Wiepszowina z kiełkami

napisał/a: zuzaz89 2009-06-23 20:05
*25 dag chudej wieprzowiny
*kiełki
*1 por
*papryka
*3 marchewki
*5dag fasoli
*sos sojowy
*mąka ziemniaczana
*2łyżki smalcu
*pół pęczka szczypiorku
*bulion z kury
*20 dag ryżu w woreczku
*olej do smażenia
*pieprz
*chilli w proszku
*curry
*czosnek
*natka pietruszki
*wegeta
*ogórki korniszony

Sposób wykonania:
Por oczyścić, pokroić na krążki, marchewkę oczyścić, pokroić w słupki, paprykę oczyścić pokroić w słupki, mięso pokroić w małe paseczki, opruszyć solą, pieprzem, skropic sosem sojowym, dodac mąkę ziemniaczaną, mięso odstawić na pół godziny. Obsmażyć na smalcu, dodac pokrojone warzywa, podlać bulionem, dusic pod przykryciem do miękkości mięsa, podawać z ryżem w kilku smakach.
Smacznego