Przepisy na potrawy z grilla

napisał/a: smerfetkaaa8 2015-10-28 16:20
Widzę, że naprawdę lubisz ten polomarket, ale musisz o nim pisać w każdym wątku?
napisał/a: ariadna_m 2016-03-15 11:14
Ja z grilla uwielbiam młode szparagi :), przepis jest bardzo łatwy: http://kaminiarz.pl/pl/przepisy/9-przepisy/21-szparagi-w-boczku-z-grilla efekt przepyszny, szkoda że można to zrobić tylko w sezonie.
napisał/a: smerfetkaaa8 2016-03-21 11:38
Też uwielbiam szparagi, szczególnie owinięte szynką parmeńską i zgrillowane. Szkoda tylko, że teraz nie ma na nie sezonu.
napisał/a: jagodaj 2016-03-21 11:47
Szparagów jeszcze nie próbowałam, ale na samą myśl ślinka mi leci :) Nie mogę się doczekać startu sezonu :)
napisał/a: mellea 2016-03-21 15:14
A my już w tym roku zrobiliśmy sobie grilla. Była przepiękna pogoda w sobotę tak więc grzechem było nie skorzystanie z niej. Był to pierwszy nasz grill w tym roku ( nie licząc oczywiście przygotowywanych potraw w domu na grillu elektrycznym).

Na obiadek był kurczak z grilla . Potrawę bardzo lubię, często robię ją na patelni grillowej ale tym razem zrobilam na tradycyjnym grillu i była jeszcze smaczniejsza.

Danie chude, zdrowe i łatwe do przyrządzenia.
aska87
napisał/a: aska87 2016-04-26 10:37
Rzeczywiście bardzo fajnie wygląda! Muszę wypróbować w czasie majówki, bo jeśli pogoda dopisze to jesteśmy umówieni ze znajomymi na grilla i kilkudniowy odpoczynek. :) A do tego przepisu używałaś tego serka Chavroux?
aska87
napisał/a: aska87 2016-04-28 01:04
Dzięki. :) To jeden przepis na majówkę już mam. Zdecydowanie ma łagodniejszy smak niż inne kozie sery, które jadłam.
napisał/a: asiek8080 2016-06-17 08:29
Pierwsze grille już za nami, ale wiadomo... lato, rodzina i zimne piwko w cieniu z kiełbaską w ręku :D my wybieramy zdrowe opcje na grillowanie, bo jesteśmy rodziną na diecie :) i daję słowo, że zdrowe to nie znaczy mnie smaczne.
napisał/a: smerfetkaaa8 2016-06-17 11:34
Ja często przygotowuję tzatziki na grilla. Nie muszę mieć żadnej sałatki, ale bez tzatzików nie ma dla mnie grilla.
napisał/a: ms-k4r0line_ 2016-07-29 11:57
U mnie hitem jest kurczak marynowany w piwie podawany z dodatkami do mięs i serów od Stovitu. Zresztą te dodatki są na tyle uniwersalne, że można je polecić chyba do każdego rodzaju mięs. :)
napisał/a: smerfetkaaa8 2016-08-03 10:26
Nigdy nie marynowałam kurczaka w piwie. To całkiem dobry pomysł.
martha_22
napisał/a: martha_22 2016-09-20 12:12
Uwielbiam grillować i dopóki pogoda pozwoli, będę cieszyła się smakiem potraw przygotowywanych w ten sposób. Powiedźcie mi proszę, czy macie może jakieś pomysły na przyrządzanie dań z grilla z dodatkiem koziego sera chavroux? Uwielbiam jego smak i powiem szczerze, że jeszcze w tym sezonie chciałabym spróbować czegoś smakowitego, do czego zostałby wykorzystany. Jest bardzo zdrowy, polecany zwłaszcza osobom z wysokim cholesterolem, a co więcej posiada mnóstwo witamin z grupy B, jak również D czy A. Wobec tego tak sobie myślę, ze warto byłoby po niego sięgnąć.