Raclette
napisał/a:
Annie
2013-10-08 18:52
Elo.
Jak w temacie. Raclette.
( http://s3.amazonaws.com/rapgenius/filepicker%2FAPcnlglGRVypUIhl1cYJ_raclette.png.jpg )
I teraz tak. Zazwyczaj na grill górny wrzucam wszystko co mi wpadnie w ręce - kurczak, karkówka, boczek, wszelakie warzywa. Na padki dolne kawałki bagiety z serem.
I tak zawsze, aż nudno. Może macie jakieś inne wykorzystanie dla tej machiny ?
P.s. próbowałam w padkach rozpuszczać ser - aby zanurzać w nim grillowane kawałki tak jak w fondu, ale ser się bardziej przypieka niż rozpuszcza.
Za tipy thx from the mountain. :)
Jak w temacie. Raclette.
( http://s3.amazonaws.com/rapgenius/filepicker%2FAPcnlglGRVypUIhl1cYJ_raclette.png.jpg )
I teraz tak. Zazwyczaj na grill górny wrzucam wszystko co mi wpadnie w ręce - kurczak, karkówka, boczek, wszelakie warzywa. Na padki dolne kawałki bagiety z serem.
I tak zawsze, aż nudno. Może macie jakieś inne wykorzystanie dla tej machiny ?
P.s. próbowałam w padkach rozpuszczać ser - aby zanurzać w nim grillowane kawałki tak jak w fondu, ale ser się bardziej przypieka niż rozpuszcza.
Za tipy thx from the mountain. :)
napisał/a:
mnpszmer
2013-10-08 22:18
Ja na gore wkladam
-wieprzowine
-mielone
-piers z kurczaka
-cebule, papryke, pieczarki, kielki, cukinie, ziemniaki (oczywiscie wczesniej ugotowane w lupinkach)
Na dol
ser i wcale sie nie przypieka jakos, ale kupuje specjalny ser do tego przeznaczony.
ser z mielonym
ser z mielonym, kielkami i pieczarkami
jajko
jajko z cebula
Ja uwielbiam raclette Oczywiscie wszystko na tym przyprawiam sosem sojowym
-wieprzowine
-mielone
-piers z kurczaka
-cebule, papryke, pieczarki, kielki, cukinie, ziemniaki (oczywiscie wczesniej ugotowane w lupinkach)
Na dol
ser i wcale sie nie przypieka jakos, ale kupuje specjalny ser do tego przeznaczony.
ser z mielonym
ser z mielonym, kielkami i pieczarkami
jajko
jajko z cebula
Ja uwielbiam raclette Oczywiscie wszystko na tym przyprawiam sosem sojowym
napisał/a:
Annie
2013-10-09 14:21
Walentina, dzięki za odpowiedź.
Dopytam jeszcze tylko : ser z mielonym mięsem ? surowym czy już "obrobionym"?
O z jajkiem świetny pomysł !!
I jaki ser na dół ? Bo gouda i gruyer od razu dostają spieczonej "skórki"
Dopytam jeszcze tylko : ser z mielonym mięsem ? surowym czy już "obrobionym"?
O z jajkiem świetny pomysł !!
I jaki ser na dół ? Bo gouda i gruyer od razu dostają spieczonej "skórki"
napisał/a:
mnpszmer
2013-10-09 14:26
specjalny do raclette
surowym.Najpierw troche je przypiekam np. z cebula i potem dodaje ser.
surowym.Najpierw troche je przypiekam np. z cebula i potem dodaje ser.
napisał/a:
Rooda666
2013-10-11 18:23
ser raclette, od którego wzięła się nazwa posiłku ;)
napisał/a:
mysia231
2015-12-30 10:59
zawsze chciałam sprónować, ale nie wiedziałam jak zrobić :) moze teraz się skuszę :)
napisał/a:
slomko
2016-10-03 17:36
A co to za szalone urządzenie, które wygląda jak zbawienie nielubiarza gotowania?
[ Dodano: 2016-10-03, 17:36 ]
A co to za szalone urządzenie, które wygląda jak zbawienie nielubiarza gotowania?
[ Dodano: 2016-10-03, 17:36 ]
A co to za szalone urządzenie, które wygląda jak zbawienie nielubiarza gotowania?