Chrzciny

ania2012
napisał/a: ania2012 2008-08-08 20:24
Czy macie jakieś fajne przepisy na Chrzciny. Chodzi mi głównie o przystawki.
Ania
napisał/a: kukurydza26 2008-08-12 22:14
Zawsze sprawdzają się przy różnych okazjach sałatki czy koreczki.
napisał/a: Adelka026 2008-08-13 14:19
http://kuchnia.wp.pl/index.php/tv/index/id/38 na tej stronce znajdziesz wiele ciekawych przepisów i zdjęć potraw. Może akurat z czegoś skorzystasz i zaskoczysz czymś swoich gości.
napisał/a: przerwa 2009-03-19 00:10
Witam serdecznie wszystkich!!
Mam problem za miesiąc mam chrzest synka, i przyjęcie robię sama!
Nie wiem od czego zacząć? Co podać na główne itd.
Proszę o rade jak super zorganizować przyjęcie na 35 osób i nie zrobić kompletnej klapy!!
Czekam na fajne przepisy
Z góry dziękuje:) i pozdrawiam
napisał/a: przerwa 2009-03-19 00:13
ja mam ten sam problem pozdrawiam
napisał/a: Magdalenka8 2009-03-20 11:00
kanapeczki z łososiem wędzonym, pieprzem i odrobiną soku z cytryny
napisał/a: Magdalenka8 2009-03-20 11:00
i jak wcześniej...koreczki - sprawdzają się zawsze
napisał/a: ani_mru 2009-07-02 15:45
to i ja się dołączam do pytania przerwy:)
cohenna
napisał/a: cohenna 2009-07-03 13:14
Jeśl mieszkasz gdzieś na wsi czy w domku jednorodzinnym i masz działkę to może grill???
zawsze wychodzi a goście świetnie się bawią i nie ważne czy to chrzciny czy urodziny :)
napisał/a: chica_solitaria 2009-07-03 13:44
Ja mam ogromną rodzinę i te 30 osób to takie absolutne minimum jakie zawsze przychodzi. Na ostatniej impreze serwowaliśmy krem z brokółów (zrobiony z torebki :D) z groszkiem ptysiowym, na drugie danie były roladki drobiowe (pierś z kurczaka delikatnie rozbijasz, kładziesz kilka małych kosteczek sera żółtego, ogórek kiszony bądź konserwowy (oczywiście też w kawałeczkach), troszeczkę papryki, posypujesz solą i pieprzem, po czym dokładnie zawijasz, obtaczasz w jajku i w bułce i na patelnię. Trochę podsmażysz i potem do piekarnika żeby nie ostygło jak w tym czasie kolejne robisz, a przy okazji serek się ładnie rozpuszcza :) ), oczywiście tradycyjnie schabowy. Do tego zrób jakieś letnie surówki i sałataki (np. feta, oliwki, pomidor, ogórek, sałata, skropić sokiem z cytryny, dolać troszkę oliwy z oliwek i pychota), czy nawet z kapusty pekińskiej też będzie super. A na deser postaw sernik na zimno, mogą być lody czy sałatka owocowa z bitą śmietaną, tradycyjny makowczyk. Jeśli chcesz zrobić jeszcze jakieś zakąski, to my robimy np. sałatkę pieczarkową czy jarzynową, nadziewamy nią babeczki (są dostępne w sklepach), ale nie wiem czy to dobry pomysł na taką gorączkę, bo szybko kiśnie, a na takich imprezach jedzenia zazwyczaj zostaje i musisz sama dojadać przez tydzień te pozostałe resztki...

Powodzenia!
ale
napisał/a: ale 2009-07-03 22:55
Ja robiłam na 12 osób i zamówiłam catering, po co się męczyć :)
napisał/a: allina987 2015-06-01 15:10
Dokładnie. To bardzo wygodna i dogodna forma urządzania przyjęcia. Na chciany miałam catering z Wrocławia, który poleciła mi koleżanka http://izabelaplociennik.pl/ Nie było żadnych niespodzianek, wszystko było smaczne.