Przetwory

napisał/a: majusia90 2013-09-04 14:10
w tym roku odkryłam pyszny przepis na kiszonego kalafiora : ) polecam wszystkim, bo jest pyszny :) http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/przetwory/kiszony-kalafior/
napisał/a: poleczkaxx 2014-06-03 14:14
Bardzo dobre przetwory kupiłam w Carrefour. Warto jednak zapoznać się wcześniej z ofertą na www.alleceny.pl gazetka carrefour
ponieważ zdarza się, że mają różne rzeczy w promocji
napisał/a: malvia 2014-10-06 14:15
Ja mam zamiar dzisiaj zamarynować paprykę,bo w tym roku jest tania jak na październik.
Embargo ma jednak dobre strony :)
napisał/a: kundzia20 2014-11-03 07:34
Dżemiki zawsze robię pyszne, to z marynowanymi warzywami mam problem. Choćbym wszystko robiła według przepisu, to i tak mi nie wychodzą! Jedyna moja nadzieja w kupnych przetworach, które smakują o niebo lepiej od moich. Jednak największy problem jest zawsze z grzybami, bo w supermarketach jest mały wybór, do tego ceny astronomiczne. Na szczęście w tym roku znalazłam sklep internetowy: [url]www.fungopol.pl[/url]. Tam mają wiele różnych gatunków, podobno zebranych w polskich lasach. Już zamówiłam kilka słoiczków gąsek i rydzy, i czekam na przesyłkę.
napisał/a: talentedgirl 2015-07-28 11:45
Ja co roku robie ogórki na kilka sposobów: kiszone, konserwowe i na słodko w sałatce szwedzkiej
napisał/a: smerfetkaaa8 2015-12-20 19:05
Ja przygotowuję wyłącznie dżem z dyni. Do niczego innego nie mam cierpliwości ;).
napisał/a: isana91 2016-06-07 15:09
Robicie ogórki kiszone? Skąd bierzecie sól kamienną? Ja trafiłam na tą http://bsmsalt.com.pl/oferta/sol-spozywcza-dla-przemyslu-spozywczego/sol-kamienna-spozywcza i zastanawiam się nad zamówieniem jej. Obiecałam sobie że w tym roku w końcu zrobię własne przetwory :)
bajaderka
napisał/a: bajaderka 2017-03-15 11:27
Moje zapasy zimowych przetworów niestety już się kończą :) dlatego postanowiłam dorobić trochę słodkich słoiczków.
Polecam sprawdzony przepis na pyszne prażone jabłka z cynamonem:

1200 g jabłek (najlepiej Renet)
250 ml soku jabłkowego
2 łyżeczki cynamonu
1 opak. Cukru żelującego ze stewią Dr. Oetkera

Jabłka umyj, obierz ze skórki, usuń gniazda. Odmierz 1 kilogram i pokrój je w cienkie plastry (najlepiej przy pomocy malaksera). Sok przelej do garnka, wymieszaj z cukrem żelującym i cynamonem, zagotuj. Do gotującego się soku dodaj plasterki jabłek. Gotuj ok. 3 minut, usuń pianę i przelej do wyparzonych wcześniej słoiczków. Zamknij szczelnie i odstaw do góry dnem na ok. 1/2 h.

Smacznego ;)
napisał/a: calisto 2017-07-02 10:38
Polecicie jakieś przepisy na przetwory z truskawek?
napisał/a: szular_marzena 2018-04-15 11:57
brzmi pysznie i zdrowo
napisał/a: szular_marzena 2018-04-15 11:57
dziwnie brzmi...kiszony kalafior..ale spróbuje