Pory w roli głównej
napisał/a:
iwa2
2007-05-09 09:28
to może mówimy o tej samej sałatce, tylko ja robiłam bez pora
napisał/a:
nika81
2007-05-09 09:31
palika, może wrzucisz przepis na tą sałatkę??
Ale mam smaka
Ale mam smaka
napisał/a:
palika
2007-05-09 09:35
Hmm przepisu nie znam bo jadłam ją na komunii,ale chyba nic trudnego więc napiszę "mniej więcej" jak może wyglądać .
Na pewno pory kroi się w cienkie paseczki i sie je chwilę blanszuje (obgotowuje przez moment,żeby były miękkie), potem dodaje się pokrojonego w drobniutką kosteczkę ananasa, szynkę w również bardzo drobniutkie kosteczki i kukurydzę. Dodaje się kukurydzę, i majonez, doprawić do smaku i gotowe .
Bardzo prosta sałatka i naprawdę smaczna
Na pewno pory kroi się w cienkie paseczki i sie je chwilę blanszuje (obgotowuje przez moment,żeby były miękkie), potem dodaje się pokrojonego w drobniutką kosteczkę ananasa, szynkę w również bardzo drobniutkie kosteczki i kukurydzę. Dodaje się kukurydzę, i majonez, doprawić do smaku i gotowe .
Bardzo prosta sałatka i naprawdę smaczna
napisał/a:
Dreamgirl
2007-06-25 14:21
ja robie taka sałatkę:
składniki:
- dwa duże pory(tylko ta biała cześć)
- 20 dag duszonych pieczarek,
- puszka kukurydzy,
- szczypta soli,
- szczypta pieprzu,
- łyżka stołowa musztardy,
- majonez
wszystko to razem mieszam i uważam ze jest genialna! jako dodatek doskonały jest żytni chlebek schulstada
składniki:
- dwa duże pory(tylko ta biała cześć)
- 20 dag duszonych pieczarek,
- puszka kukurydzy,
- szczypta soli,
- szczypta pieprzu,
- łyżka stołowa musztardy,
- majonez
wszystko to razem mieszam i uważam ze jest genialna! jako dodatek doskonały jest żytni chlebek schulstada
napisał/a:
palika
2007-06-26 08:38
Dreamgirl danke szyn za przepis !
W najbliższych dniach postaram się zrobić tę sałatkę
W najbliższych dniach postaram się zrobić tę sałatkę
napisał/a:
reni123
2007-12-13 12:59
to jest baardzo pyszny przepis na rybkę w porach a do tego jaki prosty :) rybka rozpływa się w ustach i ma niepowtarzalny smak
mniam mniam
50 dag filetów z dorsza,
2 pory,
5 łyżek śmietany,
1 łyżka sosu chili,
1 łyżka posiekanego koperku,
2 łyżki masła,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
sól i biały pieprz do smaku.
Filety opłukać, oprószyć sola i pieprzem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Pory umyć pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Przykryć nimi rybę i wstawić na 20 min do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika. Śmietanę wymieszać z sosem chili, mąką ziemniaczaną i koperkiem. Powstałym sosem polać rybę. Zapiekać jeszcze przez 15 min
przepis pochodzi ze strony http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis1880.html
mniam mniam
50 dag filetów z dorsza,
2 pory,
5 łyżek śmietany,
1 łyżka sosu chili,
1 łyżka posiekanego koperku,
2 łyżki masła,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
sól i biały pieprz do smaku.
Filety opłukać, oprószyć sola i pieprzem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Pory umyć pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Przykryć nimi rybę i wstawić na 20 min do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika. Śmietanę wymieszać z sosem chili, mąką ziemniaczaną i koperkiem. Powstałym sosem polać rybę. Zapiekać jeszcze przez 15 min
przepis pochodzi ze strony http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis1880.html
napisał/a:
Edytka
2007-12-18 22:53
Palika pisałaś o sałatce z pora z ananasm wiec ja robię ją tak:
pokrojony por "w piórka"
puszka czerwonej fasolki
puszka kukurydzy
puszka anansa w kawalkach
twardy zółty ser pokrojony w drobną kostke
majonez
wszystko mieszam i dodoaje jeszcze kapkę soku z anansa PYYCHA mój mężczyzna uwielbia :)
pokrojony por "w piórka"
puszka czerwonej fasolki
puszka kukurydzy
puszka anansa w kawalkach
twardy zółty ser pokrojony w drobną kostke
majonez
wszystko mieszam i dodoaje jeszcze kapkę soku z anansa PYYCHA mój mężczyzna uwielbia :)