Reklamy Instytutu Ryszarda Lorenca w Krakowie

napisał/a: AnnaGRZESZCZUK 2009-01-27 17:12
Aby każda z kobiet miała gładką skórę twarzy, to zwyczajnie pod nią (skórą tejże naszej twarzy), nie powinno być żadnego tłuszczu. Żeby tego dokonać, nie należy tylko spożywać tzw. WYSOKICH węglowodanów, po spożyciu których, nasz trzustka wydziela odpowiednio dużo insuliny, a nadmiar tych wysokich węglowodanów, odkłada jako trójglicerydy w tkance tłuszczowej, czyli jako tłuszcz. Gdy spożywamy zbyt dużo tłuszczu (mówię tylko o tłuszczu nie o węglowodanach), to wchłania się on tj. tłuszcz w jelicie cienkim każdego z nas i jest przez organizm odkładany blisko naszego laboratorium czyli wątroby (okolice pępka, pośladki, uda).
Tłuszcz będący wynikiem przekształcenia się nadmiaru WYSOKICH węglowodanów w trójglicerydy tj. w tłuszcze, jest wynikiem tego bardziej dla organizmu trudnego procesu i jako trudniejszy do odzysku glukozy w następstwie również procesu trudniejszego, to tenże tłuszcz jest traktowany przez organizm jako materiał energetyczny zapasowy i zapomniany. Te właśnie tłuszcze z węglowodanów WYSOKICH odkładają się w górnych partiach ciała, również na twarzy (patrz anorektyczki, chude a z fałdami tłuszczu na twarzy).
Dbając o gładkość naszej skóry twarzy, przy oczywiście biologicznie prawidłowym odżywieniu, powinnyśmy spożywać mało tłuszczu i tzw. NISKIE węglowodany, a te tzw. WYSOKIE węglowodany, wykluczamy z naszej diety. To jest łatwe i skuteczne.

ARTYKUŁ: o węglowodanach.
WYSOKIE węglowodany, ta takie, które po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany, podnoszą poziom cukru o więcej niż 26% (od 26,01% wzrostu). Niskie węglowodany; to,
1. zalecane: wzrost poziomu cukru po spożyciu do 0-13%, lub
2. dozwolone: wzrost poziomu cukru do 13,01-26,00%.
Ten poziom wzrostu można sobie łatwo sprawdzić samemu, własnym glukometrem.
Np. odczyt na glukometrze jest/mamy 100 mg/dL na czczo. Po spożyciu 50 gram glukozy poziom wzrośnie
o ok. 74% przy odczycie najwyższym (sprawdzamy co 15 minut ok. 1,5-2,5 godziny), po spożyciu 50 gram winogron o ok. 8% (ten najwyższy), po ugotowanym ryżu ok. 14-18% (zależy od rodzaju ryżu), po kaszy jaglanej o ok. 17%. Po spożyciu cukru spożywczego też poziom wzrośnie o około 73-74%. Po spożyciu czekolady tzw. min. 70% cacao, poziom cukru wzrośnie o ok. 42% (to jest dużo, ponieważ w takiej czekoladzie jest dużo węglowodanów wysokich czyli cukru białego lub brązowego). Po spożyciu chleba pszenno-żytniego poziom cukru wzrasta UWAGA o ok. 74%, czyli jak przy glukozie.
To jeden z dramatycznych UJEMNYCH, przyrodniczych rekordów. I tenże wzrost poziomu cukru po spożyciu, można sobie sprawdzić samemu (należy tylko odczyty, wykonywać co 15 minut określając najwyższy poziom wzrostu) to łatwe, no ale należy to wykonać osobiście.
Badanie zaczynamy na czczo, określamy wówczas poziom cukru np. 100mg/dL (tj. 5, 5 mmol/L). Następnie zjadamy 50 gram produktu, w którym chcemy określić wzrost poziomu cukru po spożyciu i badamy co 15 minut, określając odczyt najwyższy; może tym najwyższym być 2-gi, a może być 4-ty odczyt. To oczywiście zależy od rodzaju węglowodanów zawartych w zjedzonym przez nas produkcie. Takimi badaniami można łatwo i jednoznacznie potwierdzić sobie tzw. Indeks Glikemiczny, i zobaczyć ile jest tam błędów. Np. maltoza (piwo) wg IG to 110 IG, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 50 gram piwa nie przekroczy 10% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. Ryż biały wg IG to 70IG, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ziemniaki, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: NIEPRAWDA. Np. Frytki zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) które podnoszą poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący jakoby wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu. Odpowiedź jest oczywista: marketing i totalna bzdura. Takich przykładów jest b. dużo. Łatwo to samemu sobie potwierdzić, no ale należy to wykonać osobiście, a nie zdawać się na teorie, które tak prosto można i trzeba zweryfikować, również uwiarygodnić, w trosce o własne zdrowie i wyniki sportowe.
P. S. INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ, to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, a; IG, to marketing i biznes.
Tabele produktów wg tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY; pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych. Tabele te, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie; INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie.
UWAGA: wyniki , IRL KRAKÓW, zgodne z; Copyright by W H O ****
Iwona A. W-wa
napisał/a: AnnaGRZESZCZUK 2009-02-13 00:41
WYSOKIE węglowodany, NISKIE węglowodany; INDEKS ŻYWIENIOWY !!.

