Tarty wytrawne :-)
napisał/a:
Edytka
2010-03-02 16:46
Gumbassek, hmm apetycznie to wyglada Ja zawsze jadłam tarty na słodko. muszę wypróbować. Dzięki za przepis
napisał/a:
MARLENUSZ
2010-05-03 20:57
Gumbassek, ja najczesciej robie tarte ze szpinakiem (pychaaa).
Nadzienie: mrozony szpinak, ser roquefort i masa jajeczno-smietanowa czyli ubte 3 jajka z 2 lyzkami smietany i z przyprawami: granulowany czosnek, pieprz, ale nie sol, bo ser jest wystarczajaco slony!! Robie wszystko na oko, wiec nie mam dokladnych proporcji.
Jeszcze jedna prosta i smaczna tarta: pomidorowa.
Ciasto smarujemy musztarda, wykladamy porojone w talarki pomidory, posypujemy ziolami prowansalskimi, sola i pieprzem. Ewentualnie mozna posypac strartym, zoltym serem.
Nadzienie: mrozony szpinak, ser roquefort i masa jajeczno-smietanowa czyli ubte 3 jajka z 2 lyzkami smietany i z przyprawami: granulowany czosnek, pieprz, ale nie sol, bo ser jest wystarczajaco slony!! Robie wszystko na oko, wiec nie mam dokladnych proporcji.
Jeszcze jedna prosta i smaczna tarta: pomidorowa.
Ciasto smarujemy musztarda, wykladamy porojone w talarki pomidory, posypujemy ziolami prowansalskimi, sola i pieprzem. Ewentualnie mozna posypac strartym, zoltym serem.
napisał/a:
File07
2014-02-25 18:14
Do tatry ze szpinakiem można dodać np. wędzonego łososia, [mod:Reklama usunięta] np.
napisał/a:
lovelove1
2014-02-27 02:49
ja dziś zrobiłam z kurczakiem, suszonymi pomidorami, rukolą, serem, zalane śmietaną z jajkiem i ziołami