Sery. Pychota.
napisał/a:
warzywnik
2014-09-04 18:04
Pokochałam sery, robię je systematycznie sama:) Namawiam was do tego samego, są pyszne i zdrowe (w umiarze:)). Ja jeżdżę po mleczko na wieś przez co wiem co jem:),natomiast (nie próbowałam,ale słyszałam), że z mleka z mlekomatów też uda się zrobić.
Tu moje sery
Tu moje sery
napisał/a:
aniwey
2014-09-05 09:45
Wow! Świetny blog! I gratuluję wytrwałości, mi by się nie chciało tyle czasu poświęcać na robienie takich pyszności :)
A sprzedajesz może też te sery?
A sprzedajesz może też te sery?
napisał/a:
lore-ley
2014-09-05 10:06
Na pewno wczytam się w Twój blog bardziej, ale tak na pierwszy rzut oka - przepysznie te sery wyglądają. Chciałabym mieć teraz taki pod ręką :D
napisał/a:
fashi0n
2014-09-07 23:37
Super! Wszystko hand made jest lepsze!
napisał/a:
warzywnik
2014-09-08 17:35
Dziękuję, dziękuję..podbudowałyście mnie dziewczyny:)
W przyszłym tygodniu wkleję serki greckie holoumi..pyszne. Sery wydają się pracochłonne, ale w rzeczywistości robi się je na prawdę szybko:)
blog kulinarny
W przyszłym tygodniu wkleję serki greckie holoumi..pyszne. Sery wydają się pracochłonne, ale w rzeczywistości robi się je na prawdę szybko:)
blog kulinarny
napisał/a:
butterfly2
2014-09-11 12:26
Warzywnik, wszystko wygląda przepysznie!
A ile czasu dziennie zajmuje Ci przygotowywanie tych serów? Jak to sobie wszystko planujesz, żeby zdążyć i z rodziną, i z pracą, i z serami? :)
A ile czasu dziennie zajmuje Ci przygotowywanie tych serów? Jak to sobie wszystko planujesz, żeby zdążyć i z rodziną, i z pracą, i z serami? :)
napisał/a:
warzywnik
2014-09-13 15:59
Mam własną działalność gosp.,więc daję radę
zdrowa żywność katowice
zdrowa żywność katowice
napisał/a:
warzywnik
2014-09-13 16:02
..zrobienie serka z 10l to kwestia 1 godz. i 15 min. czasu. Także nie jest źle:D
zdrowa żywność katowice
zdrowa żywność katowice
napisał/a:
lore-ley
2014-09-17 12:21
Fajnie, że robisz w życiu to, co lubisz - niewielu ma odwagę spróbować i się męczy w beznadziejnych pracach.
napisał/a:
pjerunr
2014-11-14 11:04
Ja uwielbiam próbować nowych serów... Zawsze sobie jakieś pyszności w Almie wynajduję. Ostatnio w ogóle się rozsmakowałam w serach w połączeniu z różnymi przetworami, np. borówką, żurawiną czy jarzębiną... Są świetne. Taką serię dodatków do serów ma Stovit. Dzisiaj nawet na śniadanie wcinałam tosty z camembertem i borówką. Mniam! :)
napisał/a:
smerfetkaaa8
2014-11-18 14:39
Za własnoręczne robienie serów raczej bym się nie zabrała, ale za to uwielbiam próbować te gotowe! Rodzina zna moją małą słabość i jak tylko się da to przywozi mi też sery z zagranicy.