DIETA RACJONALNA; tzw. dla myślącego człowieka powinna akceptować wszelkie uwarunkowania naszej przyrody, ewolucją narzucone reguły. Nie jest to trudne, ale bez badań; KREW, WYDZIELINY, WYDALINY, PIERWIASTKI WŁOSA, nie jest to możliwe. Wtedy można tylko przerzucać się PSEUDO regułami; NA WĘCH i CZUCIE, również PRZYPUSZCZENIA. Kto zada sobie trud i zbada jak poziom cukru się podnosi przy poszczególnych produktach, jaki jest wpływ tłuszczów i jak, w jakiej ilości się odkładają, jak organizm reaguje na k a t e g o r i e białek itd. to wyniki dla wszystkich ludzi są niemal identyczne Ew. drobna skala technicznego błędu. A więc:

przy zwalczaniu otyłości ważna jest wiedza, klasyfikująca pożywienie na kategorie uwzględniające zawartość tłuszczów, WYSOKICH węglowodanów, NISKICH węglowodanów; tj. tych które sprzyjają powstawaniu otyłości i cukrzycy typu 2, a które nie, oraz pozostałych składników. Stosunkowo prostym jest zaznajomić się
z tabelami pożywienia wg tzw.
INDEKS ŻYWIENIOWY. To wystarcza, aby samemu decydować o łatwym doborze składników swojej diety, co stanowi na szczęście, R O Z W I Ą Z A N I E trudnego problemu dotyczącego zwalczania obu chorób. Lekarz rodzinny co ważne, też to potwierdzi.

ARTYKUŁ: o węglowodanach.

WYSOKIE węglowodany, to takie, które po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany, podnoszą poziom cukru o więcej niż 26% (od 26,01% wzrostu).
NISKIE węglowodany; to,
1. zalecane: wzrost poziomu cukru po spożyciu od 0-13%, lub
2. dozwolone: wzrost poziomu cukru od 13,01-26,00%.

Ten poziom wzrostu można sobie łatwo sprawdzić samemu, własnym GLUKOMETREM.

Np. odczyt na glukometrze jest/mamy 100 mg/dL na czczo. Po spożyciu 50 gram glukozy poziom wzrośnie
o ok. 74% przy odczycie najwyższym (sprawdzamy co 15 minut ok. 1,5-2,5 godziny), po spożyciu 50 gram winogron o ok. 12% (ten najwyższy), po ugotowanym ryżu ok. 14-18% (zależy od rodzaju ryżu), po kaszy jaglanej o ok. 17%. Po spożyciu cukru spożywczego, też poziom wzrośnie o około 73-74%. Po spożyciu czekolady tzw. min. 70% cacao, poziom cukru wzrośnie o ok. 42% (to jest dużo, ponieważ w takiej czekoladzie jest dużo węglowodanów wysokich czyli cukru białego lub brązowego). Po spożyciu chleba pszenno-żytniego poziom cukru wzrasta UWAGA o ok. 74%, czyli jak przy glukozie.
To jeden z dramatycznych U J E M N Y C H, przyrodniczych rekordów.

