Garnki Silga za 3500 zl komplet - warto?

napisał/a: ~miron1" 2007-10-16 13:24

Użytkownik "Marcin E. Hamerla"
napisał w wiadomości news:nb19h3dvd0qomvpmjn45qvbqm6nr54r3bd@4ax.com...
> miron1 napisal(a):
>
>>> rodzice dali sie zlapac na prezentacje takich garnkow
>>> http://www.philipiak.pl/?k=katalog&d=1
>>> zestaw na dole strony za 3500 w ratach przez dwa lata.
>>> Warto?
>>>
>>Nie warto - kup BERGHOFFA za 400 PLN - zestaw wg. mnie jeszcze lepszy.
>>Byłem
>>równiez na rzeczonej prezentacji ) Już tam z rączek poschodziło to co
>>udawało lux drewno. Blee
>
> Kupilem zestaw garnkow i komplet sztuccow Berghoffa. Garnki maja
> metalowe uchwywy. Takoz pokrywki.
Berghoff ma kilka serii . Ja kupiłem tę z uchwytami z tworzywa sztucznego.
Nie ma problemów
PZDR
Miron1

napisał/a: ~Bozena" 2007-10-16 13:30
wrote in message
> Witam
> DZIEEEEEEKI :)
> Zdaje sie ze Wasze odpowiedzi zazegnaly zagrozenie. Mam nadzieje ;)
> Teraz Rodzice zaczynaja "celowac" w garnki Berghoffa - m.inn. dzieki
> lekturze Grupy.

Piotrze, niech rodzice jednak rzuca okim na garnki IKEA 365+ :
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30101168
Równiez jak i Joanna jestem z nich bardzo zadowolona. Wlasciwie nie znam
nikogo, kto by narzekal na te garnki. Z karta Ikea Family ten komplet mozna
kupic cos za ok. 170 zl.

Bozenka z Wilna :)
sloneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk

napisał/a: ~ZbyszekZ 2007-10-16 14:13
On Oct 15, 8:59 pm, "TMK" wrote:
> Opis mnie powali ... pokrywki sa tak zaprojektowane aby para sie skrapla a
> i wraca a do granka- fakt mam taki jeden stary garnek gzie pokrywka jest

E, o termometrze jest lepsze:
"Ka da pokrywa posiada termometr, który wskazuje temperatur w
naczyniu, dzi ki temu mo e te by stawiana na stole jako patera i
jest równie doskona podstaw dla naczynia, które dzi ki temu mo e
s u y na stole jako waza."

Jakos nie pomyslalem wczesniej ze termometr powoduje iz garnek moze
stac jako patera

--
ZZ@private
napisał/a: ~inż Mamoń" 2007-10-17 18:51
Witam,

jeśli mają być zdrowe i bajeranckie to polecam rzymski garnek. Wydasz
znacznie mniej a jedzono będzie na pewno duuużo smaczniejsze i zdrowsze niż
robione w tych za kilka tysięcy.

Zajrzyj na stronę www.roemertopf.pl tam mają pełny wybór. Zdecydowanie
polecam

pozdrawiam serdecznie
inż. Mamoń
(fan gotowania w rzymskim garnku)


Użytkownik napisał w wiadomości
> Witam,
> rodzice dali sie zlapac na prezentacje takich garnkow
> http://www.philipiak.pl/?k=katalog&d=1
> zestaw na dole strony za 3500 w ratach przez dwa lata.
> Warto?
> Pomysl na zdrowe-bajeranckie garnki chodzil Tacie po glowie od
> dluzszego czasu. Okej, ale czy sa lepsze/gorsze zestawy? Czy te garnki
> sa dobre (nie pytam czy cena odzwierciedla ich mozliwosci bo w to nie
> uwierze), ale czy nie jest to szrot w stylu TV Mango?
> Wiem - lepiej zmienic sposob gotowania i zywienia w normalnym zakresie
> - dopiero potem garnki - ale poza tym?
> pozdrawiam
> Piotr
>

napisał/a: ~Alek" 2007-10-17 21:14
Użytkownik "inż Mamoń" napisał
>
> jeśli mają być zdrowe i bajeranckie to polecam rzymski garnek.
> Wydasz znacznie mniej a jedzono będzie na pewno duuużo
> smaczniejsze i zdrowsze niż robione w tych za kilka tysięcy.
>
> Zajrzyj na stronę www.roemertopf.pl tam mają pełny wybór.
> Zdecydowanie polecam

Wygląda interesująco. Czy gdzieś w sieci znajdę przepisy na dania
robione w czymś takim?
napisał/a: ~Panslavista" 2007-10-17 21:47

"Alek" wrote in message
> Użytkownik "inż Mamoń" napisał
> >
> > jeśli mają być zdrowe i bajeranckie to polecam rzymski garnek.
> > Wydasz znacznie mniej a jedzono będzie na pewno duuużo
> > smaczniejsze i zdrowsze niż robione w tych za kilka tysięcy.
> >
> > Zajrzyj na stronę www.roemertopf.pl tam mają pełny wybór.
> > Zdecydowanie polecam
>
> Wygląda interesująco. Czy gdzieś w sieci znajdę przepisy na dania
> robione w czymś takim?

