KURS SUSHI II STOPNIA GOHAN DESUYO - WARSZAWA

napisał/a: ~Florka 2010-09-09 13:51
Firma Masala Smaki Świata ma przyjemność zaprosić na kurs Sushi II Stopnia.

Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 11 września od godziny 18.30.

Kurs poprowadzi Pan Tomasz Szymankiewicz - mistrz kuchni japońskiej, trener sushi, szef restauracji japońskiej Ginza w Hotelu Hilton w Warszawie.

Termin: 11 września 2010 r

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 15.30)

Grupa: 10-15 osób.

PROGRAM SZKOLENIA

Część Teoretyczna

* Omówienie różnic pomiędzy stylem Edo, stylem Kansai, sushi autorskim oraz sushi narodowym.

* Przedstawienie wszystkich dostępnych w Polsce produktów mających zastosowanie w sushi (min. Ikra z latającej ryby tobiko, tofu Inari, Kanpyo aijtsuke, barwniki do ryżu, ryby i owoce morza itp.)

* Omówienie polskich surowców mogących znaleźć zastosowanie w sushi.


Panel dyskusyjny

* Omówienie najczęściej pojawiających się problemów.

* Dyskusja na temat trendów tworzenia sushi w Polsce i na świecie
* Techniki i ich zastosowanie

Część Praktyczna

Formy Sushi:
* Tempura sake yaki - Futo maki z pieczonym łososiem panierowany w panko
* Ura Maki ebi tempura - krewetka ebi w tempurze,
* fukusa sushi - sakiewki sushi z naleśnika,
* gunkan sushi
* Temaki
* Inari

Kuchnia Gorąca:
* Tempura
* Technika ajtsuke
* Technika Fry


SERDECZNIE ZAPRASZAMY

Serdecznie zapraszamy.
Masala.com.pl
Tel.: 22 394 95 82
Gsm: 664-673-601
info@masala.com.pl