I tenże wzrost poziomu cukru po spożyciu, można sobie sprawdzić samemu (należy tylko odczyty, wykonywać co 15 minut określając najwyższy poziom wzrostu) to łatwe, no ale należy to wykonać OSOBIŚCIE.

Badanie zaczynamy NA CZCZO, określamy wówczas; POZIOM CUKRU np. 100mg/dL (tj. 5, 5 mmol/L). Następnie zjadamy 50 gram produktu, w którym chcemy określić wzrost poziomu cukru po spożyciu i badamy co 15 minut, określając odczyt najwyższy; może tym najwyższym być 2-gi, a może być 4-ty odczyt. To oczywiście zależy od rodzaju węglowodanów zawartych w zjedzonym przez nas produkcie. Takimi badaniami można łatwo i jednoznacznie potwierdzić sobie tzw. INDEKS GLIKEMICZNY, i zobaczyć ile jest tam błędów. Np. maltoza (piwo) wg IG to 110 IG, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 50 gram piwa nie przekroczy 3% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. RYŻ biały, wg IG to 70IG, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, PŁATKI zbożowe, kukurydza, ZIEMNIAKI, kasze, Buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: NIEPRAWDA.

Np. FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia), które podnoszą poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący JAKOBY wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu. Odpowiedź jest oczywista: MARKETING i T O T A L N A BZDURA. Takich przykładów jest B. DUŻO. Łatwo to samemu sobie potwierdzić, no ale należy to wykonać osobiście, a nie zdawać się na teorie, które tak prosto można i trzeba zweryfikować, również uwiarygodnić, w trosce o własne zdrowie i wyniki sportowe.

P. S. INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ, to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, a; IG, to marketing i biznes.

Tabele produktów wg tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY; pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych. Tabele te, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie; INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie.
P. S. Chleb typu KR-IRL, stanowi aktualnie o silnym; UKŁADZIE immunologicznym, organizmu człowieka.
Dostarcza ogrom energii, eliminującej; GŁÓD, dlatego iż, GLUKOZA w nim zawarta, stabilizuje POZIOM CUKRU we krwi, na ok. 4-5 godzin !!, tzw. N I S K I E węglowodany.
Złe to, WYSOKIE węglowodany. Podnoszą poziom cukru po spożyciu ZBYT wysoko; CUKRZYCA typu 2.

Przepis wypieku Chleba typu KR-IRL zamieszczony jest na stronie internetowej, ADRES:
http://www.magdalirl.com.pl/

WAŻNE:
G L U K O Z A naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia.
GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.

U W A G A: w y n i k i , I R L KRAKÓW, są zgodne z; Copyright by W H O ****
P. S. Agencja kosmiczna NASA z USA, wyraziła duże zainteresowanie produktem o nazwie; Chleb typu KR-IRL.
I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie.
Prof. zw. dr hab. n. med. Lidia TYRPA, telefon: 012 359 70 15, telefon/fax: 012 358 77 30
Artykuł ten MOŻE być wykorzystany przez W S Z Y S T K I C H pragnących, Ż Y Ć dłużej i zdrowiej.
I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie, Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 012 359 70 15, telefon/fax: 012 358 77 30

AUTOREM powyższego artykułu jest P. Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant I R L KRAKÓW.

Artykuł jest oczywiście do W O L N E G O wykorzystania. Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule
są I D E N T Y F I K A C J Ą zjawisk, które są wyewoluowane przez P R Z Y R O D Ę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Takie PRZESŁANIE ma ten właśnie artykuł.

Chodzi też o to, że stale mówi się o rozszerzaniu się chorób tzw.
PLAGA OTYŁOŚCI, oraz; PLAGA CUKRZYCY TYPU 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
Dla nas tj. IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy;
P R A W D Z I W E J i JASNEJ, oraz Ł A T W E J do potwierdzenia. Dopiero WTEDY mówimy
o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną ocenę
P R A W D biologicznych. Ten artykuł ma takie właśnie P R Z E S Ł A N I E.
A r t y k u ł dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: Iwona ANKER, Warszawa
napisał/a: AnnaGRZESZCZUK 2009-03-05 23:07
albatrosss(ona) napisal(a):Mnie często boli kręgosłup jak mam mało ruchu .Najlepiej pomaga mi na ból kręgosłupa zwykła gimnastyka i dużo ruchu .


