Sałatki...
napisał/a:
nika81
2008-05-17 11:18
Karolinka_U, ja dziś robię sałatkę kabanosową wg Twojego przepisu
napisał/a:
Karolinka_U
2008-05-17 11:44
napisz czy ci smakowała
napisał/a:
nika81
2008-05-17 11:46
Karolinka_U, napiszę na pewno
napisał/a:
MonikaDaria
2008-05-17 11:53
Kapusta pekińska
Puszka kukurydzy
Szynka wg uznania
Czerwona papryka
Puszka ananasa
Majonez
Oregano
Składniki kroimy, mieszamy z łyżką majonezu i dodajemy dwie szczypty roztartego oregano
napisał/a:
Karolinka_U
2008-05-17 11:54
Moniś, dziękuję
napisał/a:
MonikaDaria
2008-05-17 11:57
Smacznego :)
Tak samo robię z kurczakiem i brzoskwinią (zmiast szynki i ananasa) oraz z tuńczykiem, tylko zamiast szynki i ananasa daję tuńczyka no i szczyptę pieprzu.
Najszybsze salatki, roboty na 10 minut
napisał/a:
nika81
2008-05-17 21:48
Karolinka_U, pyszności
Sałatka będzie często gościć na stole w moim domu
Dzięki za super przepis
Sałatka będzie często gościć na stole w moim domu
Dzięki za super przepis
napisał/a:
Karolinka_U
2008-05-18 09:23
to się cieszę ze smakowało
napisał/a:
MonikaDaria
2008-05-18 09:49
Nie wiem czy był już przepis, jak się powtórzy to sorki
Sałatka Kebab:
Pierś z kurczaka lub wieprzowina ok 30 dkg
Kilka ogórków konserwowych
Biała część pora (dośc dużego)
Papryka czerwona (może być inny kolor, bo tylko o kolorek chodzi)
Średnia kapusta pekińska
Przyprawa kebab-gyros (ja kupuję Prymat)
Ząbek czosnku
Majonez
Pekinkę i resztę warzyw kroimy (ogórki i por w półplasterki, papryka w paski ok 2 cm) dodajemy kukurydze.
Mięso kroimy w kostkę (1x1 cm) i podsmażamy na oliwce, na koniec dodajemy łyżkę przyprawy i od razu wrzucamy do warzyw. Do tego wyciskamy czosnek i dodajemy ok 2 czubatych łyżek majonezu. Można jeszcze dosypać odrobinę przyprawy, ale żeby nie było zbyt słone. Schłodzić w lodówce ok 2 godzin.
Smacznego
Sałatka Kebab:
Pierś z kurczaka lub wieprzowina ok 30 dkg
Kilka ogórków konserwowych
Biała część pora (dośc dużego)
Papryka czerwona (może być inny kolor, bo tylko o kolorek chodzi)
Średnia kapusta pekińska
Przyprawa kebab-gyros (ja kupuję Prymat)
Ząbek czosnku
Majonez
Pekinkę i resztę warzyw kroimy (ogórki i por w półplasterki, papryka w paski ok 2 cm) dodajemy kukurydze.
Mięso kroimy w kostkę (1x1 cm) i podsmażamy na oliwce, na koniec dodajemy łyżkę przyprawy i od razu wrzucamy do warzyw. Do tego wyciskamy czosnek i dodajemy ok 2 czubatych łyżek majonezu. Można jeszcze dosypać odrobinę przyprawy, ale żeby nie było zbyt słone. Schłodzić w lodówce ok 2 godzin.
Smacznego
napisał/a:
nika81
2008-05-18 10:07
Moniś, brzmi pysznie
napisał/a:
MonikaDaria
2008-05-18 10:58
Smakuje jeszcze lepiej. Normalnie "niebo w gębie"
napisał/a:
Iria
2008-05-18 11:03
Moniś, podobny przepis do sałatki gyros :)