Kabaczek, cukinia

napisał/a: H2O 2008-07-31 16:14
To ja pozwole sobie wkleic pzrepis na faszerowane kabaczki Wczoraj zrobilam..wyszly pzrepyszne

Wiec tak:

-kroimy cebulke, podsmazamy
-do tego dorzucamy pieczarki
-nastepnie miesko
-pomidorka
-pzryprawiamy
-wszystko smazymy

- kabaczki takie sredniej wielkosci, lepiej zeby byly mniejsze niz jakies wielgachne
-przekrajamy je wzdluz, nastepnie mala lyzeczka wydlubujemy miazsz... robi sie wtedy taka lodka


- gotowy farsz nakladamy do kabaczkow ... moze troszke wystawac
- powinno sie posypac tartm serem ale ja np taretego nei mialam wiec polozylam na farsz plasterki sera..

- wlozylam do piekarnika na 200 stopni na 20 minut... ser musi sie roztopic, farsz i tak bedzie cieply, a kabaczki sa cieplutkie i pyszniutkie...

Jezli chodzi o proporcje to ja wszystko robilam "na oko" .... zrobialm 2 kabaczki czyli po 2 "lodeczki" na osobe... mieska mielonego mialam ok 250 gram, pol cebuli, jeden pomidor, 3 lub 4 pieczarki, pzryprawy i ser

Smaczengo
napisał/a: tajla 2008-08-01 20:43
napisal(a):


Kochane mała poprawka - do składników dodać 1 łyżeczkę proszku do pieczenia - ja zapomniałam napisać
yyyyy to je sie piecze czy smazy ???
zrobiłam juz . PYCHA. dodałam tylko pare przypraw i boskie.
Zrobilismy do tego jeszcze pyszny pikantny sos pomidorowy
nela, ooo własnie jak kroiłam dzis kabaczki to pomyslałm jakby tu zrobic faszerowane.
Dzieki
napisał/a: MonikaDaria 2008-08-01 20:47
Z cukini i kabaczka to oczywiście podstawą jest leczo :) Pyszności
napisał/a: tajla 2008-08-01 21:13
Moniś, wiem wiem . ale własnie cos poza leczem
napisał/a: kasia_b 2008-08-01 21:22
tajla, może być i bez proszku do pieczenia - z proszkiem będą po prostu bardziej pulchne - ale super, że takie Wam smakowały - a z proszkiem normalnie się smaży
napisał/a: basia1125 2008-08-01 21:34
A tu coś na szybko (wczoraj robilam):
Kabaczka lub cukinię (ja chyb a wolę cukinię) obieramy, kroimy w plastry grubości ok. 1 -1,5 cm., solimy, panierujemy jak kotlety, w jajku z mąką a później w bulce tartej.
I na olej.
Smacznego.
Na obiad to za malo, ale na taką lekka kolację
napisał/a: tajla 2008-08-01 22:01
kasia_a, ok , dzieki. Bo maz zachwalał pod niebiosa. Moja kuchnie i ...Twoj pomysł
basia1125 napisal(a): obiad to za malo, ale na taką lekka kolację
a to robiłam. Nie poje sie tym ale na kolacje ok.
Sa fajne. Ale polecam ci te co kasia pisała CUDO
napisał/a: kasia_b 2008-08-01 22:18
tajla napisal(a):Bo maz zachwalał pod niebiosa. Moja kuchnie i ...Twoj pomysł

tajla napisal(a):Ale polecam ci te co kasia pisała CUDO

bardzo mi miło
napisał/a: tajla 2008-08-02 19:52
kasia_a, mi tez. W przyszłym tygodniu znowu robie
napisał/a: yves 2008-08-27 17:48
Zupa z cukini jest rewelacyjna z czosnkowymi małymi grzankami. Oprócz tego przyrządzam cukinię razem z makaronem. Warzywo pokrojone w cienkie plasterki, lekko podsmażam na oliwie, dodając do tegoczosnku i ziół, a później mieszam z ugotowanym makaronem. Pycha ;)
napisał/a: tajla 2008-08-31 14:22
yves, smaczne mowisz ???
to trzeba sprobowac . tylko jzu sezon minał
napisał/a: H2O 2009-07-29 18:01
Prosze o pomoc Dobre Duszyczki

Baklazan faszerowany mielonym mieskiem,z cebulka, pieczarkami... Dla chetnych ser... i to wszystko pieczone w piekarniku.

Wyglada to tak.....



Pomozcie mi prosze co do tego podac???? Wazne

Goscie przychodza juz w piatek

[ Dodano: 2009-07-29, 18:07 ]
Smieje sie sama z siebie... na poprzedniej stronie dalam opis tego czegos... i tam napisalam kabaczki, tutaj baklazan .... hmm... nie wazne co to, wazne z czym mozna podac ???