ODPOWIEDŹ:
Jedyną taką REALNĄ pomocą dla Ciebie mogą być stałe lekkie ćwiczenia mięśni OKOŁO KRĘGOSŁUPOWYCH. Tylko wtedy możesz sobie pomóc.
Masz dobre opisy w książce pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Strona internetowa, ADRES: http://www.magdalirl.com.pl/
Jak się lepiej poczujesz to możesz się obciążyć. Co najważniejsze ćwiczenia wykonujesz sam we własnym łóżku.
Pozdrawiam I. A.
napisał/a: AnnaGRZESZCZUK 2009-03-05 23:13
MOTTO:
MASA, SIŁA, jako treści LOGICZNE tj. ODŻYWIANIE ROZSĄDNE !!
ENERGIA i WIEDZA, jest ważna jak na 1 roku studiów, tzn. alfabet nt BYCIA !!

60. TEMAT:
ZAWSZE w żywieniu NALEŻY pamiętać o kilku REGUŁACH odżywiania człowieka; tzw. NIEZMIENNYCH !!

Wyniki badań, w laboratoriach np. na oddziałach szpitalnych, czy w przychodniach zdrowia, wykazały bardzo duże podobieństwo między ludźmi 20 a 60 letnimi. Wynika z tych badań jednoznacznie, że różne osoby,
a raczej Ich organizmy, reagują na pokarm niemal IDENTYCZNIE, ponieważ liczy się ZAWSZE SKŁAD PIERWIASTKOWY produktu zjedzonego przez człowieka, WOBEC którego, poszczególne NARZĄDY wykonują WYUCZONE przez miliony lat reakcje, DŁUGIM procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na planecie ZIEMIA.
Dlatego też, przy diecie racjonalnej NALEŻY spożywać:

1. ENERGIA:
to głównie, jako podstawa Chleb typu KR-IRL.
Wiem, że to problem, że się go nie kupi, że trzeba samemu, ale dla pana piekarza TOKSYCZNA mąka ma znaczenie, natomiast TWOJE zdrowie, dla pana piekarza znaczenia NIE ma. Dlatego MUSISZ koniecznie sam. Tylko bez MIODU, bez rodzynek, bo sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2, WYŁĄCZNIE wg oryginalnego przepisu ze strony internetowej;
ADRES; http://www.magdalirl.yoyo.pl/index6.php

2. MIĘSA:
wyłącznie chude tj. wołowina, cielęcina, chudy drób bez skóry, cała dziczyzna.

3. RYBY:
chude i tłuste, ale tłuste to tylko te dzikie, hodowlane WYKLUCZONE !!.

4. OWOCE MORZA:
tylko dzikie, bez octu, bez żadnych dziwnych zalew i sosów.

5. OWOCE:
Zdecydowanie wszystkie, jakie znamy.

6. WARZYWA:
wszystkie świeże, gotowane, pieczone i smażone, ale jeśli smażone to wyłącznie na kroplach oleju i wodzie, ponieważ chłoną tłuszcz.
G L U K O Z A naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia.


7. NABIAŁ:
CAŁY I WSZYSTKIE przetwory nabiałowe: W Y K L U C Z O N Y !!.
Mleko krowie na planecie Ziemia jest dla cielaka, a nie dla człowieka. Koncentracja składników, to oczywiste tycie człowieka, wyroby w markecie dodatkowe toksyny. Takich wyrobów cielakowi bym nie dał z szacunku dla zdrowia przyszłej krowy.
Cielak staje się krową 9 razy szybciej, niż noworodek dorosłym człowiekiem.

