Nowości kulinarne
napisał/a:
Katja30
2011-03-07 11:37
I jak, krokiety zakupione? :) Ja ostatnio przerzuciłam się się na krokiety z kapustą i grzybami, też z Virtu, mniam :)
napisał/a:
Mniamek
2011-03-09 09:59
moim zdaniem nowe przyprawy Vegeta do... twarożku, grzybów, ziemniaków itp są świetne !
napisał/a:
bajaderka
2011-03-15 10:26
przyuważyłam w sklepie nowy kopiec kreta sernik, ale dzieci mnie zaciągnęły na chrupki do mleka i zapomniałam i teraz żałuję :)
już wpisałam na kartkę zakupową, więc tym razem nie zapomnę :)
już wpisałam na kartkę zakupową, więc tym razem nie zapomnę :)
napisał/a:
emila3000
2011-04-07 13:51
jak dla mnie przy ciescie z torebki i przy zwyklym jest tyle samo roboty
a przynajmniej tej chemii nie ma
w cukierni tez sie nie kupi prawdziwego ciasta tylko wszystko sztuczne na margarynie zeby koszty ciąć
a przynajmniej tej chemii nie ma
w cukierni tez sie nie kupi prawdziwego ciasta tylko wszystko sztuczne na margarynie zeby koszty ciąć
napisał/a:
kropla
2011-04-21 08:45
Też tak uważam, już lepiej gotowy kupić. Ja na przykład dostałam od firmy Hochland twarożki z grubo pokrojonymi warzywami do testowania, są one tak przyrządzone, zupełnie jak domowe, nawet ze śmietanką, to w tym przypadku nie traci się w ogóle czasu na przyrządzanie.
napisał/a:
novvva
2011-04-26 02:50
Dostałaś w zamian za spam na forach, wiemy, znamy jak taka pożal się boże reklama działa, więc daruj sobie :mad:
napisał/a:
kropla
2011-05-02 13:16
Ja miałam napisać do firmy Hochland czy mi smakowały, a nie pisać o tym na forum, a że tutaj tak wyszło to trudno, każdy ma prawo podzielić się swoja opinią o nowościach kulinarnych, a twarożki do nich należą i temat wątku też jest o tym. Więc post jest na miejscu i nie obraża nikogo :)
napisał/a:
trycja13
2012-06-09 16:18
a ja tych twarozków nie lubie. może i sa jak domowe ale ja wyczuwam w nich chemie. nie wiem co za atrakcja kupić domowy twarożek zeszczypiorkiem? czy tak dużo czasu zajełoby Ci pogniecenie widelcem twarogu i posiekanie szczypiorka?
napisał/a:
Eiger
2012-07-26 07:51
a ja polecam cukiniowe placuszki http://cukinia.info
napisał/a:
casandras
2012-09-06 10:38
Ja robię takie"nadziewane" twarożki z twarogu aksamitnego do którego dodaję nie tylko szczypiorek ale też rzodkiewkę i ogórka,
można robić tez inne kombinacje smakowe na słono, na ostro, na słodko :)
u mnie w domu na śniadanie taki twarożek to nr. jeden :D
napisał/a:
SzalonaaaJa
2012-09-20 12:29
Wuzetkę robiłam tydzień temu :) bajeczna, tylko, że ja tak od siebie po nasączeniu spodu dałam jeszcze warstwę dobrego dżemu wiśniowego i dopiero na to krem i wierzch ciasta. Pycha!
Z Oetkera polecam też wypróbować Kopiec Kreta sernik, wersja limitowana :) Jest też jeszcze z truskawkami i też tak sezonowo, ale nie próbowałam, choć miałam chętkę :)
napisał/a:
bajaderka
2012-09-24 10:46
Tez lubię tą wuzetkę i następnym razem zrobię twoim sposobem dodając dżem :)