a ja lubie schabowe

napisał/a: kot-huncfot 2009-08-22 12:58
proste jest najlepsze
napisał/a: ~georgia 2009-08-26 10:21
ja też lubię, ale w wersji nieco zmienionej. Kotlet panieruje w jajku zdodatkiem wyciśniętego czosnku i pietruszki-dobrze jak postoi 2 godz. adopiero potem w bułce tartej-pychota! we włoszech i hiszpani nazywają tomilanese-tak samo można zrobić z piersią z kurczaka. Smacznego:0
napisał/a: ~Mitfoch 2009-09-01 14:32
No nie wiem czy schabowe sa takie proste, moje zawsze sa takie.. suche. Niewiem jak to robi moja mama, ze jej zawsze wychodza podrecznikowe.

Wiemza to jak je "dopracowuje" - Po upieczeniu czesto wstawia kotlety jeszczedo piekarnika, aby byly bardziej miekkie. Tyle ze uklada je na kromkachchleba, najlepiej czerstwego juz, wiec caly tluszczyk wsiaka w chlebek. Tenchlebek zreszta mozna zagryzc, naprawde dobrze smakuje :P