Przepisy na pyszne ciasta.
napisał/a:
nika81
2007-10-22 15:05
Może i ja się przy Was nauczę piec
Wypróbuję jakiś przepis jak przyjedzie mój M
Wypróbuję jakiś przepis jak przyjedzie mój M
napisał/a:
jente8
2007-10-22 15:11
Wow, Iria, świetny przepis i naprawdę bardzo prosty Na pewno wypróbuję.
napisał/a:
samsam
2007-10-22 15:16
Iria, piekłam już tą szarlotkę i jest naprawdę pyszna.
Ja ją jeszcze podaje na ciepło z bitą śmietaną, rewelacja
Ja ją jeszcze podaje na ciepło z bitą śmietaną, rewelacja
napisał/a:
Iria
2007-10-22 16:26
sylwia, bardzo dobry pomysł! Szarlotka jest pyszna na ciepło, a do tego z bitą śmietaną.. mniam :) Polecam jeszcze z lodami!
napisał/a:
Butterfly1
2007-10-22 16:41
oj mianm, bvałam sie ja zrobic Iria, bo jak to z sypanego ma wyjść ciacho, ale teraz na pewno wypróbuje!
napisał/a:
samsam
2007-10-22 16:45
hehe, ja pierwszy raz robiłam to ciacho, jak jeszcze mieszkałam u mamy. Pamiętam, jak moja mam mówiła, co Ty dziecko kombinujesz, co Ci wyjdzie?
napisał/a:
Iria
2007-10-22 18:15
Butterfly, też miałam na początku takie podejście :) ale przeczytałam wiele pozytywnych komentarzy + obejrzałam zdjęcia gotowych szarlotek i zdecydowanie mnie one przekonały :)
Zrobienie szarlotki zajmuje mi ok. 15-20 min. zwłaszcza jak przygotowuje ją z R.em - ja obieram jabłka, a on na bierząco trze. Zrobienie samego ciasta to jakies 30 sek. :)
Zrobienie szarlotki zajmuje mi ok. 15-20 min. zwłaszcza jak przygotowuje ją z R.em - ja obieram jabłka, a on na bierząco trze. Zrobienie samego ciasta to jakies 30 sek. :)
napisał/a:
Butterfly1
2007-10-22 19:17
Hehehe no skoro tak mówicie dziewuszki to musze zrobić, takie to cuda powymyślają,ze człowiek sie boi póżniej robic hihihi
napisał/a:
natalia.nm.
2007-10-22 20:43
ale fajny przepis,wlasnie jablka tylko w ciescie lubie... moze kiedys wyprobuje hmmm
napisał/a:
iwa2
2007-10-23 14:08
Iria, ale mi smaka zrobiłaś tym przepisem i zdjęciem
chyba dziś ją zrobię
chyba dziś ją zrobię
napisał/a:
millo1
2007-10-23 15:50
a ja własnie lubie jabłka tylko surowe a przerobione już nie (tzn w szarlotce, w plackach, w przecierach, sokach kompotach- fu). chociaż ostatnio suszyłam przecier jabłkowy na taki placek kleisty i było dobre nawet :)
do rzeczy: kupiłam ostatnio ciasto orkiszowe z posypką z pestek dyni. bardzo mi smakowało i chciałam się zapytać, czy może któraś z Was ma fajny przepisik na to?
do rzeczy: kupiłam ostatnio ciasto orkiszowe z posypką z pestek dyni. bardzo mi smakowało i chciałam się zapytać, czy może któraś z Was ma fajny przepisik na to?
napisał/a:
iwa2
2007-10-24 09:02
Iria, zrobiłam ciasto według Twojego przepisu
Wyszło pyszne ale nie wyszedł dół ciasta. Pewnie to wina piekarnika.
Zrobiłam tak jak napisałaś: ciasto później jabłka ale czy na pierwszą warstwę sypkich składników dawałaś też masło bo u mnie pod jabłkami po upieczeniu była tylko cieniutka warstwa ciasta i to pewnie dlatego, że w te składniki wsiąknął sok z jabłek a reszta się sypała.
Wyszło pyszne ale nie wyszedł dół ciasta. Pewnie to wina piekarnika.
Zrobiłam tak jak napisałaś: ciasto później jabłka ale czy na pierwszą warstwę sypkich składników dawałaś też masło bo u mnie pod jabłkami po upieczeniu była tylko cieniutka warstwa ciasta i to pewnie dlatego, że w te składniki wsiąknął sok z jabłek a reszta się sypała.