Sery, sery i jeszcze raz sery! :)
napisał/a:
ms-k4r0line_
2016-07-11 15:35
Wiele serów, zwłaszcza żółtych, zyskuje dzięki ciekawym dodatkom, takim jak borówka czy jarzębina ze słoika. Odkryłam niedawno dodatki do mięs i serów (Stovit) i teraz nie wyobrażam sobie sera bez nich :)
napisał/a:
martha_22
2016-08-22 19:35
A czy sięgacie po serki kozie? Sama uwielbiam chavroux http://chavroux.pl/ . Wyrabia się go wyłącznie z mleka koziego i ma bardzo delikatny smak. Na co dzień można z niego przygotować całe mnóstwo fantastycznych dań. Idealnie nadaje się do zapiekanek, na grill w formie farszu chociażby do papryki, czy jako lekka przekąska na tosty, bądź wafle ryżowe. Co najważniejsze dla mnie, nie jest on kaloryczny, a sprzyja obniżeniu ciśnienia i posiada mnóstwo cennych witamin- B, D, K a także np. kwas foliowy.
napisał/a:
szaman1234
2016-08-22 20:20
Uwielbiam sery i serki ;) pleśniowe przepyszne :D
napisał/a:
madamo
2016-09-15 20:49
Też jadam ten chavroux najczęściej ten pleśniowy w roladce:) mój ulubiony idealny jako przekąska z dodatkiem czerwonego wina.
napisał/a:
Dorota225
2016-12-17 22:20
Też lubię :) chyba najdelikatniejszy kozi ser na rynku :) Teraz nowy wyszedł, widziałyście? Piramidka, ale z dodatkiem figi.
napisał/a:
smerfetkaaa8
2017-04-09 14:33
Ja ostatnio pokochałam ser kozi. Mogłabym go jeść codziennie.
napisał/a:
Amanitka
2019-03-07 11:00
lasagne cztery sery to prawdziwe cudo
napisał/a:
Melińka
2019-03-31 22:36
Ja rozkochałam się w Grana Padano, cuuudo. Ale też Camembert i Brie uwielbiam.