8. WĘDLINY:
Wszystkie muszą być wykluczone. Dobra masarnia z 30 dkg mięsa, wykonuje 100 dkg wyrobu finalnego
o nazwie smaczna kiełbasa, lub mówią chuda szynka. Resztę ponad te 30 dkg to azotany, azotyny, fosforany,
i cała paleta polepszaczy smaku, zapachu itd.
To zwykły przekręt i DRAMAT. Jeśli jest inaczej, to dlaczego stację telewizyjną nie wpuszczono do 9 z 10 masarni, które ta TV chciała pokazać. Pokazała tylko tą jedną, przygotowaną do pokazania w TV, i wyglądał ten zakład jakby tam nie było produkcji. Zwyczajnie szkoda słów, po prostu OMIŃ.


9. MĄKA:
GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !.

10. CUKIER: spożywczy, biały i brązowy,
GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !.
GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.


11. NAPOJE:
kawa ekspres lub rozpuszczalna kofeinowa, herbata czarna, zielona, czerwona, smakowe wykluczone, soki świeże owocowe, warzywne to TAK, karton wykluczony.
Alkohol dozwolony to: wina wytrawne i półwytrawne, białe i czerwone, każde piwo jasne, lecz uwaga woda schodzi do 24 godzin po piwku, oraz wódki wyłącznie białe.

Dokładniej przeczytasz w książce, naukowego INSTYTUTU IRL Kraków.
Tej książki ja nie reklamuję, ja się nią zachwycam, i w moim życiu jest na drugim miejscu, zaraz za ELEMENTARZEM, a przed literaturą w oparciu o którą moja praca doktorska stała się faktem, W A R T O !!!!!, po prostu, zwyczajny NIEZBĘDNIK.

12. PRZYGOTOWANIE do spożycia:
gotowanie w wodzie; TAK
gotowanie na parze; TAK
pieczenie wg uznania; TAK

smażenie na patelni; TAK
jest tylko WARUNEK podstawowy: smażymy ZAWSZE na kroplach oleju i wodzie, przyprawy to sól kamienna, morska, pieprz, sucha papryka. Olej z pestek winogron, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, taka kolejność użycia, oczywiście do wyboru i smaku.


MOTTO:
z tej klasy TYTULARNYM PROFESOREM się nie dyskutuje, należy wyłącznie się w JEGO wykład wsłuchać. Tym profesorem jest; PRZYRODA planety ZIEMIA !!.

Wystarczy zapoznać się z treścią książki;
pt……….: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.

Artykuł ten MOŻE być wykorzystany przez W S Z Y S T K I C H pragnących, Ż Y Ć dłużej i zdrowiej.
I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie, Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 012 359 70 15, telefon/fax: 012 358 77 30

ARTYKUŁ jest oczywiście do W O L N E G O wykorzystania.
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią I D E N T Y F I K A C J Ę zjawisk, które są wyewoluowane przez P R Z Y R O D Ę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić.
Takie PRZESŁANIE ma ten właśnie artykuł.

Chodzi też o to, że stale MÓWIMY o rozszerzaniu się chorób tzw.
PLAGA OTYŁOŚCI, oraz; PLAGA CUKRZYCY TYPU 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
Dla nas tj. INSTYTUTU IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy;
PRAWDZIWEJ i JASNEJ, oraz Ł A T W E J do potwierdzenia. Dopiero WTEDY mówimy
o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia PRECYZYJNĄ ocenę
P R A W D biologicznych. Ten artykuł ma takie właśnie P R Z E S Ł A N I E.

Autorem powyższego artykułu jest: P. Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
A r t y k u ł dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: Iwona ANKER, Warszawa
napisał/a: AnnaGRZESZCZUK 2009-03-17 20:58
Dzolajla napisal(a):jestem na diecie od tygodnia. ograniczyłam kalorie do 1000 i ćwiczę 2 razy w tygodniu.
problem w tym, że jak nie mogę jeść tgo, na co mam ochotę, to jeszcze bardziej mam na to ochotę. przez cały dzień stosuję się do diety, ale wieczorem... była pizza, kfc... aż mi głupio...
czy są jakieś sposoby na to by powstrzymać chęć do podjadania?
przez to, że podjadam nic nie schudłam :(


ODPOWIEDŹ:
Na wszystkie TWOJE pytania znajdziesz odpowiedzi w książce !!!;
pt……... PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.

