Informujemy, że w dniu 17.07.2024 r. forum rozmowy.polki.pl zostanie zamknięte. Jeśli chcesz zachować treści swoich postów lub ciekawych wątków prosimy o samodzielne skopiowanie ich przed tą datą. Po zamknięciu forum rozmowy.polki.pl, wszystkie treści na nim opublikowane zostaną trwale usunięte i nie będą archiwizowane.
Dziękujemy!
Redakcja polki.pl

Dodatkowo informujemy, że w dniu 17.07.2024 r. wejdą w życie zmiany w Regulaminie oraz w Serwisie polki.pl

Zmiany wynikają z potrzeby dostosowania Regulaminu oraz Serwisu do aktualnie świadczonych usług, jak również do obowiązujących przepisów prawa.

Najważniejsze zmiany obejmują między innymi:

  • zakończenie świadczenia usługi Konta użytkownika,
  • zakończenie świadczenia usługi Forum: Rozmowy,
  • zakończenie świadczenia usługi Polki Rekomendują,
  • zmiany porządkowe i redakcyjne.

Z nową treścią Regulaminu możesz zapoznać się tutaj.

Informujemy, że jeśli z jakichś powodów nie akceptujesz treści nowego Regulaminu, masz możliwość wcześniejszego wypowiedzenia umowy o świadczenie usługi prowadzenia Konta użytkownika. W tym celu skontaktuj się z nami pod adresem: redakcja@polki.pl

Po zakończeniu świadczenia usług dane osobowe mogą być nadal przetwarzane, jednak wyłącznie, jeżeli jest to dozwolone lub wymagane w świetle obowiązującego prawa np. przetwarzanie w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń. W takim przypadku dane będą przetwarzane jedynie przez okres niezbędny do realizacji tego typu celów, nie dłużej niż 6 lat po zakończeniu świadczenia usług (okres przedawnienia roszczeń).

Bezowy torcik

napisał/a: Agata_Kow 2018-12-23 17:38
Hej,

Macie jakie doświadczenie i porady z pieczenia bezowego torcika dla nowicjuszki ? Jakiś sprawdzony przepis oraz w jakiej temperaturze najlepiej robić beze ?

dzięki
Dorees
napisał/a: Dorees 2019-04-04 11:03
Beze mozesz rownie dobrze kupic gotową i zajac sie przede wszystkim masą na tort i dodatkami.
napisał/a: brzydula_ula 2019-04-12 14:37
ja korzystam zawsze z tego na moje wypieki :)
krolewienka
napisał/a: krolewienka 2019-04-25 11:52
No to samo to nie jest, ale mi się czasami zdarza zamówić ze sprawdzonej cukierni jak za bardzo nie mam czasu i też wychodzi niezła.
majtajka
napisał/a: majtajka 2019-05-09 14:16
Ja się chyba z bezą nie lubię, bo za każdym razem jak chciałam ubiec taki tort to ni groma mi nie wychodził.
madellene_
napisał/a: madellene_ 2019-06-14 13:52
bo beze jest ciężko zrobić . mi też pierwsze kilka razy nie wyszło totalnie xd
napisał/a: MagdaLena0 2019-06-28 17:19
Uwielbiam toert bezowy, muszę w koncu sproobiwac go zobic sama
napisał/a: Huan123 2019-07-08 20:09
Kwestia dobrego ubicia białek, które powinny być w temperaturze pokojowej. Najlepiej znaleźć przepis i postępować krok po kroku.
sangrietta
napisał/a: sangrietta 2019-07-31 14:57
ja się tyle razy męczyłam ze zrobieniem bezy, że teraz po prostu kupuję gotowe spody XD
napisał/a: Cordianka 2019-08-06 14:29
Tez kupuje gotowe spody, moim zdaniem nie roznia sie niczym od domowych, to po prostu bialko i cukier xD
napisał/a: bajowaOla 2019-09-28 15:49
Miliony prób i nigdy nie wyszło. Torcik bezowy to zdecydowanie trudna kulinarna sztuka i niestety nie dla wszystkich. Ja już nawet nie próbuje piec, jak potrzebuję to zwyczajnie idę do dobrej cukierni.