Kuchnia włoska
napisał/a:
Polina85
2013-04-27 00:29
macie jakieś fajne przepisy na makaron z czymś....
napisał/a:
majusia90
2013-05-14 16:47
a znasz taki przepis na makaron z pastą słonecznikową? wystarczy 15 minut i jest pyszne! http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/makarony/pasta-slonecznikowa-z-makaronem/

napisał/a:
HellNo_Kitty
2013-05-14 17:03
Jeśli chodzi o makaron, pomysłów jest nieskończona ilość - jak sama napisałaś: makaron Z CZYMŚ :) Wystarczy sprawdzić, co akurat masz w lodówce.. albo co smakowitego znajdziesz w sklepie, mam na myśli głównie warzywa.
Ja do makaronu dodaję zawsze na bieżąco, to co mi w ręce wpadnie, wariacji są tysiące!
Najprostszy i najszybszy klasyczny włoski przepis to makaron z oliwą i czosnkiem.
Ja do makaronu dodaję zawsze na bieżąco, to co mi w ręce wpadnie, wariacji są tysiące!
Najprostszy i najszybszy klasyczny włoski przepis to makaron z oliwą i czosnkiem.

napisał/a:
anna_k
2013-05-21 21:04
ja ostatnio robiłam z dania Lubelli - fajnie i szybko wyszło :))
napisał/a:
Polina85
2013-05-23 15:49
Bardzo oryginalne, dzięki za przepis
napisał/a:
Polina85
2013-05-23 15:50
To jakiś gotowiec?, ale fix do spaghetti?

napisał/a:
anna_k
2013-05-24 22:26
to taka "baza" - podwójna saszetka makaron + sos (w proszku) dajesz to na patelnię, trochę wody i dodatki w zależności od wariantu smakowego (np. szpinak, łosoś i śmietana) 10 min i gotowe :)
napisał/a:
wykadrowana
2013-12-27 10:26
ja uwielbiam dania włoskie w aioli - http://www.foodpanda.pl/restaurant/v6gi/aioli po porstu są przepyszne! niestety, ale jeszcze żadnego nie udało mi się w domowym zaciszu odtworzyć, ale pracuję nad tym :)
napisał/a:
smerfetkaaa8
2014-01-11 10:40
Makarony zrobić dosłownie ze wszystkim. Ja polecam robienie makarony samemu (jeśli posiadacie maszynkę do makaronu) - smakuje o niebo lepiej i większa satysfakcja z obiadu jest ;)

napisał/a:
jaokularnica
2014-03-19 15:23
Jak już wcześniej pisano, makaron można połączyć praktycznie z wszystkim :) moje ulubione dania to makaron z tuńczykiem albo muszelki z serami (pleśniowy, mozarella oraz mascarpone) i to zapiekam, pycha!
napisał/a:
erka1991
2018-03-22 22:08
Ja chciałabym nauczyć się robić Carbonare, która nie smakuje jak jajecznica z makaronem :( najlepszą jak do tej pory jadłam w warszawskim Bistro Wiejsk, ale daleko mi do ich kucharza. Ale nie poddaję się!
napisał/a:
BubaHuba88
2018-07-13 22:25
No błagam, carbonara jest prosta jak budowa cepa! Trzeba tylko mieć jajka w temperaturze pokojowej i po przesmażeniu boczku zmniejszyć gaz do minimum, by różnica temperatur nie była zbyt duża, bo białko się zetnie. I zamiast parmigiano lepiej użyć pecorino ;)