Maslo Pilos z Lidla

napisał/a: ~JanuszWo 2012-06-01 14:19
Witam!
Czy ktoś z Państwa wie coś o maśle Pilos z Lidla? Jest ono bardzo
smaczne, ładnie pachnie i jest tańsze od innych w sklepach. Zawartość
tłuszczu zwierzęcego 82%.
I to mnie niepokoi. Produkuje je OSM w Kole. Ale opakowanie masła na ich
stronie internetowej wygląda inaczej...
No, i dlaczego inne firmy nie produkują równie smacznego? Jestem
sceptyczny, więc... Jakieś zapachowe, smakowe? A może rzeczywiście jest
to masło nad masłami?
Pozdrawiam - JanuszWo
--
popraw gaz w adresie
napisał/a: ~michalek" 2012-06-01 14:56

Użytkownik "JanuszWo" napisał w wiadomości
> Witam!
> Czy ktoś z Państwa wie coś o maśle Pilos z Lidla? Jest ono bardzo
> smaczne, ładnie pachnie i jest tańsze od innych w sklepach. Zawartość
> tłuszczu zwierzęcego 82%.
> I to mnie niepokoi. Produkuje je OSM w Kole. Ale opakowanie masła na ich
> stronie internetowej wygląda inaczej...
> No, i dlaczego inne firmy nie produkują równie smacznego? Jestem
> sceptyczny, więc... Jakieś zapachowe, smakowe? A może rzeczywiście jest
> to masło nad masłami?
> Pozdrawiam - JanuszWo


Też je lubię i często kupuję.
A wyjaśnienie dlaczego tak z cenami??
Miejmy nadzieję, że właśnie takie .... wiele firm chce zwiększyć
sprzedaż swojego produktu choćby za nieco (lub nawet znacząco)
niższą cenę, ale nie chce "psuć sobie ceny" swojego produktu.
Dlatego sprzedaje swój całkiem dobry produkt pod obcą marką
na przykład sieci marketowej (tutaj jest PILOS) za niższą cenę.
Prawdopodobnie OSM w Kole pod swoim znakiem oficjalnym
sprzedaje masło w cenie rynkowej.
PILOS to marka używana przez Lidla dla produktów mlecznych od
różnych producentów.

m

napisał/a: ~Ikselka 2012-06-02 23:08
Dnia Fri, 01 Jun 2012 14:19:03 +0200, JanuszWo napisał(a):

> Witam!
> Czy ktoś z Państwa wie coś o maśle Pilos z Lidla? Jest ono bardzo
> smaczne, ładnie pachnie i jest tańsze od innych w sklepach. Zawartość
> tłuszczu zwierzęcego 82%.
> I to mnie niepokoi. Produkuje je OSM w Kole. Ale opakowanie masła na ich
> stronie internetowej wygląda inaczej...
> No, i dlaczego inne firmy nie produkują równie smacznego? Jestem
> sceptyczny, więc... Jakieś zapachowe, smakowe? A może rzeczywiście jest
> to masło nad masłami?
> Pozdrawiam - JanuszWo

Jest nad masłami. Kupuję odkąd tylko sie pojawiło. Innego już nie kupuję.
napisał/a: ~Nixe 2012-06-03 13:54
W dniu 2012-06-01 14:19, JanuszWo pisze:
> Witam!
> Czy ktoś z Państwa wie coś o maśle Pilos z Lidla? Jest ono bardzo
> smaczne, ładnie pachnie i jest tańsze od innych w sklepach. Zawartość
> tłuszczu zwierzęcego 82%.
> I to mnie niepokoi. Produkuje je OSM w Kole. Ale opakowanie masła na ich
> stronie internetowej wygląda inaczej...
> No, i dlaczego inne firmy nie produkują równie smacznego? Jestem
> sceptyczny, więc... Jakieś zapachowe, smakowe? A może rzeczywiście jest
> to masło nad masłami?
> Pozdrawiam - JanuszWo

Dobre, smaczne, niedrogie i NORMALNE masło.
Nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba.
Nie rozumiem, co konkretnie Cię niepokoi? Że na tym porąbanym świecie
można jeszcze kupić dobry produkt za dobrą cenę? :)
Co do opakowania - jest inne niż oryginale, bo sprzedawane pod marką
Lidla. To samo dotyczy reszty nabiału. Z kolei wędliny są sprzedawane
pod nazwą PIKOK, a też producenci są inni.


N.
napisał/a: ~Ikselka 2012-06-03 14:30
Dnia Sun, 03 Jun 2012 13:54:18 +0200, Nixe napisał(a):

> Dobre, smaczne, niedrogie i NORMALNE masło.

