kelnerka

napisał/a: dudek2 2007-09-14 07:56
Czy znacie jakąś dobrą książke typu savoir vivre dla kelnerów?
napisał/a: mikusia4 2007-09-16 21:23
nie, ale jak masz moze onkretne pytanie to chetnie pomoge
napisał/a: dudek2 2007-09-19 08:04
Mikusia, moja siostra jest kelnerką i pytała mnie o taką książkę. Zzaproponuję jej przygotowanie konkretnych pytań. Moze bedziesz mogła pomóc. Pozdrowionka!!!
napisał/a: Amica92 2009-02-15 11:04
kurcze jak znajde ta kasiezke to podam Ci tytul i autora ale nie wiem gdzie ją mam ale szukaj ksiazek z obsluga konsumenta co z ktorej strony sie podaje jak trzyma sie talerze jak podaje sie napoje itp. Jestem w klasie technik zywienia i mam ksiazke ale sama obsluga konsumenta i to jest cienka ksiazka nie dla kelnera ;]
napisał/a: karpia 2009-02-15 14:46
Obsługa konsumenta. Część 1.
Obsługa konsumenta. Część 1.
Podtutuł: , Autor: Ryszard Jargoń ,książka, ISBN: 83-02-07844-1, Rok wydania: 2006, Numer wydania: VI, Ilość stron: 260, ilustracje: barwne rysunki i fotografie, Nr MEN: , Spis treści : dostępny na żadanie, Poziom: Zasadnicza szkoła zawodowa, Klasa: 1 ZSZ, Tytuł z serii: Obsługa konsumenta, Strona www: brak

Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół gastronomicznych i hotelarskich, kształcących w zawodach: kelner i kelner bufetowy, kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego.Podano w niej podstawowe wiadomości na temat zakładów gastronomicznych - ich rodzajów, funkcjonowania, wyposażenia, zakresu świadczonych usług, rodzajów stanowisk oraz systemów obsługi. Omówiono także sposoby wykonywania czynności porządkowych w zakładzie. Wyjaśniono rolę bufetu w zakładzie gastronomicznym oraz techniki kelnerskie stosowane przy podawaniu różnego rodzaju dań (przekąsek, zup, dań zasadniczych i deserów oraz śniadań).. Cechy dodatkowe: brak

Termin relizacji zamówień na podręczniki do 7 dni.

Obsługa konsumenta. Część 2.
Obsługa konsumenta. Część 2.
Podtutuł: , Autor: Ryszard Jargoń ,książka, ISBN: 83-02-07845-X, Rok wydania: 2006, Numer wydania: V, Ilość stron: 200, ilustracje: ilustracje barwne, fotografie, szkice i tabele, Nr MEN: , Spis treści : dostępny na żadanie, Poziom: Zasadnicza szkoła zawodowa, Klasa: 1 ZSZ, Tytuł z serii: Obsługa konsumenta, Strona www: brak

Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół gastronomicznych i hotelarskich, kształcących w zawodach: kelner i kelner bufetowy, kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego.Część druga zawiera wiadomości na temat zasad przygotowywania potraw przez kelnera w obecności konsumenta, omówiono techniki podawania gorących i zimnych napojów bezalkoholowych oraz napojów alkoholowych. Przedstawiono także organizację i obsługę różnego rodzaju przyjęć bankietów, krótko scharakteryzowano kuchnie różnych narodów, omówiono rolę koktajlbaru w zakładzie gastronomicznym, obsługę gości hotelowych oraz systemy rozliczeń kelnerskich. Cenną pomocą dla ucznia będzie słownik zawodowy zamieszczony na końcu książki.. Cechy dodatkowe: brak