Mizeria

napisał/a: zuzaz89 2009-06-23 21:39
*6 ogórków
*pół szklanki śmietany lub kefiru
* 2 szczypty koperku
*szczypta soli i pieprzu

Wykonanie:Koper umyć, posiekać, ogórek poszatkować, dodac śmietanę, przyprawic
napisał/a: ~gość 2009-06-24 14:39
Ja dodałabym jeszcze odrobinę octu, sczyptę cukru, szczypiorek/cebulę (jak kto woli)

Starte ogórki doprawić solą, pieprzem i ciutką cukru, wymieszać, dodać odrobinę octu, odczekać chwilę, dodać szczypiorek/cebulę (lub to i to) i śmietanę.
napisał/a: Misia7 2009-06-25 08:22
zuzaz89 napisal(a):2 szczypty koperku

Natalina1989 napisal(a):szczypiorek/cebulę

A ja nie dodaję ani jednego ani drugiego. Ale ciekawe połączenie, muszę wypróbować