Smaczne przekąski

napisał/a: monika_35 2007-10-16 10:37
chciałabym was zapytać, czy macie jakieś pomysły na przekąski, które można podać gościom na imprezach? Nie chodzi mi tu bynajmniej o żadne chipsy i chrupki ale coś bardziej oryginalnego. Ja czasem stawiam w małych miseczkach oliwki, cebulki marynowane, albo koreczki. A wy?
napisał/a: mua 2007-10-23 17:01
koreczki są najlepsze, u mnie zawsze najszybciej schodzą te z kabanosami
napisał/a: dudek2 2007-10-23 19:43
Koreczki to super pomysł! Fajnie wyglądają jeszcze kolorowe, pomysłowe kanapeczki, nadziewane pomidorki (np. pastą jajeczną albo twarożkiem), szaszłyczki (kulki winogrona, ogóreczek, oliwki, maleńka kosteczka fety, żółtego lub pleśniowego sera i co tam jeszcze przyjdzie do głowy)
napisał/a: Beata_H2O 2007-10-30 13:26
ja kupuje koreczki juz gotowe ... cale moje zadanie polega na odkreceniu sloiczka no i estetycznym ulozeniu na talerzyku:) polecam koreczki firmy OLE!
napisał/a: Bibi88 2007-10-31 12:16
Ludzie robią jeszcze takie małe kolorowe kanapeczki na krakersach też bardzo szybko znikają ze stołu
napisał/a: final 2010-01-19 19:35
Zabłysnąć potrawami jest bardzo łatwo, nie trzeba specjalnie się wycilać. Oczywiście chipsy czy paluszki nie są efektownymi przekąskami, ale jakaś sałatka, kanapki mogą być czymś odpowiednim. Moja znajoma niedawno zaprosiła mnie na imieniny, oprócz mnie było jeszcze kilka osób. Zrobiła jakąś sałatkę, nawet nie wiem jaką, bo mi tak naprawdę najbardziej posmakowała wędlina, którą podawała jako dodatek. Potem okazało się, że wędliny zamówiła na lap-pol.pl Od razu wzięłam od niej namiary i jak tyl;ko wróciłam do domu to zrobiłam zamówienie. Polecam spróbować:)
rakastan
napisał/a: rakastan 2010-01-23 23:27
Zapraszam do mnie. Tutaj znajdziecie wiele przepisów, w tym na smaczne przekąski.
[url]http://moja_kuchnia.blogerki.pl/[/url]
napisał/a: panidomu 2010-06-28 10:47
Parówki w szlafroczkach

40 dkg parówek cienkich, 3 jaja, 5—6 dkg mąki, sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku, tłuszcz do smażenia.


Przepis:

Parówki umyć, obrać z osłonki, pokrajać na kawałki długości 6—8 cm. Jaja umyć, wybić ze skorupek, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z żółtkami i przesianą mąką, doprawić. W przygotowanym cieście maczać parówki, kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz i smażyć ze wszystkich stron na rumiano.
napisał/a: limar 2010-06-28 12:29
Jakoś nie przepadam za parówkami:) Według mnie świetną przekąską sa faszerowane jajka( przepis już podałam przy temacie o tym samym tytule). To naprawdę świetna sprawa i bardzo szybko się je robi. Ewentualnie serowe founde, bardzo smaczne i proste w przygotowaniu
napisał/a: casandras 2010-10-06 10:53
U mnie bardzo schodzą na imprezach jajka z sosem czosnkowym i ziołami prowansalskimi oraz ogórki kiszone z papryka zawijane w boczek i żółty ser.
napisał/a: wow 2010-10-06 13:01
Ja raczej wielkich przyjęć, a nawet małych nie urządzam, ale od czasu do czasu lubię sobie wyjść na miasto - w dobrych restauracjach można zjeść smaczną przekąskę np. w takim stylu https://www.facebook.com/photo.php?fbid=443740369659&set=a.435532979659.239893.91022649659 Sami przyznajcie, ze wygląda to naprawdę przesmacznie.
napisał/a: katarynka16 2011-05-03 17:29
Kanapki z krakersów - super sprawa, choć pracochłonne. Robię też koreczki z pomidorków koktajlowych, małych cebulek, kostek sera itp. No i najróżniejsze sałatki... zawsze mam też w pogotowiu gotowe przekąski na wszelki wypadek, ale staram się żeby to nie były standardy, tylko coś innego, np warzywne chipsy zamiast zwykłych albo paluszki o jakimś dziwnym smaku :)