Ja tę książkę czytałam wielokrotnie. Poukładałam sobie wg niej dietę. To łatwe. Pamiętaj, że GŁÓD odczuwamy wtedy, gdy poziom cukru we krwi się obniża. Żebyś go sobie podwyższyła, niezbyt wysoko, bo OTYŁOŚĆ, bo cukrzyca typu 2, ale w kategoriach dozwolonych i UTRZYMAŁA tenże poziom we krwi parę godzin, to musisz sobie ugotować i upiec;
CHLEB typu KR-IRL, który jest fenomenalnym w swej OCZYWISTOŚCI i prostocie, odkryciem naukowców
z Krakowa. Jest w nim O D P O W I E D N I A ilość węglowodanów, tzw. NISKIE węglowodany.

Problem podstawowy dla Ciebie, to iż nie kupisz tego chleba, ale musisz go wykonać sama np. 1 x na 2 tygodnie.
To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!!.

P U E N T A na stronie !!!;
ADRES……….: http://www.magdalirl.com.pl/

Pozdrawiam, Iwona A.
napisał/a: AnnaGRZESZCZUK 2009-03-19 00:55
C H L E B. Przepis WZORCOWY wypieku C H L E B A typu KR-IRL (mini chlebki).
KASZĘ jaglaną 400g. oraz RYŻ biały (lepiej się klei) również 400g. gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) ok. 20 minut. PRZYPRAWY to: sól kamienna nie oczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 15 minut.
UGOTOWANE Kasza i Ryż (masa razem 800g.) wchłaniają wtedy całą użytą (2,5l.) do gotowania resztę wody, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków.
Dużą łyżką stołową nabieramy zmieszaną masę tj. kaszę z ryżem i z takiej objętości formujemy chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami).
Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 45 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.
Uwaga: inne dodatki, niż podane w przepisie wzorcowym są ZAKAZANE; (np. miód, rodzynki, wykluczone!)

P R Z E P I S ten jest zamieszczony na stronie internetowej !!!,
ADRES……….: http://www.magdalirl.yoyo.pl/index6.php

Jest to ewenement w skali kraju i całej Europy. Niezwykle ważna jest też wiedza z książki !!!
pt……….: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.

P. S. Chleb typu KR-IRL, stanowi aktualnie o silnym; UKŁADZIE immunologicznym, organizmu człowieka.
Dostarcza ogrom energii, eliminującej; GŁÓD, dlatego iż, GLUKOZA w nim zawarta, stabilizuje POZIOM CUKRU we krwi, na ok. 4-5 godzin !!, tzw. NISKIE węglowodany.
Złe to, WYSOKIE węglowodany. Podnoszą poziom cukru po spożyciu ZBYT wysoko; CUKRZYCA typu 2.
To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!!.
WAŻNE:
G L U K O Z A naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia.
GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.

Iwona A.
weronikacain
napisał/a: weronikacain 2010-04-09 15:35
MM.4.
TEMAT: Pseudo metoda, oparta na masie pomyłek oraz biologicznym KŁAMSTWIE !!

Polacy chcą być szczupli i zdrowi dlatego mówią: DOŚĆ szerzenia nieprawd i KŁAMSTW ze strony piewców Tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO.

Dwa niezależne ośrodki diabetologiczne oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. INDEKSIE GLKEMICZNYM, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru po spożyciu zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u POLAKÓW.

Po tych badaniach identyfikujących prawdziwe OZNACZENIE pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do PROKURATURY, a następnie skierowana do SĄDU.
Po drobiazgowej i pełnej ocenie SĄDU nastąpi odpowiednia FALA wniosków odszkodowawczych ze strony POLAKÓW otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, pełnego błędów merytorycznych
i NIEPRAWD biologicznych.


Wg tego IG to po czekoladzie 70% się CHUDNIE, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka WYDALA; wg tej bzdurnej i nieprawdziwej teorii. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli
w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy).
Np. maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. RYŻ biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski.
Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ZIEMNIAKI, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: BIOLOGICZNA N I E P R A W D A.

Np. FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów
w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) które podnoszą poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący JAKOBY wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

Odpowiedź jest oczywista: MARKETING i TOTALNA BZDURA. Takich przykładów jest B. DUŻO.

Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i NIE jest to TRUDNE !!

