Żurawina

napisał/a: takaja9 2009-11-12 15:53
Do czego można dodać źurawinę? Czy ona posiada jakieś wartości odżywcze, witaminy?
napisał/a: antalis 2009-11-12 16:12
Jasne i to sporo ! Glownie witamina C, dobra jest na przeziebienie atakze na choroby ukladu moczowego.

Ja uwielbiam piersi z kurczaka/indyka faszerowane zurawina i z serem. Glownie zurawina pasuje do drobiu wlasnie.
napisał/a: ja-mama 2012-02-17 17:50
ciasto marchewkowe z żurawiną polecam
napisał/a: ja-mama 2012-02-17 17:53
a ostatnio robiłam schab pieczony wg przepisu ze strony schab pieczony polecam
napisał/a: malwinka90 2013-02-24 20:41
Żurawiny kojarzą mi się oryginalnie - kaczka pieczona z żurawinami http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/dania-glowne/kaczka-pieczona-z-zurawina-i-zapiekanym-puree-ziemniaczanym/
napisał/a: anjabro 2015-04-24 17:00
Z tego co wiem, to żurawinę najczęściej dodaje się do mięs.