Żeberka duszone w kapuście kiszonej

napisał/a: ~Varadero 2011-08-29 22:11
Składniki:

* żeberka wieprzowe 1,5 kg
* kapusta kiszona 1,5 kg
* przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, czosnek
* bulion 2 litry
* ziele angielskie
* liść laurowy

Przepis - wykonanie

Żeberka podzielić na porcje po 15 dag (10 cm). Doprawić do smaku. Do brytfanny wlać połowę bulionu. Włożyć połowę kapusty kiszonej. Na kapuście ułożyć żeberka (jedno obok drugiego). Przykryć drugą częścią kapusty. Wlać pozostały bulion. Na wierzch wsypać ziele angielskie i ułożyć liść laurowy. Wstawić brytfannę do urządzenia, temperatura 200 C. Czas ok. 1 godziny.

Smacznego!
A jak dostać Varadero dowiecie się z www.v-dero.pl