Racuchy drożdzowe z jabłkami
napisał/a:
zuzaz89
2009-06-23 21:52
*300g mąki pszennej
*20g drożdze
*2 jaja
*szkl. mleka
*100g cukru
*tłuszcz do smażenia
*cukier puder
*cukier waniliowy
*3 jabłka
Wykonanie:
sporządzić ciasto drożdzowe metodą jednofazową o konsystencji śmietany, pozostawić przez chwilę do wyrośnięcia. Jabłka pokroić w plasterki, rozgrzac tłuszcz, jabłka posypać cukrem pudrem, na rozgrzany tluszcz położyć odrobinę ciasta, położyć plasterek i znowu ciasto, smażyc z obu stron na złoty kolor, odsączyć od tłuszczu, posypać cukrem pudrem i waniliowym.
*20g drożdze
*2 jaja
*szkl. mleka
*100g cukru
*tłuszcz do smażenia
*cukier puder
*cukier waniliowy
*3 jabłka
Wykonanie:
sporządzić ciasto drożdzowe metodą jednofazową o konsystencji śmietany, pozostawić przez chwilę do wyrośnięcia. Jabłka pokroić w plasterki, rozgrzac tłuszcz, jabłka posypać cukrem pudrem, na rozgrzany tluszcz położyć odrobinę ciasta, położyć plasterek i znowu ciasto, smażyc z obu stron na złoty kolor, odsączyć od tłuszczu, posypać cukrem pudrem i waniliowym.