Tzw. Indeks glikemiczny, którym to Polacy są okłamywani, przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę;
cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce,
pt. _______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.

Dlatego też piewcy tzw. IG czując się zdemaskowanymi propagatorami KŁAMSTW swoje frustracje próbują
niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową.
Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza POLICJA sprawdzając stale IP komputerów.

Notariusz kompletuje też materiały pokazujące próby dyskredytacji i oskarżania właścicielki instytutu
i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy
w internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie.
(IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane dla SĄDU).

Zasady, teorie dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel dotyczących tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na ZIEMI.

Należy PIĘTNOWAĆ nieuczciwość, celowe i stałe podawanie NIEPRWD czyli prostackie OSZUSTWO !!
Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie SĄDU.
Musimy mieć świadomość Kto do nas pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ.

Przecież do Nich nie możesz zadzwonić, bo nie ma gdzie. Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym NAUKOWYM REŻIMOM czyli lekko, łatwo mówią PRAWDY BIOLOGICZNE, które zbadali. Warto !!

Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK w telewizji tvn poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.

Zobacz też, prawdy biologiczne;

__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/

Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
napisał/a: alicja221 2010-04-10 10:55
Droga AnnaSADO, cukrzyca jest choroba genetyczna, a co do cukrzycy typu 2, otylosc/nadwaga jest jednym z czynnikow predysponujacych do zachorowania, ale na pierwszym miejscu sa i tak geny.

Odchudzanie to w duzej mierze sila zaparcia, a jesli jej brak, to najdokladniejsze indeksy glikemiczne nie pomoga.

Tak sie sklada, ze sama tez je przeliczam i faktycznie nie zawsze sie to zgadza. A chodzi o podanie odpowiedniej ilosci jednostek insuliny. Ale w tej chorobie ma tez znaczenie doswiadczenie chorego. Poza tym wiedza na temat diety, zdrowego stylu zycia nie ogranicza sie tylko do znajomosci indeksu glikemicznego. To tylko kropla w morzu.
weronikacain
napisał/a: weronikacain 2010-04-12 15:45
INDEKS GLIKEMICZNY. To BŁĘDY merytoryczne i NIEprawdy BIOLOGICZNE !!
MM.4.
TEMAT: Pseudo metoda, oparta na masie pomyłek oraz biologicznym KŁAMSTWIE !!

Polacy chcą być szczupli i zdrowi dlatego mówią: DOŚĆ szerzenia nieprawd i KŁAMSTW ze strony piewców Tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO.

Dwa niezależne ośrodki diabetologiczne oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. INDEKSIE GLKEMICZNYM, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru po spożyciu zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u POLAKÓW.

Po tych badaniach identyfikujących prawdziwe OZNACZENIE pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do PROKURATURY, a następnie skierowana do SĄDU.
Po drobiazgowej i pełnej ocenie SĄDU nastąpi odpowiednia FALA wniosków odszkodowawczych ze strony POLAKÓW otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, pełnego błędów merytorycznych
i NIEPRAWD biologicznych.


Wg tego IG to po czekoladzie 70% się CHUDNIE, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka WYDALA; wg tej bzdurnej i nieprawdziwej teorii. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli
w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy).
Np. maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. RYŻ biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski.
Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ZIEMNIAKI, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: BIOLOGICZNA N I E P R A W D A.

Np. FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów
w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) które podnoszą poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący JAKOBY wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

Odpowiedź jest oczywista: MARKETING i TOTALNA BZDURA. Takich przykładów jest B. DUŻO.

Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i NIE jest to TRUDNE !!

Tzw. Indeks glikemiczny, którym to Polacy są okłamywani, przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę;
cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce,
pt. _______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.

Dlatego też piewcy tzw. IG czując się zdemaskowanymi propagatorami KŁAMSTW swoje frustracje próbują
niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową.
Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza POLICJA sprawdzając stale IP komputerów.

Notariusz kompletuje też materiały pokazujące próby dyskredytacji i oskarżania właścicielki instytutu
i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy
w internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie.
(IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane dla SĄDU).

Zasady, teorie dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel dotyczących tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na ZIEMI.

