Nowości kulinarne

napisał/a: Katja30 2011-03-07 11:37
I jak, krokiety zakupione? :) Ja ostatnio przerzuciłam się się na krokiety z kapustą i grzybami, też z Virtu, mniam :)
napisał/a: Mniamek 2011-03-09 09:59
moim zdaniem nowe przyprawy Vegeta do... twarożku, grzybów, ziemniaków itp są świetne !
bajaderka
napisał/a: bajaderka 2011-03-15 10:26
przyuważyłam w sklepie nowy kopiec kreta sernik, ale dzieci mnie zaciągnęły na chrupki do mleka i zapomniałam i teraz żałuję :)
już wpisałam na kartkę zakupową, więc tym razem nie zapomnę :)
napisał/a: emila3000 2011-04-07 13:51
jak dla mnie przy ciescie z torebki i przy zwyklym jest tyle samo roboty
a przynajmniej tej chemii nie ma

w cukierni tez sie nie kupi prawdziwego ciasta tylko wszystko sztuczne na margarynie zeby koszty ciąć
napisał/a: kropla 2011-04-21 08:45
Też tak uważam, już lepiej gotowy kupić. Ja na przykład dostałam od firmy Hochland twarożki z grubo pokrojonymi warzywami do testowania, są one tak przyrządzone, zupełnie jak domowe, nawet ze śmietanką, to w tym przypadku nie traci się w ogóle czasu na przyrządzanie.
napisał/a: novvva 2011-04-26 02:50
kropla napisal(a):Też tak uważam, już lepiej gotowy kupić. Ja na przykład dostałam od firmy Hochland twarożki z grubo pokrojonymi warzywami do testowania, są one tak przyrządzone, zupełnie jak domowe, nawet ze śmietanką, to w tym przypadku nie traci się w ogóle czasu na przyrządzanie.


Dostałaś w zamian za spam na forach, wiemy, znamy jak taka pożal się boże reklama działa, więc daruj sobie :mad:
napisał/a: kropla 2011-05-02 13:16
Ja miałam napisać do firmy Hochland czy mi smakowały, a nie pisać o tym na forum, a że tutaj tak wyszło to trudno, każdy ma prawo podzielić się swoja opinią o nowościach kulinarnych, a twarożki do nich należą i temat wątku też jest o tym. Więc post jest na miejscu i nie obraża nikogo :)
napisał/a: trycja13 2012-06-09 16:18
a ja tych twarozków nie lubie. może i sa jak domowe ale ja wyczuwam w nich chemie. nie wiem co za atrakcja kupić domowy twarożek zeszczypiorkiem? czy tak dużo czasu zajełoby Ci pogniecenie widelcem twarogu i posiekanie szczypiorka?
napisał/a: Eiger 2012-07-26 07:51
a ja polecam cukiniowe placuszki http://cukinia.info
napisał/a: casandras 2012-09-06 10:38
trycja13 napisal(a):czy tak dużo czasu zajełoby Ci pogniecenie widelcem twarogu i posiekanie szczypiorka?


Ja robię takie"nadziewane" twarożki z twarogu aksamitnego do którego dodaję nie tylko szczypiorek ale też rzodkiewkę i ogórka,
można robić tez inne kombinacje smakowe na słono, na ostro, na słodko :)
u mnie w domu na śniadanie taki twarożek to nr. jeden :D
napisał/a: SzalonaaaJa 2012-09-20 12:29
casandras napisal(a):Mniam mniam uwielbiam ich babeczki :) Oetker wypuścił też 2 nowe ciasta
sernik choco i wuzetkę oj będzie czego próbować :D


Wuzetkę robiłam tydzień temu :) bajeczna, tylko, że ja tak od siebie po nasączeniu spodu dałam jeszcze warstwę dobrego dżemu wiśniowego i dopiero na to krem i wierzch ciasta. Pycha!

Z Oetkera polecam też wypróbować Kopiec Kreta sernik, wersja limitowana :) Jest też jeszcze z truskawkami i też tak sezonowo, ale nie próbowałam, choć miałam chętkę :)
bajaderka
napisał/a: bajaderka 2012-09-24 10:46
SzalonaaaJa napisal(a):Wuzetkę robiłam tydzień temu :) bajeczna, tylko, że ja tak od siebie po nasączeniu spodu dałam jeszcze warstwę dobrego dżemu wiśniowego i dopiero na to krem i wierzch ciasta. Pycha!


Tez lubię tą wuzetkę i następnym razem zrobię twoim sposobem dodając dżem :)