Kurczak

napisał/a: Camelia01 2014-02-11 14:52
Ostatnio słyszałam o certyfikacje jakości AQFP, w związku z tym mam pytanie. Kupujecie zwykłego kurczaka czy te z certyfikatem? Czy będąc w sklepie zwracacie w ogóle uwagę na ten certyfikat? :)
napisał/a: paulliina 2014-02-12 09:58
Do niedawna nie zwracałam uwagi na certyfikat QAFP, ponieważ nie miałam pojęcia, że istnieje taki certyfikat jakości. Moim zdaniem warto kupować kurczaka z certyfikatem, ponieważ takie mięso charakteryzuje się wyższą jakością, ładniejszym kolorem i aromatem oraz świeżością. "Mięso drobiowe z logo QAFP powstaje bez nastrzyków, posypek czy wprowadzania jakichkolwiek substancji dodatkowych." źródło: http://www.sprawdzonydrob.pl/system-qafp/co-to-jest-qafp/.
napisał/a: anjabro 2015-04-24 17:06
Nie przepadam za kurczakiem.