Zupa wiśniowa
napisał/a:
zuzaz89
2009-06-23 22:00
* 60 dag wiśni
* 4-5 łyżek cukru
* 1/2 szklanki śmietany
* 1 łyżeczka mąki
* sól
* cynamon lub skórka z cytryny
wykonanie:
Wiśnie umyj i wydryluj. Połowę ugotuj w kilku łyżkach wody z dodatkiem cukru. Następnie podlej je znowu wodą (jakieś pół szklanki), dodaj cukier i cynamon do smaku. Do gorącej zupy wlej mąkę wymieszaną ze śmietaną i jeszcze raz zagotuj, stale mieszając. Pozostałe owoce ułóż w głębokich talerzach i zalewaj gorącą zupą. Możesz podać na gorąco, ale zupa jest także pyszna po schłodzeniu.
* 4-5 łyżek cukru
* 1/2 szklanki śmietany
* 1 łyżeczka mąki
* sól
* cynamon lub skórka z cytryny
wykonanie:
Wiśnie umyj i wydryluj. Połowę ugotuj w kilku łyżkach wody z dodatkiem cukru. Następnie podlej je znowu wodą (jakieś pół szklanki), dodaj cukier i cynamon do smaku. Do gorącej zupy wlej mąkę wymieszaną ze śmietaną i jeszcze raz zagotuj, stale mieszając. Pozostałe owoce ułóż w głębokich talerzach i zalewaj gorącą zupą. Możesz podać na gorąco, ale zupa jest także pyszna po schłodzeniu.
napisał/a:
carina33
2010-05-28 12:48
Uwielbiam zupy owocowe, ale nie wiem po co śmietana. To wyjdzie bardziej koktail, ale spróbuję
napisał/a:
beatka950
2010-05-28 15:49
zuzaz89, ciekawy przepis Spróbuję