Przepisy na potrawy z grilla
napisał/a:
frania_tu
2014-06-09 14:09
Ja uwielbiam banany z grilla, bez czekolady, sam banan zawinięty w folię aluminiową.
Bardzo smakuje mi też pieczywo tostowe posmarowane masłem czosnkowym i upieczone na grillu.
Bardzo smakuje mi też pieczywo tostowe posmarowane masłem czosnkowym i upieczone na grillu.
napisał/a:
mamamaksia84
2014-06-09 17:33
Ja uwielbiam pieczarki faszerowane z grilla. Proste a smaczne. Tu przepis: http://allrecipes.pl/przepis/7670/pieczarki-nadziewane-i-zapiekane-z-serem.aspx?o_is=LV :) To samo tylko zawija się w folię i kładzie na grilla. :)
napisał/a:
paula1230
2014-06-11 08:42
Mmmm żeberka. Nie ma nic lepszego niż żeberka glazurowane w miodzie na grillu. Do tego koniecznie pieczone ziemniaki i jakaś sałatka :)
napisał/a:
Dama1
2014-06-11 10:36
Broil King ma ciekawe PRZEPISY:
- polędwiczki wieprzowe w sosie Dijon
- schab na grillu z masłem z melasy
Mam zamiar to zrobić w weekend ciekawe czy mi wyjdzie:D
- polędwiczki wieprzowe w sosie Dijon
- schab na grillu z masłem z melasy
Mam zamiar to zrobić w weekend ciekawe czy mi wyjdzie:D
napisał/a:
parisela
2014-07-15 11:46
W tym roku pierwszy raz próbowałam na grillu..kiszki ziemniaczanej. Podobno to nawet całkiem popularne. Dla mnie to był debiut i byłam zachwycona. trochę mi się przejadł grill bo co roku to samo się przyrządza a to coś nowego. Chcę spróbować w tym sezonie też burgerów z grilla. Kupić mięso mielone wołowe i zrobić domowe hamburgery..Ktos próbował? jakieś porady?
napisał/a:
Dama1
2014-09-19 11:42
Bardzo smaczne PRZEPISY na potrawy z grilla wyszukałam na grillujgotuj.pl Ja wolę raczej takie bardziej dietetyczne, mniej tłuste rzeczy, na niektórach grilla jest możliwe, aby coś takiego zrobić.
napisał/a:
marta_siar
2015-05-22 09:50
Jeśli chodzi o dania z grilla, to wprost uwielbiam potrawę nietypową - a mianowicie grillowane podpłomyki (!) z salsą. Wiem, brzmi to nieco egzotycznie, ale warto spróbować :) przepis znalazlam na stronie polo, jest bardzo prosty.
Na salsę - papryki, pomidory i ogórka trzeba pokroić w kostkę, doprawić do smaku, dodać oliwę i zamieszać. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Dip trzeba podać dobrze schłodzony z pokrojonym w kostkę serem feta oraz kawałkami awokado, posypanymi kolendrą. Sałatkę można też wykonać w wersji grillowanej: obieramy i kroimy awokado na łódeczki, dajemy na grill, a we wgłębienia wkładamy kostki fety i połówki pomidorków – pokropione oliwą i posypane kolendrą. Pieczeny aż awokado zmięknie.
Podpłomyki robimy z półproduktów: podpiekamy ciasto na pizzę w piekarniku, a gdy się wystudzi, to tniemy na trójkąty. Przygotowane podpłomyki na grilla do podgrzania – najlepiej pokropione oliwą lub muśnięte masłem z pietruszką.
Na salsę - papryki, pomidory i ogórka trzeba pokroić w kostkę, doprawić do smaku, dodać oliwę i zamieszać. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Dip trzeba podać dobrze schłodzony z pokrojonym w kostkę serem feta oraz kawałkami awokado, posypanymi kolendrą. Sałatkę można też wykonać w wersji grillowanej: obieramy i kroimy awokado na łódeczki, dajemy na grill, a we wgłębienia wkładamy kostki fety i połówki pomidorków – pokropione oliwą i posypane kolendrą. Pieczeny aż awokado zmięknie.
Podpłomyki robimy z półproduktów: podpiekamy ciasto na pizzę w piekarniku, a gdy się wystudzi, to tniemy na trójkąty. Przygotowane podpłomyki na grilla do podgrzania – najlepiej pokropione oliwą lub muśnięte masłem z pietruszką.
napisał/a:
barabasia77
2015-08-06 14:02
Kupiłam ostatnio w Auchan nowy zupełnie brykiet Cocogrill z łupin kokosa...Podobno jest dużo zdrowszy bo nie ma żywic i td... trochę trudno go rozpalić ale jak już się uda to grillowanie jest mega.. nie ma zapachu wiec kurczak wyszedł znakomity. Polecam spróbować
napisał/a:
californiasu
2015-09-11 10:01
Moi Drodzy! Wiem, że już jesień i sezon grillowy się kończy, ale chcę Wam gorąco polecić zakładkę na stronie Polomarketu, gdzie macie mnóstwo nietuzinkowych pomysłów na przygotowanie potraw idealnych do grilla. Mam nadzieję, że jeszcze zdążycie ogarnąć :) http://www.polomarket.pl/pl/grill/
napisał/a:
kamorgas
2015-09-11 13:41
Sezon się kończy ale zachęcam do kupienia grilla elektrycznego, bardzo fajnie się sprawdza w domu.
napisał/a:
ewcialowcia
2015-10-07 09:37
A tam, kończy od razu :D
na tarasie przy domu, mozna prawie zawsze zrobić grilla :)
ja także polecam skrzydełka w marynacie miodowo czosnkowej!
na tarasie przy domu, mozna prawie zawsze zrobić grilla :)
ja także polecam skrzydełka w marynacie miodowo czosnkowej!
napisał/a:
californiasu
2015-10-15 14:27
Siemka :D. Muszę koniecznie wszystkim fanom dań z grilla polecić stronkę, która jest im tylko dedykowana. Troszkę na dworze warunków już na grilla nie ma, ale dla potomnych info zostanie :p. Łapcie http://www.polomarket.pl/pl/grill/