Domowe naleweczki
napisał/a:
~aneta
2012-08-30 13:23
hehe, chyba właśnie znalazłaś nowe zastosowanie i słusznie bo zdrowa to nalewka,
odnośnie przepisów, na tym co sama podałam już zaczynam działać, ale ten drugi mnie zaskoczył trochę, że trzeba po przymrozku zbierać :/
wydaje mi się, że do przymrozku owoce nie wytrzymają, ale spróbuje jeszcze moze w zamrażarce je podmrozić, grunt, że moc się zgadza i moge do obydwu przepisów ten sam gotowy spirytus użyć
napisał/a:
zlota11
2012-08-30 15:34
spróbuję Twojego przepisu
napisał/a:
~antek
2012-08-30 23:40
przepis anetki faktycznie prosty jest, teraz cel aronia :)
muszę przymusić kolegę, żeby mi przywiózł kilka kg,
ten spirytus rozumiem gotowy taki nalewkowy ma być?
muszę przymusić kolegę, żeby mi przywiózł kilka kg,
ten spirytus rozumiem gotowy taki nalewkowy ma być?
napisał/a:
~anetka
2012-08-31 16:04
dzięki za miłe słowa :) mam nadzieję, że nalewka będzie smakowała, chociaż sama pierwszy raz z tego przepisu będę korzystać, najbardziej obawiam się tego żeby nie była za mocna, nigdy jakoś to rozrabianie spirytusu mi nie wychodziło, ale teraz na nalewkowym chyba nie bedzie tego problemu :)
napisał/a:
~morelka
2012-08-31 18:14
chyba i ja się zdecyduję na ten przepis, prosty i mam nadzieję smaczny :) spirytus już mam teraz tylko owoce mi potrzebne
napisał/a:
~gość
2012-10-04 14:04
Fajny przepis, właśnie zostało mi trochę spirytusu do nalewek Soplicy, to już wiem, jak go wykorzystam ;)
napisał/a:
~gość
2012-11-11 15:18
Jak zostaje mi trochę spirytusu, to robię nalewki z cukierków, oczywiście w mniejszych proporcjach np. z kukułek, raczków oraz ice-ów.
napisał/a:
gynek63
2012-11-11 22:52
Witam, ja do każdej nalewki dodaje miód-prawdziwy. Np.z malinowa nalewka dodaje miodu 6 lyżek a, mniej cukru oraz 8 sztuk gozdzików. Malinówka wychodzi super. Senior..