no chyba ze nic nie pieczesz?

http://www.jakkupowac.pl/artykul/207/jak-kupowac-piekarnik-do-zabudowy.html moze tutaj cos wyczytasz, ale info o zuzuzciu energii nie ma, ani tez wiekszosci funkcji jakie widzialam w niektórych piekarnikach
KasiaNar
napisał/a: KasiaNar 2011-11-10 20:52
Ja piekę wszystko w piekarniku elektrycznym i nie wyobrażam siebie innego sposobu. Wiele funkcji, dużo programów. Dodatkowo jest on zaopatrzony w system pyrolizy, który bardzo ładnie czyści piekarnik. Nie ma mycia, skrobania, itd. Pomyśl też o takim rozwiązaniu.
maza25
napisał/a: maza25 2011-11-14 15:28
Popieram przedmówczynię. Ekeltryczne piekarniki opinie o nich mam tylko i wyłącznie pozytywne. Teraz po remoncie kuchni mamy nowego whirlpoola z wkładami katalicznymi i jest rewelacyjny. W ogóle odpada mi z obowiązków czyszczenie piekarnika bo czyści się sam ;P że o pozostałych funkcjach już nie wspomnę…
napisał/a: nasic 2011-11-16 14:53
Elektryczny piekarnik jest bardzo praktyczną sprawą. O wiele szybciej się nagrzewa, a do tego przeważnie elektryczne piekarniki mają o wiele więcej funkcji. Mogę Ci poradzić, żebyś zajrzała do sklepu magicznaplaneta.pl Tam jest sporo różnego rodzaju piekarników elektrycznych i to w dobrych cenach.
napisał/a: kuchareczka 2012-01-27 20:32
mam mastrcook i jestem bardzo zadowolona , polecam http://zapiekankaziemniaczana.eu zobacz i się przekonaj co możana upiec.
Sylwya
napisał/a: Sylwya 2012-01-30 16:07
Ja mam w domu jeden, elektryczny piekarnik, żadnych prodiży do pieczenia, tylko mikrofalówka z tych rzeczy ale wiadomo, że ona raczej służy do podgrzewania posiłków, a nie ich pełnego pieczenia. Słyszałam natomiast, że są podobno jakieś mini piekarniki, ale sama takiego na oczy chyba nie widziałam, a przynajmniej sobie nie przypominam.
napisał/a: Golana86 2012-03-02 11:33
Do czasu, gdy w mojej kuchni stała 10 letnia gazówka z elektrycznym piekarnikiem praktycznie nic nie piekłam. Od miesiąca mam nowy piekarnik (http://www.torres.pl/kat-piekarniki-908.html) i jestem zachwycona. Piekarnik nie wymaga wstępnego rozgrzewania, piecze szybko, sprawnie i bez przypalania. Dla mnie rewelacją jest to, że można piec kilka potraw jednocześnie. Jeśli chodzi o płytę to jestem zwolenniczką elektrycznych i szerokim łukiem omijam gazowe.
napisał/a: Adelina85 2012-03-27 10:17
Teoretycznie podobno wciąż lepsze są gazówki, ale z tego, co czytałam, to praktycznie wychodzi na to samo. Popatrz tutaj i poczytaj http://www.zadowolenie.pl/piekarniki. Na pewno plusem małego piekarnika jest to, że można go postawić, przestawić i schować. Ale co, jak przyjdzie Ci przygotować obiad dla 10 osób? Albo chociaż pięciu? Kiedyś jak byłam u znajomych to mieli i takie maleństwo, i zwyczajny piekarnik. Rozwiązanie dobre, choć kosztowne.
napisał/a: trycja13 2012-06-20 15:47
mały jest lepszy. Tez tak uważam i mniej do mycia i ma sporo funkcji. Teraz technika poszła dużo do przodu
napisał/a: dzastina85 2012-07-10 14:46
Mały piekarnik jest idealny dla osób, które rzadko gotują i nie urządzają rodzinnych obiadów. W moim przypadku okazał się niepraktyczny i szybko dałam go teściowej. Teraz jesteśmy na etapie remontu kuchni i dobierania nowych sprzętów. Bardzo podoba mi się sprzęt wkomponowany w meble np. piekarniki do zabudowy Mastercook. Przyznam szczerze, że początkowo uważałam, że grill czy rożen nie są mi potrzebne, gdyż obawiałam się szorowania wnętrza urządzenia. Teraz dużo osób chwali piekarniki z pyrolizą. I stąd moje pytanie, czy korzystałyście kiedyś z funkcji samoczyszczenia? Czy to naprawdę działa?
napisał/a: Martunia35 2012-10-10 09:44
Ja również uważam, że normalne piekarniki w kuchni sprawdzają się o wiele lepiej. Można włożyć tam dużą blachę - na mięso albo ciasto i zużywają przy tym niewiele więcej prądu niż te małe.
Mam piekarnik z pyrolizą ale nie korzystam z tej funkcji często ;) Przydaje się podczas pieczenia pizzy bo serek potrafi wyciekać. Potem włączam funkcję i wszystko zwęgla się - można to łatwo usunąć.