Pomysły na rybę

sophie_s
napisał/a: sophie_s 2008-02-21 14:20
Mam w zamrażalce kilka sztuk zamrożonej pangi w filetach. I już mi się znudziła taka po prostu smażona :( Co można z takiej ryby zrobić?
napisał/a: dudek2 2008-02-21 20:02
Zupka rybna! - z kawałkami ryby, a nie z głów (taką z głów robi moja babcia, ble!) Inne składniki to po prostu warzywa, które lubisz!
Ja robię jeszcze gotowane roladki z ryb: przyprawiam rybę imbirem, ziołami, wkładam kawałek cebuli, zwijam w rulonik, przekuwam wykałaczką i wrzucam na wrzątek na parę minut dosłownie!
napisał/a: kropla 2008-02-26 18:05
1 kg pangi
3 cebule
3 listka
3 ziela
2 ketchupy łagodne
puszka ananasa krojonego w kostkę
Rybę panierujemy w jajku i w mące z odrobiną bułki, po czym panga stygnie.

Cebulkę pociętą w piórka solimy i szklimy na oleju. Do garnuszka dajemy ketchup, listek, ziele, ananas i zeszkloną cebulkę. Zagotować.
Po ostygnieciu sosu przekładamy warstwami zaczynając od pangi.
Smacznego.
napisał/a: ziekotka 2008-02-28 15:27
a ja taka bylejaką rybę kroję w kostkę i dorzucam do chinczyka.
napisał/a: malenstwo23 2008-02-29 00:54
a ja polecam gotowe sosy do ryby 2znanych firm na rynku naprawde są super :)poza tym można rybkę upiec w ziołach-kiedyś posypałam fileciki praktycznie wszystkim co miałam w kuchni i wyszło super :) poza tym moze usmażoną pokroić i dodać do sałatki?
sophie_s
napisał/a: sophie_s 2008-02-29 10:31
nie używam w kuchni gotowych pseudo potraw :( Ale dzięki za pomysły :)
Delicja
napisał/a: Delicja 2011-09-29 13:15
Ja najbardziej lubię dorsza i makrelę ale widzę że autor ankiety nie uwzględnił tych dobroci.
napisał/a: Dorota225 2012-02-09 21:32
tu jest sporo przepisów na ryby, bardzo ciekawe i niespotykane, z użyciem papieru do gotowania... http://www.sagacook.com/pl/Consumers/Pages/CookBook.aspx
chyba po kolei będę próbować, bo uwielbiam ryby :)
napisał/a: Mart 2012-02-29 22:36
spadłaś mi z nieba z tymi przepisami i pomyslem na papier. Moja mama po operacji choruje na ryby, ale jedzenie musi być lekkostrawne i nie można przyrządzać niczego smażonego, a zupa rybna troszkę się jej już przejadła... A parowaru w domu brak. Jutro idę po ten papier! o ile go znajdę...
napisał/a: ABCKuchni_pl 2012-03-02 15:15
Bardzo dobra jest tez ryba robiona z "pomysłu na rybę". Kupuje sie gotowy sos. trzeba tylko rybe przyprawic i upiec. na domowe warunki bardzo dobra;)
napisał/a: Dorota225 2012-03-28 12:49
nie lubię gotowców, nie wiem co jest w środku, wolę sama dodawać przyprawy i mieć pewność ;)
Mart, jeśli jeszcze nie znalazłaś to na stronie masz listę sklepów, gdzie można go kupić: http://www.sagacook.com/pl/Consumers/Pages/WhereToBuy.aspx
napisał/a: issey83 2012-09-06 12:19
Ja polecam rybkę w sosie pomarańczowym albo cytrynowym - pyszna i prosta w wykonaniu Rybka musi być delikatna, ja używam soli albo mintaja, panga też może być od biedy. Przesmaża się ją delikatnie na maśle i podaje z sosem - zmiksowane pomarańcze+sok pomarańczowy lub miąższ cytryn i skórka otarta z cytrynki, śmietanka, trochę mąki. To wszystko z surówką z kapusty pekińskiej.