Ostatnio zaczęłam kupować to z mniejszą zawartością tłuszczu mlecznego,
chcąc delikatnie ograniczyć tłuszcz, a nie mogąc się całkowicie wyrzec
masła, którego jemy sporo - i też jest bardzo dobre.
--
"@warczyslaw: Jak doprowadzono do tego, że nie można znaleźć asystenta,
który by nie znał
zafałszowanej wersji historii a znał prawdziwą. Jak to się stało, że
fałszywa wiedza stała się
tak powszechna, ze każdy głupi Amerykanin ją zna?" - z komentarzy pod
tekstem http://tiny.pl/hpbxf
napisał/a: ~Animka 2012-06-03 22:26
W dniu 2012-06-02 23:08, Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 01 Jun 2012 14:19:03 +0200, JanuszWo napisał(a):
>
>> Witam!
>> Czy ktoś z Państwa wie coś o maśle Pilos z Lidla? Jest ono bardzo
>> smaczne, ładnie pachnie i jest tańsze od innych w sklepach. Zawartość
>> tłuszczu zwierzęcego 82%.
>> I to mnie niepokoi. Produkuje je OSM w Kole. Ale opakowanie masła na ich
>> stronie internetowej wygląda inaczej...
>> No, i dlaczego inne firmy nie produkują równie smacznego? Jestem
>> sceptyczny, więc... Jakieś zapachowe, smakowe? A może rzeczywiście jest
>> to masło nad masłami?
>> Pozdrawiam - JanuszWo
>
> Jest nad masłami. Kupuję odkąd tylko sie pojawiło. Innego już nie kupuję.

Kefir Pilos też jest dobry.


--
animka
napisał/a: ~Animka 2012-06-03 22:28
W dniu 2012-06-03 14:30, Ikselka pisze:
> Dnia Sun, 03 Jun 2012 13:54:18 +0200, Nixe napisał(a):
>
>> Dobre, smaczne, niedrogie i NORMALNE masło.
>
> Ostatnio zaczęłam kupować to z mniejszą zawartością tłuszczu mlecznego,
> chcąc delikatnie ograniczyć tłuszcz, a nie mogąc się całkowicie wyrzec
> masła, którego jemy sporo - i też jest bardzo dobre.

Ja dzisiaj ugryzłam sobie kawałek masła z kostki- już po kolacji. Masła
sobie nie żałuję.
To margaryna tuczy.


--
animka
napisał/a: ~Ikselka 2012-06-03 22:47
Dnia Sun, 03 Jun 2012 22:26:52 +0200, Animka napisał(a):

> W dniu 2012-06-02 23:08, Ikselka pisze:
>> Dnia Fri, 01 Jun 2012 14:19:03 +0200, JanuszWo napisał(a):
>>
>>> Witam!
>>> Czy ktoś z Państwa wie coś o maśle Pilos z Lidla? Jest ono bardzo
>>> smaczne, ładnie pachnie i jest tańsze od innych w sklepach. Zawartość
>>> tłuszczu zwierzęcego 82%.
>>> I to mnie niepokoi. Produkuje je OSM w Kole. Ale opakowanie masła na ich
>>> stronie internetowej wygląda inaczej...
>>> No, i dlaczego inne firmy nie produkują równie smacznego? Jestem
>>> sceptyczny, więc... Jakieś zapachowe, smakowe? A może rzeczywiście jest
>>> to masło nad masłami?
>>> Pozdrawiam - JanuszWo
>>
>> Jest nad masłami. Kupuję odkąd tylko sie pojawiło. Innego już nie kupuję.
>
> Kefir Pilos też jest dobry.

Spróbuję jutro zatem
--
"@warczyslaw: Jak doprowadzono do tego, że nie można znaleźć asystenta,
który by nie znał
zafałszowanej wersji historii a znał prawdziwą. Jak to się stało, że
fałszywa wiedza stała się
tak powszechna, ze każdy głupi Amerykanin ją zna?" - z komentarzy pod
tekstem http://tiny.pl/hpbxf
napisał/a: ~Ikselka 2012-06-03 22:48
Dnia Sun, 03 Jun 2012 22:28:11 +0200, Animka napisał(a):

> W dniu 2012-06-03 14:30, Ikselka pisze:
>> Dnia Sun, 03 Jun 2012 13:54:18 +0200, Nixe napisał(a):
>>
>>> Dobre, smaczne, niedrogie i NORMALNE masło.
>>
>> Ostatnio zaczęłam kupować to z mniejszą zawartością tłuszczu mlecznego,
>> chcąc delikatnie ograniczyć tłuszcz, a nie mogąc się całkowicie wyrzec
>> masła, którego jemy sporo - i też jest bardzo dobre.
>
> Ja dzisiaj ugryzłam sobie kawałek masła z kostki- już po kolacji. Masła
> sobie nie żałuję.

Ja też. Do kanapek obowiazkowo masło żadne tam majonezy. Także do polewania
kalafiorka, knedli itp.

> To margaryna tuczy.

