Gluten-help!!!!

napisał/a: jagna25 2010-05-11 14:09
Ja podawałam dziecku kasze manną, gotowałam w 100ml wody i po ugotowaniu wlewałam do butelki studziłam do temperatury w jakiej można dodać mleko, i dawałam tyle mleka ile miarki pokazywały. Przecież każde mleko jest na 30ml wody miarka mleka, to nie trudno obliczyć ile miarek na ile wody.
Poza tym przerabiałam etap bezglutenowy, dziecko miało podejrzenie celiakii. Ale mamy wyniki i jedyne na co ma alergie to soja i kukurydza. Przy czym na diecie bezglutenowej kazali mi faszerować dziecko kukurydzą. I dziwili się, że poprawy nie ma, a biegunki, ból brzuszka były od kukurydzy.
mali_lali
napisał/a: mali_lali 2017-01-17 13:48
Ja rozszerzałam dietę dziecku o gluten zaczynając od makaronu. Primo Gusto ma świetne kluseczki dla maluchów w kształcie Świnki Peppy, Autek i Minionków, które mają bardzo fajny, prosty, zdrowy skład.