Kurczak po chińsku - podpowiedzcie

napisał/a: dudek2 2008-06-06 07:07
Zamierzam zrobić dziś na urodzinowy obiad z moim narzeczonym kurczaka po chińsku - chyba tak można nazwać to, co wymyśliłam.
Planuję kupić mrożonkę warzyw na patelnię. Do tego dodać brązowy ryż i pokrojonego na kawałki gotowanego kurczaka.
I właśnie mam dylemat: czy z gotowanym, doprawionym ziołami i imbirem kurczakiem też będzie dobre, czy to sie robi tylko ze smażonym mięsem?
napisał/a: Nyana 2008-06-06 22:34
Obiad już minął :p Ale według mnie smażone jest lepsze, ale jak kto woli :)
Pozdrawiam
napisał/a: dudek2 2008-06-08 08:03
W efekcie zrobiliśmy sobie grilla :) :)
napisał/a: mama_pati 2008-06-09 09:29
Też wole smażone, obtoczone przyprawą chińską.
napisał/a: anker 2008-11-08 14:19
Tak. Smażone jest smaczniejsze
napisał/a: ola_miko21 2008-11-08 16:28
A ja polecam Fix Knorr do potraw chinskich po prostu rewelacja:)
napisał/a: nieves123 2008-11-10 12:43
moj tata czesto robil chinskie w woku. ale teraz to maja kuchenke elektryczna i juz sie w tym nie da zrobic bo inaczej sie grzeje. ja mysle ze ze smazonym boogolnie to oni zawsze smaza to chinskie. sama robie na patelni ale do tego wlasnie potrzebny jakis fajny sosik. ze sprawdzonych dan to polecam gotowa mrozonke kurczak po indonezyjsku. do tego juz ni emusiisz gotowac ryzu i wrzycasz na patelnie tlko.
napisał/a: pXczek 2008-12-16 14:15
U mnie też czasem robi się w woku, ale to strasznie dużo roboty jest. każdy składnik trzeba pokroić i potem osobno smażyć. Dłuuugo to trwa więc co najnwyżej na weekend można zaplanować. A takie gotowe dania to świetny pomysł i smaczne są. Kurczak po meksykansku też jest świetny.
napisał/a: nieves123 2008-12-18 11:14
tak to jest. dobre dania sa pracochlonne i zazwyczaj udaje nam sie je zrobic w weekend. a na codzien trzeba byc praktycznym. tego kurczaka nie probowalam.moze sie skusze ale jak po meksykansku to pewnie ma fasole za ktora nie przepadam. w kazdym razie po indonezyjsku polecam bo jest jak z woka.
napisał/a: mikolos 2014-07-09 08:33
Najlepszy kurczak po chińsku jakiego jadłam był w restauracji w Warszawie http://www.cesarski-palac.com.pl/ . Na bank jest z woka, bo jego smak jest taki delikatny, ale konkretny, a do tego mieso jest soczyste i baaaardzo miekkie. Wiec wg mnie kurczak po chinsku to albo tylko wok, albo ew. w domowych warunkach smazony. Gotowane miesa z kurczaka kojarzy mi sie tylko z rosolem :P
kurdeblaszka
napisał/a: kurdeblaszka 2014-07-11 11:07
Będzie dobre na pewno, u nas robimy już od lat w ten sposób i jest wyśmienity ;)