Należy PIĘTNOWAĆ nieuczciwość, celowe i stałe podawanie NIEPRWD czyli prostackie OSZUSTWO !!
Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie SĄDU.
Musimy mieć świadomość Kto do nas pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ.

Przecież do Nich nie możesz zadzwonić, bo nie ma gdzie. Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym NAUKOWYM REŻIMOM czyli lekko, łatwo mówią PRAWDY BIOLOGICZNE, które zbadali. Warto !!

Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK w telewizji tvn poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.

Zobacz też, prawdy biologiczne;

__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/

Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
napisał/a: aleg 2010-04-27 23:29
Cukrzyca nie jest chorobą genetyczną!!! Można mieć pewne uwarunkowania do dziedziczenia insulino odporności.

Co do IG, pokazuję jak szybko węglowodany zostaną przyswojone, a nie o ile zwiększy się poziom glukozy.

Jaka jest przyczyna fali otyłości w USA? Wysokie spożycie produktów "LIGHT".
W Polsce jest podobnie. Dopóki będzie promowane odżywianie nisko tłuszczowe, otyłość i choroby cywilizacyjne nie zostaną zwalczone.

pzdr.
weronikacain
napisał/a: weronikacain 2010-04-28 10:54
__PODPOWIEDŹ:
BH.39.
MOTTTO: Marchewka świeża, a marchewka gotowana wg propagatorów IG !!
Świeża marchewka wg IG = 35 jest produktem na tzw. szczuplenie i to prawda znana, ale podawanie przez speców od INDEKSU GLIKEMICZNEGO, tj. IG marchewki gotowanej, jako produktu na tzw. tycie IG = 85, jest dużym błędem i najprawdopodobniej źle zidentyfikowanym procesem gotowania, lub najpewniej kolejną niesprawdzoną i błędną pseudo teorią.

O co chodzi?: marchewka zawiera skrobię tj. węglowodan, czyli cukier wielokrotnie złożony, który poddany procesowi gotowania mógłby ulec rozłożeniu tzn. wiązania międzycząsteczkowe, uległy by zerwaniu czyli mogłaby wówczas np. glukoza wydzielić się nieco szybciej podnosząc poziom cukru, ale proszę Państwa jest to tylko niewłaściwa wizja, która biologicznie mogłaby mieć miejsce, ale zwyczajnie NIE ma.

Prawda realna wygląda jednak tak: zarówno marchewka świeża jak i gotowana podnoszą niemal do identycznej wysokości poziom cukru we krwi po ich spożyciu i jest to poziom bardzo NISKI; ok. 13% wzrostu.
Ci specjaliści tzw. propagatorzy teorii IG, może i ugotowali sobie marchewkę, ale od strony merytorycznych badań identyfikacyjnych, poza zjedzeniem tejże marchewki nie poczynili NIC, oprócz tworzenia nierealnych, błędnych teorii.

Rada jest jedna; należy od zaraz odrzucić wszelkie tabele IG, całą tę Ich wymyśloną, NIEPRAWDZIWĄ i w najwyższym stopniu NIEREALNĄ grę; z życiem i zdrowiem zwłaszcza chorych na CUKRZYCĘ, ludzi wczytujących się w tę wirtualną teorię.
Ważne są też tzw. __NISKIE węglowodany, czyli __GLUKOZA naturalna, niezbędna dla naszego mózgu.

Zobacz też: IRL KRAKÓW.
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/

Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
napisał/a: aleg 2010-04-28 16:03
Glukoza nie jest źródłem energii. Mózg nie ma enzymów do spalania glukozy. Woli korzystać z gotowej energii jaką są związki fosforowe wysokoenergetyczne.

Prawda realna wygląda jednak tak: zarówno marchewka świeża jak i gotowana podnoszą niemal do identycznej wysokości poziom cukru we krwi po ich spożyciu i jest to poziom bardzo NISKI; ok. 13% wzrostu.

Ilość WW nie zmienia się przy zwiększaniu IG, pozostaje taka sama.
Modyfikacji ulega szybkość wchłaniania. Marchewka zawiera małą ilość WW, dlatego insulina nie wydziela się lub ew. w małych ilościach, wtedy poziom glukozy we krwi jest podobny w obu przypadkach.

/pzdr.