Jak zrobić faszerowane jajka
napisał/a:
Like_a_virgi
2012-03-15 13:53
Wy już o Wielkanocy myślicie?...
Rany, ja nawet nie wiem co dziś na obiad, ani gdzie Wielkanoc spędze :/
Rany, ja nawet nie wiem co dziś na obiad, ani gdzie Wielkanoc spędze :/
napisał/a:
roszka
2012-03-19 14:28
Ja też tak daleko nie planuję, i nawet nie muszę, Święta spędzę pewnie u rodziców, więc plany zostawiam mamie - ja je tylko posłusznie wykonam.
napisał/a:
tericzar
2012-04-02 13:32
Ja o świętach zacznę mysleć dopiero w piątek przed świętami - wczesniej nie mam czasu ;p
napisał/a:
rudzielec1
2012-04-07 09:17
właśnie zaraz zaczynam robić jaja faszerowane i rafaello :)
faszerowane wiecie jak a z rafaello więcej pracy ale ładnie się prezentują
z żółtek serka philadelfia "twardy" farsz przyprawiony wg smaku
białka ścieramy na tarce i obtaczamy w tartym białku
i mamy piękne kuleczki :)
faszerowane wiecie jak a z rafaello więcej pracy ale ładnie się prezentują
z żółtek serka philadelfia "twardy" farsz przyprawiony wg smaku
białka ścieramy na tarce i obtaczamy w tartym białku
i mamy piękne kuleczki :)
napisał/a:
blue_curacao
2012-04-07 15:51
tak! szpinak i jajko to dobre połączenie! w tmtym roku u cioci jadłam! pyszota!
napisał/a:
kuchareczka
2012-04-08 09:38
ostatnio znalazłam doskonałe przepisy na jajka faszerowane
napisał/a:
Dorota225
2013-03-06 14:48
Polecam faszerowane jajka w płatkach migdałowych, świetne są i łatwo je zrobić z tego, co widzę, do tej pory jadłam tylko u mamy, ale w najnowszych "Moich smakach życia" jest przepis:
-5 jajek
-1 cebula
-3 łyżeczki śmietany
-sól, pieprz
-garść płatków migdałowych
-2 łyżki masła Extra do smażenia
Ugotowane na twardo jajka przeciąć na pół ostrym nożem z ząbkami, tak aby nie uszkodzić skorupek. Łyżeczką wyjmij zawartość skorupek. Posiekaj drobno białka i żółtka oraz obraną cebulę. Dodaj do nich śmietanę, przypraw solą i pieprzem, dobrze wymieszaj. Farszem wypełniaj skorupki. Wierzch posyp płatkami migdałowymi, dociskając je dłonią, by nie odpadły. Na patelni rozpuść masło, układaj jajka skorupkami do góry i smaż, aż migdały lekko się zrumienią.
Zastanawiam się nad zrobieniem wersji dietetycznej, zamiast smażyć chyba upiekę je w piekarniku, chyba tez powinno się udać, co?
-5 jajek
-1 cebula
-3 łyżeczki śmietany
-sól, pieprz
-garść płatków migdałowych
-2 łyżki masła Extra do smażenia
Ugotowane na twardo jajka przeciąć na pół ostrym nożem z ząbkami, tak aby nie uszkodzić skorupek. Łyżeczką wyjmij zawartość skorupek. Posiekaj drobno białka i żółtka oraz obraną cebulę. Dodaj do nich śmietanę, przypraw solą i pieprzem, dobrze wymieszaj. Farszem wypełniaj skorupki. Wierzch posyp płatkami migdałowymi, dociskając je dłonią, by nie odpadły. Na patelni rozpuść masło, układaj jajka skorupkami do góry i smaż, aż migdały lekko się zrumienią.
Zastanawiam się nad zrobieniem wersji dietetycznej, zamiast smażyć chyba upiekę je w piekarniku, chyba tez powinno się udać, co?
napisał/a:
madonna555
2015-03-20 18:52
Ciekawe przepisy na pewno wykorzystam niektóre :)
napisał/a:
katca
2015-03-22 00:18
Aż zgłodniałam ;)
napisał/a:
bogusia1111
2015-03-25 21:06
Ja robie z pieczarkami :) ale wasze przepisy tez wypróbuje :)
napisał/a:
knoczek
2015-04-03 21:55
Muszę w końcu wypróbować przepisy na faszerowane jajka, bo szczerze mówiąc to nigdy nie robiłam
napisał/a:
kingaemi
2015-04-06 08:01
Moje wyszły pycha :)