18.09.2010 Kurs kulinarny "Gotowanie według 5 przemian" - Warszawa
napisał/a:
~Florka
2010-09-09 13:53
Jeśli lubisz gotować i sprawia Ci to radość, jesteś skłonny zmienić swoje nawyki żywieniowe, żeby wzmocnić swoje zdrowie i poprawić samopoczucie to zapraszam Cię na warsztat:
"Skorzystaj z energii pożywienia"
podzielę się swoją wiedzą na temat odżywiania zgodnego z teorią Pięciu Przemian wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.
Miejsce:"Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47A koło stacji Metra Służew.
Termin: 18 września 2010 roku (rozpoczynamy od godz. 15.30)
Grupa: 10-15 osób.
Program:
wykład, podczas którego poznacie:
- podstawy filozoficzne medycyny chińskiej
- Yin i Yang i ich interpretację w dietetyce
- teorię Pięciu Przemian
- kilka powodów dla których warto gotować
- dobowy zegar narządów
i dowiecie się, co to takiego energia pożywienia i jak ją " ugryźć"
Podczas warsztatu ugotujemy wspólnie 2 śniadania, 2 zupy i 2 dania z warzyw. Gotujemy zawsze potrawy dostosowane do pory roku, będą więc dania korzystne o tej porze roku, a szczegółowe menu będzie zależało od tego, co za oknem i jakie produkty będą dostępne na targu.
Gotujemy potrawy z warzyw, ale nie oznacza to, że jest to warsztat dla wegetarian. Moją intencją jest pokazanie Wam jak wzmacniać swoje zdrowie, a więc dla wegetarian będą to informacje, jakie posiłki służą im w naszej strefie klimatycznej, natomiast osoby jedzące mięso będę starała sie przekonać do zwiększenia ilości warzyw w swojej diecie.
Serdecznie zapraszamy.
Masala.com.pl
Tel.: 22 394 95 82
Gsm: 664-673-601
info@masala.com.pl
"Skorzystaj z energii pożywienia"
podzielę się swoją wiedzą na temat odżywiania zgodnego z teorią Pięciu Przemian wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.
Miejsce:"Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47A koło stacji Metra Służew.
Termin: 18 września 2010 roku (rozpoczynamy od godz. 15.30)
Grupa: 10-15 osób.
Program:
wykład, podczas którego poznacie:
- podstawy filozoficzne medycyny chińskiej
- Yin i Yang i ich interpretację w dietetyce
- teorię Pięciu Przemian
- kilka powodów dla których warto gotować
- dobowy zegar narządów
i dowiecie się, co to takiego energia pożywienia i jak ją " ugryźć"
Podczas warsztatu ugotujemy wspólnie 2 śniadania, 2 zupy i 2 dania z warzyw. Gotujemy zawsze potrawy dostosowane do pory roku, będą więc dania korzystne o tej porze roku, a szczegółowe menu będzie zależało od tego, co za oknem i jakie produkty będą dostępne na targu.
Gotujemy potrawy z warzyw, ale nie oznacza to, że jest to warsztat dla wegetarian. Moją intencją jest pokazanie Wam jak wzmacniać swoje zdrowie, a więc dla wegetarian będą to informacje, jakie posiłki służą im w naszej strefie klimatycznej, natomiast osoby jedzące mięso będę starała sie przekonać do zwiększenia ilości warzyw w swojej diecie.
Serdecznie zapraszamy.
Masala.com.pl
Tel.: 22 394 95 82
Gsm: 664-673-601
info@masala.com.pl