Parowar - pytanie
napisał/a:
~Mark
2008-09-17 13:11
Witam
Jako ze ostatnio "naszla" mnie chec na parowar, wiec pytma - czy
rzeczywiscie warto? Czy to raczej po kilku uzyciach kolejny niepotrzebny
sprzet lezacy na polce. Mam na mysli parowr elektryczny, a nie garnek do
gotowania na parze.
Za parowarem przemawia np szybkosc - wkladam jakies ziemniaki, brokuly czy
co tam jeszcze, kawalek jakiegos kuraka - i teoretycznie wszystko to mi sie
robi jednoczesnie w tym samym nacyzniu, tak?
Ze to zdrowo, to juz wiem - wiec to kolejny plus.
Jak ze smakiem.. bo ponoc sie zmienia?
A jak sie doprawia. dobrze rozumuje ze doprawianie dopiero po ugotowaniu?
Doradzcie ciemnemu w uzywaniu tych urzadzen:)
--
Mark
Jako ze ostatnio "naszla" mnie chec na parowar, wiec pytma - czy
rzeczywiscie warto? Czy to raczej po kilku uzyciach kolejny niepotrzebny
sprzet lezacy na polce. Mam na mysli parowr elektryczny, a nie garnek do
gotowania na parze.
Za parowarem przemawia np szybkosc - wkladam jakies ziemniaki, brokuly czy
co tam jeszcze, kawalek jakiegos kuraka - i teoretycznie wszystko to mi sie
robi jednoczesnie w tym samym nacyzniu, tak?
Ze to zdrowo, to juz wiem - wiec to kolejny plus.
Jak ze smakiem.. bo ponoc sie zmienia?
A jak sie doprawia. dobrze rozumuje ze doprawianie dopiero po ugotowaniu?
Doradzcie ciemnemu w uzywaniu tych urzadzen:)
--
Mark
napisał/a:
~Mark
2008-09-17 14:02
Dnia Wed, 17 Sep 2008 13:16:44 +0200, medea napisał(a):
> Ja posypuję solą przed gotowaniem. Podobno po też można.
> Właśnie mi się gotują ziemniaki i brokuły. :)
Dzieki:) Dobrze ze przypomnialas o pojemniku na ryz:)
Chyba sie jednak na niego zdecyduje
--
Mark
> Ja posypuję solą przed gotowaniem. Podobno po też można.
> Właśnie mi się gotują ziemniaki i brokuły. :)
Dzieki:) Dobrze ze przypomnialas o pojemniku na ryz:)
Chyba sie jednak na niego zdecyduje
--
Mark
napisał/a:
~Ewa Majewska
2008-09-17 21:02
Mark pisze:
> Dnia Wed, 17 Sep 2008 13:16:44 +0200, medea napisał(a):
>
>> Ja posypuję solą przed gotowaniem. Podobno po też można.
>> Właśnie mi się gotują ziemniaki i brokuły. :)
>
> Dzieki:) Dobrze ze przypomnialas o pojemniku na ryz:)
> Chyba sie jednak na niego zdecyduje
>
Witam !
Parowar mam niedawno, ale jest super !!!!
Ja przyprawiam tylko ziołami- np. ziemniaki ziołami do ziemniaków- można
kupić. Na trzeci poziom wkładam owoce np. śliwki, jabłka (wystarczy
dorzucić na ostatnie 10 minut). Zebrany sosik można zagęścić i użyć do
obiadu,
Pozdrawiam.
Ewa
> Dnia Wed, 17 Sep 2008 13:16:44 +0200, medea napisał(a):
>
>> Ja posypuję solą przed gotowaniem. Podobno po też można.
>> Właśnie mi się gotują ziemniaki i brokuły. :)
>
> Dzieki:) Dobrze ze przypomnialas o pojemniku na ryz:)
> Chyba sie jednak na niego zdecyduje
>
Witam !
Parowar mam niedawno, ale jest super !!!!
Ja przyprawiam tylko ziołami- np. ziemniaki ziołami do ziemniaków- można
kupić. Na trzeci poziom wkładam owoce np. śliwki, jabłka (wystarczy
dorzucić na ostatnie 10 minut). Zebrany sosik można zagęścić i użyć do
obiadu,
Pozdrawiam.
Ewa
napisał/a:
~cherokee
2008-09-17 22:14
Mark wrote:
> Za parowarem przemawia np szybkosc - wkladam jakies ziemniaki, brokuly czy
> co tam jeszcze, kawalek jakiegos kuraka - i teoretycznie wszystko to mi sie
> robi jednoczesnie w tym samym nacyzniu, tak?
Nie ma tak dobrze:( Ja odlozylam elektryczny parowar w kat i uzywam
kilkuwarstwowego garnka. Nie mam cierpliwosci do zaparowanej kuchni i
czekania, garnek jest w miare szczelny i szybciutko wszystko sie gotuje
na parze.
pozdr
cherokee
> Za parowarem przemawia np szybkosc - wkladam jakies ziemniaki, brokuly czy
> co tam jeszcze, kawalek jakiegos kuraka - i teoretycznie wszystko to mi sie
> robi jednoczesnie w tym samym nacyzniu, tak?
Nie ma tak dobrze:( Ja odlozylam elektryczny parowar w kat i uzywam
kilkuwarstwowego garnka. Nie mam cierpliwosci do zaparowanej kuchni i
czekania, garnek jest w miare szczelny i szybciutko wszystko sie gotuje
na parze.
pozdr
cherokee
napisał/a:
nielaleczka
2017-01-22 23:13
Mam parowar też taki jako garnek, z philipiaka. To ich najsłynniejszy produkt. Kupiłam, bo uwielbiam warzywka na parze, są super. Robię również rybkę i filety z kurczaka, czasami gotuję jajka.
napisał/a:
~Marianka
2017-03-12 14:06
Jeżeli miała bym wybierać taki z górnej półki to tylko philipiaka, mam już szybkowar więc parowar musi być do pary.
napisał/a:
~Ana
2017-03-12 15:28
Ja gotuję w systemie wieżowym na parze. Kompletny obiad mam przygotowany na jednym palniku.