Jaki olej do sałatek?
napisał/a:
smerfetkaaa8
2015-03-25 21:23
Do sałatek najbardziej lubię stosować olej lniany oraz olej z orzechów włoskich oraz arachidowych.
napisał/a:
paulian-567
2015-03-30 14:35
A olej z orzechów włoskich? Używał ktoś? Jak smakuje? Zdrowy jest w ogóle? Ja zawsze też oliwe stosuję i sugeruję się niestety ceną. Ale w sumie chyba zacznę kupowac takie produkty jak oleje, bakalie, pestki..z netu. Mam jeszcze pytanie - bo znalazłam oliwę w przeliczeniu dość tanią (wychodzi 4,50 za 100ml!) z tym, że jest to oliwa extra virgin bio (dokładnie taka -https://ekoj.pl/produkt/669/oliwa-z-oliwek-extra-virgin-bio-1000ml-bio-levante.html) ...Zastanawiam się nad zamówieniem...Czy ona jest lepsza w jakiś sposób od tych nie-bio:)
napisał/a:
smerfetkaaa8
2015-04-12 16:56
Niedawno kupiłam olej rydzowy i dzisiaj wykorzystałam go po raz pierwszy - jest świetny i na pewno na stale zagości w mojej kuchni.
napisał/a:
olivka88
2015-07-06 15:57
Ja tylko i wyłącznie do sałatek dodaje oliwę z oliwek nierafinowana ( extra virgin ) :)
napisał/a:
mallvinka
2015-07-07 13:55
Ja robię sosy na bazie oliwy z oliwek :)
napisał/a:
smerfetkaaa8
2015-07-22 14:44
Często używam do sałatek oleju rydzowego, lnianego i z orzechów włoskich oraz arachidowych.
napisał/a:
talentedgirl
2015-07-28 11:46
Najczęsciej używam oliwy z oliwek, ewentualnie oleju rzepakowego, ale oliwa jest jednak najlepsza
napisał/a:
smerfetkaaa8
2015-08-19 12:57
Zwykłego oleju rzepakowego czy słonecznikowego nie lubię używać do sałatek - wtedy o wiele lepiej sprawdza się oliwa.
napisał/a:
magda_sissel
2015-08-31 16:50
taa, ja też zawsze oliwa z oliwek, ale ona mi wybitnie nie leży
poza tym- sory, ale u nas oliwa nie jest normą, więc przestawiłam się na to, co zawsze na tych ziemiach było- normalny olej rzepakowy
i wszystko mi bardziej smakuje
poza tym- sory, ale u nas oliwa nie jest normą, więc przestawiłam się na to, co zawsze na tych ziemiach było- normalny olej rzepakowy
i wszystko mi bardziej smakuje
napisał/a:
smerfetkaaa8
2015-09-19 17:26
Mi akurat oliwa z oliwek najbardziej odpowiada. Ewentualnie olej lniany czy z orzechów włoskich.
napisał/a:
aniak01
2016-02-25 20:00
Na pewno oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Na pewno nie olej, choć pyszny jest z pestek dyni i słonecznikowy. Ale dobre są różne sosy. Uważajmy na wszelkie choroby kobiece, a jedzmy z rozsądkiem. Zdrowo.
napisał/a:
marysia8383
2016-05-09 13:38
Zamiast kombinować - wystarczy nas zwykły, polski olej rzepakowy. Jakoś lubimy chwalić cudze i swoje pomijać. Poczytajcie tutaj dziewczyny na temat oleju rzepakowego http://pokochajolejrzepakowy.eu/.