Truje.
--
"@warczyslaw: Jak doprowadzono do tego, że nie można znaleźć asystenta,
który by nie znał
zafałszowanej wersji historii a znał prawdziwą. Jak to się stało, że
fałszywa wiedza stała się
tak powszechna, ze każdy głupi Amerykanin ją zna?" - z komentarzy pod
tekstem http://tiny.pl/hpbxf
napisał/a: ~Animka 2012-06-04 00:08
W dniu 2012-06-03 22:47, Ikselka pisze:
> Dnia Sun, 03 Jun 2012 22:26:52 +0200, Animka napisał(a):
>
>> W dniu 2012-06-02 23:08, Ikselka pisze:
>>> Dnia Fri, 01 Jun 2012 14:19:03 +0200, JanuszWo napisał(a):
>>>
>>>> Witam!
>>>> Czy ktoś z Państwa wie coś o maśle Pilos z Lidla? Jest ono bardzo
>>>> smaczne, ładnie pachnie i jest tańsze od innych w sklepach. Zawartość
>>>> tłuszczu zwierzęcego 82%.
>>>> I to mnie niepokoi. Produkuje je OSM w Kole. Ale opakowanie masła na ich
>>>> stronie internetowej wygląda inaczej...
>>>> No, i dlaczego inne firmy nie produkują równie smacznego? Jestem
>>>> sceptyczny, więc... Jakieś zapachowe, smakowe? A może rzeczywiście jest
>>>> to masło nad masłami?
>>>> Pozdrawiam - JanuszWo
>>>
>>> Jest nad masłami. Kupuję odkąd tylko sie pojawiło. Innego już nie kupuję.
>>
>> Kefir Pilos też jest dobry.
>
> Spróbuję jutro zatem

Ja do Lidla mam daleko, ale jak tam jestem to zawsze kupuję i kupuję też
konserwę śniadaniową w jakiejs duńskiej puszcze (cena ok. 5 zł). Smakuje
mi. No i jeszcze smakuje mi herbata torebkowa z Lidla- BLACK AFRICA (ok
5 z).


--
animka
napisał/a: ~Animka 2012-06-04 00:10
W dniu 2012-06-03 22:48, Ikselka pisze:
> Dnia Sun, 03 Jun 2012 22:28:11 +0200, Animka napisał(a):
>
>> W dniu 2012-06-03 14:30, Ikselka pisze:
>>> Dnia Sun, 03 Jun 2012 13:54:18 +0200, Nixe napisał(a):
>>>
>>>> Dobre, smaczne, niedrogie i NORMALNE masło.
>>>
>>> Ostatnio zaczęłam kupować to z mniejszą zawartością tłuszczu mlecznego,
>>> chcąc delikatnie ograniczyć tłuszcz, a nie mogąc się całkowicie wyrzec
>>> masła, którego jemy sporo - i też jest bardzo dobre.
>>
>> Ja dzisiaj ugryzłam sobie kawałek masła z kostki- już po kolacji. Masła
>> sobie nie żałuję.
>
> Ja też. Do kanapek obowiazkowo masło żadne tam majonezy. Także do polewania
> kalafiorka, knedli itp.
>
>> To margaryna tuczy.
>
> Truje.

Tak.
Robię czasami wyjątek, bo jak piekę jedno ciasto z jabłkami to musi być
margaryna, nie masło (bo za tłuste). Kupuję więc do tego ciasta masło
roślinne.

--
animka
napisał/a: ~Ikselka 2012-06-04 00:19
Dnia Mon, 04 Jun 2012 00:10:52 +0200, Animka napisał(a):

> W dniu 2012-06-03 22:48, Ikselka pisze:
>> Dnia Sun, 03 Jun 2012 22:28:11 +0200, Animka napisał(a):
>>
>>> W dniu 2012-06-03 14:30, Ikselka pisze:
>>>> Dnia Sun, 03 Jun 2012 13:54:18 +0200, Nixe napisał(a):
>>>>
>>>>> Dobre, smaczne, niedrogie i NORMALNE masło.
>>>>
>>>> Ostatnio zaczęłam kupować to z mniejszą zawartością tłuszczu mlecznego,
>>>> chcąc delikatnie ograniczyć tłuszcz, a nie mogąc się całkowicie wyrzec
>>>> masła, którego jemy sporo - i też jest bardzo dobre.
>>>
>>> Ja dzisiaj ugryzłam sobie kawałek masła z kostki- już po kolacji. Masła
>>> sobie nie żałuję.
>>
>> Ja też. Do kanapek obowiazkowo masło żadne tam majonezy. Także do polewania
>> kalafiorka, knedli itp.
>>
>>> To margaryna tuczy.
>>
>> Truje.
>
> Tak.
> Robię czasami wyjątek, bo jak piekę jedno ciasto z jabłkami to musi być
> margaryna, nie masło (bo za tłuste). Kupuję więc do tego ciasta masło
> roślinne.

Nie no, czasem używam "Kasi" do ciasta poza masłem, ależe nie jemy dużo
ciasta w ostatnich czasach (bo nie ma kto jeść oprócz nas, tj mnie i męża),
to i rzadziej piekę, więc się aż tak summa summarum tą margaryną nie
obżeramy, zeby jej całkiem trzeba było unikać
--
"@warczyslaw: Jak doprowadzono do tego, że nie można znaleźć asystenta,
który by nie znał
zafałszowanej wersji historii a znał prawdziwą. Jak to się stało, że
fałszywa wiedza stała się
tak powszechna, ze każdy głupi Amerykanin ją zna?" - z komentarzy pod
tekstem http://tiny.pl/hpbxf