Jaka temperatura do pierniczków?

napisał/a: ~Ikselka 2007-12-06 15:20
Dnia Thu, 6 Dec 2007 13:24:43 +0100, Lia napisał(a):

> McDreamy or McSteamy? *Gosia Plitmik*. Seriously? Seriously.
>
>> medea pisze:
>>
>>> Zaczęłam, ale mam problem - jak bardzo rozgrzać piekarnik? Nie mam tego
>>> w przepisie. 150, 180st. czy jeszcze inaczej? Nie pamiętam...
>>
>> Ja miałam 180, ale wyjmowałam je od razu jak tylko sie zarumieniły. Przy
>> okazji jak robisz lukier?Wkładasz kawałek jabłka do puszki?
>
> A propos lukrowania:
>> http://bakerlady.blox.pl/2007/12/Lukrowanie.html#ListaKomentarzy
>
> Do pooglądania i pozachwycania się :)

Ale chyba nie do jedzenia - boję się salmonelli
--
XL wiosenna

"Ci, którym natura każe się trzymać z dala od wspólnoty ... , nie
potrzebują też obrony, bo brak zrozumienia nie może ich ugodzić, są
bowiem poza kręgiem światła, a miłość znajdzie ich wszędzie. Nie potrzebują
też pokrzepienia, bo jeśli chcą pozostawać prawdziwi, mogą
czerpać tylko z siebie, zatem nie można im pomóc, przedtem nie
zaszkodziwszy." Franz Kafka
napisał/a: ~Gosia Plitmik 2007-12-06 15:30
Lia pisze:

> A propos lukrowania:
>> http://bakerlady.blox.pl/2007/12/Lukrowanie.html#ListaKomentarzy

Ranyyy, ale cuda. Rewelacja, a ja dzisiaj akurat lukruję


--

Gosia
napisał/a: ~medea 2007-12-06 17:16
Gosia Plitmik pisze:

>
> Ranyyy, ale cuda. Rewelacja, a ja dzisiaj akurat lukruję
>
>

Nie za szybko? Ja lukruję przed samymi świętami.

Pozdrawiam
Ewa
napisał/a: ~Gosia Plitmik 2007-12-06 18:04
medea pisze:

> Nie za szybko? Ja lukruję przed samymi świętami.

Ja mam partię do pożarciawłasnie znika. Niesttey musiałam przerwać
pieczenie, bo okazało sie, że ciasto za mało mi sie zmroziło w garażu i
jest za miękkie
--

Gosia