szynka parmeńska

napisał/a: ~michal_antoni 2009-06-17 11:27
czy w warunkach polskich można zrobić domowym sposobem? Ktoś ma doświadczenia?
napisał/a: ~lola 2009-06-17 14:59
szynke można zrobić,ale nie parmeńską, bo z tego co sie orientuje takapochodzi tylko z rejonu Parmy,chodzi o odpowiednie składniki, klimat, itp,ale szczerze mówiąc nie wiem jak taką suszoną szynkję się robi...napewno długo trwa, a efekt nie jest gwarantowany, lepiej kupić:)
napisał/a: ~jaga 2009-06-19 12:15
no tak, zrobiona w domu nie będzie już parmeńska ;)
napisał/a: pawie_oko 2010-03-08 10:35
Hahahah zgadzam się, że jak się szynkę zrobi w domu to ona już nie będzie parmeńska;) Tylko raczej domowa. Mimo tego, że jakość wędlin w naszych sklepach nie przemawia do mnie tzn, dość szybko się psuje, ja jakoś nie potrafię zrobić wędlin w domu. Ale mięsko, szynki lubię. Ostatnio nawet zaczęłam korzystać ze sklepu łap-pol. Internetowego sklepu z wędlinami. Dzięki czemu mam pyszne wędliny i na takich zakupach oszczędzam mnóstwo czasu;)
napisał/a: ~gość 2011-12-22 07:52
a jak masz na nazwisko Parmeński to już tak