Na tej samej stronie
A podobne naczynia można dostać tu:
http://www.galeriakuchenna.pl/
http://www.galeriakuchenna.pl/index.php?&id3=18&id4=1

napisał/a: ~Ikselka 2007-10-17 21:51
Panslavista pisze:

> Garnki powinny miec grube dno i takiez grube scianki - te standardowe ze
> stali INOX 18/10 zazwyczaj maja zbyt cienkie.

Ja mam też i takie z bardzo cienkimi ściankami - czasem to jest bardzo
dobre.

> Do tego pokrywy metalowe z
> metalowymi uchami podobnie jak i u garnków, termometry i inne bajery to jak
> wodotrysk w zegarku narecznym.

Popieram.


--
XL wiosenna
napisał/a: ~Panslavista" 2007-10-17 21:51

wrote in message
> Witam
> DZIEEEEEEKI :)
> Zdaje sie ze Wasze odpowiedzi zazegnaly zagrozenie. Mam nadzieje ;)
> Teraz Rodzice zaczynaja "celowac" w garnki Berghoffa - m.inn. dzieki
> lekturze Grupy.

Garnki powinny miec grube dno i takiez grube scianki - te standardowe ze
stali INOX 18/10 zazwyczaj maja zbyt cienkie. Do tego pokrywy metalowe z
metalowymi uchami podobnie jak i u garnków, termometry i inne bajery to jak
wodotrysk w zegarku narecznym.

napisał/a: ~Panslavista" 2007-10-17 21:59

"Ikselka" wrote in message
> Panslavista pisze:
>
> > Garnki powinny miec grube dno i takiez grube scianki - te standardowe ze
> > stali INOX 18/10 zazwyczaj maja zbyt cienkie.
>
> Ja mam też i takie z bardzo cienkimi ściankami - czasem to jest bardzo
> dobre.

Na cienkich sciankach potrawy bardzo łatwo się przypalają np. podczas
mieszania psując tym samym smak potrawy.

napisał/a: ~darek" 2007-10-18 12:06
Użytkownik napisał w wiadomości
> Witam,
> rodzice dali sie zlapac na prezentacje takich garnkow
> http://www.philipiak.pl/?k=katalog&d=1
> zestaw na dole strony za 3500 w ratach przez dwa lata.
> Warto?

Jeśli to ma być zakup pod kątem zdrowego żywienia, to ja bym raczej polecał
garnki rzymskie. To specjalne garnki wykonane z gliny pozwalające m.in. na
beztłuszczowe pieczenie różnego rodzaju mięs. Wyglądają efektownie - można
je postawić na stole ;) i są przy tm stosunkowo niedrogie.
Sam mam od dłuższego czasu taki garnek - klasyczny i zapewniam, że jedzenie
jest po prostu fantastyczne - smak i aromat pierwsza klasa. A żeberka
wychodzą z tego takie, że .... mniam mniam ;)
Sprzedają to również przez internet: www.roemertopf.pl

Darek

napisał/a: ~Alek" 2007-10-18 14:09
Użytkownik "Panslavista" napisał
> >
> > Czy gdzieś w sieci znajdę przepisy na dania
> > robione w czymś takim?
>
> Na tej samej stronie

Ta, strasznie dużo, całe trzy sztuki i tylko drób.

> A podobne naczynia można dostać tu:
> http://www.galeriakuchenna.pl/
> http://www.galeriakuchenna.pl/index.php?&id3=18&id4=1

Nie każde ceramiczne naczynie z pokrywą jest rzymskim garnkiem.
napisał/a: ~Panslavista" 2007-10-18 16:17

"Alek" wrote in message
> Użytkownik "Panslavista" napisał
> > >
> > > Czy gdzieś w sieci znajdę przepisy na dania
> > > robione w czymś takim?
> >
> > Na tej samej stronie
>
> Ta, strasznie dużo, całe trzy sztuki i tylko drób.
>
> > A podobne naczynia można dostać tu:
> > http://www.galeriakuchenna.pl/
> > http://www.galeriakuchenna.pl/index.php?&id3=18&id4=1
>
> Nie każde ceramiczne naczynie z pokrywą jest rzymskim garnkiem.

Podobne, czyli ceramiczne żaroodporne.