Jakie garnki?

cycusdzemka
napisał/a: cycusdzemka 2013-12-26 21:47
Moja mama ma płytę indukcyjną i używa philipiaka. Chwali je niesamowicie, ale cenę też mają odpowiednią i jak dla mnie to pozostają w sferze marzeń. Niestety.
napisał/a: MKa91 2013-12-28 10:51
cycusdzemka napisal(a):Moja mama ma płytę indukcyjną i używa philipiaka. Chwali je niesamowicie, ale cenę też mają odpowiednią i jak dla mnie to pozostają w sferze marzeń. Niestety.


Na szczęście istnieje również system ratalny:)
Marka Philipiak współpracuje z firmą Żagiel, za pośrednictwem której można zakupić produkty na raty.
Pozdrawiam,
Marta Kowalewska
Online Ekspert marki PHILIPIAK
napisał/a: ewa90000 2015-06-01 15:25
Ja bardzo lubię garnki teflonowe a jeżeli chodzi o płytę indukcyjną to nie wiem jakie będą odpowiednie. Jak szukasz tanich dobrych garnków to poszukaj tutaj www.TanieAGD.pl mają spory wybór i przystępne ceny. Więc może znajdziesz tam coś odpowiedniego
napisał/a: merinda_wilk 2015-06-04 18:50
Ja to bardzo często zamawiam sobie garnki przez Internet na allegro. Jest zawsze bardzo duży wybór i zawsze można znaleźć coś dla siebie odpowiedniego. Ja jedynie mogę powiedzieć taką jedną rzecz - warto kupować na allegro bo ma się to porównanie w której cenie są najlepsze i najtańsze garnki.
napisał/a: lidzia11 2015-06-30 23:01
Polecano mi garnki z i patelnie ze sklepu DUKA
szczególnie patelnie zeliwne, jeszcze nie kupiłam ale podobno warto no i niedrogie jak na żeliwne
napisał/a: wiktor82 2015-07-06 11:46
Garnki na indukcyjną kuchenkę muszą być odpowiednio dobrane, nie wszystkie nadają się tak samo do gotowania w ten sposób. A już szczegolnie nie wszytskie patelnie, musza być idealnie płaskie, żeby garnek nie odstawał od powierzchn i grzewczej no i musza być wykonane z odpowiedniego materiału. Jak dla mnie bardzo dobra patelnia na indukcję to ta, którą posiadam, czyli www.cookstore.pl/patelnie,c9.html Nic nie przywiera do niej, dobrze przylega do kuchenki, szybko się na niej smaży.
napisał/a: moonkaz 2015-08-11 12:18
A lepsze są Waszym zdaniem garnki emaliowane czy ze stali nierdzewnej?
bertelen
napisał/a: bertelen 2015-08-28 11:40
moonkaz napisal(a):A lepsze są Waszym zdaniem garnki emaliowane czy ze stali nierdzewnej?


Ja ostatnio się zastanawiałam jakie zamowić i jednak zdecydowałam się na te ze stali nierdzewnej. Miałam wcześniej emaliowane, są ok ale nie są to garnki, które Ci posłużą dlugo.... Rok i zaczynały już się rozpadać.Szczególnie te ich plastikowe rączki oraz uchwyt od pokrywki.
Obecnie mam garnki marki Tefal. Są wykonane ze stali nierdzewnej. Jestem z nich bardzo zadowolona. Wytrzymałe, wygodnie się w nich gotuje. Mają jedna cechę, która daje im przewagę nad moimi poprzednimi garnkami. Bardzo łatwo się je myje. Czy to ręcznie czy w zmywarce. Nie mają żadnych kanciastych elementów tak wiec wystarczy szybko opłukać.
napisał/a: paulliina 2016-01-12 12:29
Tak to prawda, jeśli chcemy gotować na płycie indukcyjnej to musimy zaopatrzyć się w specjalnie garnki, wykonane ze stali ferromagnetycznej. Tego typu garnki dosyć znacząco różnią się od garnków stosowanych w przypadku kuchni gazowych i elektrycznych. Garnki indukcyjne mają idealnie płaskie dno, które wykonane jest z metalu ulegającemu namagnesowaniu, po to, by ich powierzchnia mogła zostać wykryta przez pole grzewcze płyty indukcyjnej. To wszystko jest jeszcze dokładniej opisane tutaj - https://www.maxkuchnie.pl/artykuly/sprzet-agd/plyty-indukcyjne/grzanie-na-zimno-sekrety-indukcji-26.html. Polecam zajrzeć ; )
napisał/a: poleczka87 2016-03-08 21:55
Ja próbowałam różnych garnków, a i tak najbardziej zadowolona jestem z tych z Ikei :D
napisał/a: beata1317 2016-04-17 22:41
Od tygodnia mam płytę indukcyjną; z tego co czytałam i słyszałam niezłe są garnki Tefal - mam nadzieję, że tak i jest ;)
napisał/a: korwetka 2016-06-07 17:23
właśnie za kilka dni mam miec montowaną plyte indukcyjna w swojej kuchni i również chciałam dopytać o garnki. Myślicie ze te przedstawione w ofercie http://www.dobregarnki.pl/ to dobre rozwiazanie?
znajoma polecila mi je, podobno wszystkie tam kupuje i w ogole nie przywiera jedzenie