Wasze ulubione zupy

napisał/a: anusia133 2016-03-01 11:00
Ja ostatnio robiłam bardzo ciekawą zupkę gulaszową. Najpierw zrobiłam bulion, a następnie na patelni kurczak, pieczarki i inne warzywa, a później wszystko do gara :) Wyszło mega :)
kinia80
napisał/a: kinia80 2016-04-01 14:31
Wczoraj zrobiłam naprawdę pyszną zupę. Połączyłam pieczarki i cukinie. Zamiast bulionu włożyłam białą kiełbasę :)
napisał/a: shee 2016-05-26 09:39
chrzanowa jest pyszniutka ;) zawsze dodaje chrzan Polonaise wtedy ma wyrazisty smak
napisał/a: smerfetkaaa8 2016-05-27 08:21
Ja uwielbiam zupy azjatyckie. Chodzi za mną bulion tajski z krewetkami.
napisał/a: balbalele_90 2016-06-14 14:43
wszystkie oprócz grzybowej i pieczarkowej ;)
za flakami i czerniną też nie przepadam
napisał/a: ariadna_m 2016-07-20 11:43
Dietetyczna to ona nie jest ale ja lubię bardzo taką zupkę serową z boczkiem. Idealna szczególnie na jesień czy zimę, na chłodne dni.
napisał/a: smerfetkaaa8 2016-08-03 10:52
Dawno już nie jadłam zupy serowej. Jest ona niestety bardzo kaloryczna.
napisał/a: ingoo 2016-08-09 17:21
A tak naprawdę nie ma zupy, którejbym nie kochała:)
napisał/a: juvia 2016-08-23 13:28
A ja bardzo lubie zupę ziemniaczaną. Bardzo często przyrządzam na początku tygodnia aby potem jeść na tygodniu Zupa jest smaczna, sycąca oraz tania.

Na stroni jest najlepszy przepis jaki do tej pory znalazłam:
https://www.przepisy.pl/przepis/zupa-ziemniaczana

Spokojnie może zastąpić obiad w gorące dni. Lubią ją również moje córcie i mąż ( który czasami wkraja sobie do niej kiełbaskę jeśli chce aby zupa była bardziej sycąca).
napisał/a: elfka_8494 2016-09-19 12:07
Moja ulubiona to gulaszowa z mięsem wołowym (chociaż można też z wieprzowym) przepis znalazłam na stronie POLOmarket i od tamtej pory często ją gotuję. Pyszna!
napisał/a: martusia771 2016-10-03 12:18
Zupa dyniowa a raczej krem z dyni na warzywnym bulionie z jesiennych korzennych warzyw z dodatkiem dobrego oleju z pestek dyni np. takiego jak ten https://olejowesmaki.pl/shop/product/z_pestek_dyni , to jest to co kocham.
napisał/a: rangae 2016-10-20 12:27
Soczewica plus kiszona kapusta - pycha:


napisal(a):W głębokim rondlu lekko rozgrzewamy oliwę. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy do rondla. Podsmażamy, aż cebula się zeszkli. Dodajemy pokrojona w kostkę papryczkę chili, chwilę smażymy.
W tym czasie kapustę przepłukujemy na sicie, odsączamy, przekładamy na deskę do krojenia i siekamy.
Dodajemy do cebuli z chili przeciśnięty przez praskę lub pokrojony w cienkie plasterki czosnek, smażymy pół minuty.
Dodajemy do rondla posiekaną kiszoną kapustę, smażymy 5 minut. Podlewamy 0,5 szklanki wywaru, dusimy 30 minut od czasu do czasu mieszając i uzupełniając odparowany wywar.
Dodajemy do rondla przepłukaną na sicie soczewicę, dolewamy pozostały wywar, gotujemy 10 minut.
Dodajemy do rondla krajankę, mieszamy, gotujemy 5 minut.
Zupę podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki.


Przepis z: [HTML]https://zakochanewzupach.pl/jesienna-zupa-z-soczewicy-kiszona-kapusta/[/HTML]