Prażuchy :-)

napisał/a: ~Qrczak 2011-10-07 21:14
Dnia 2011-10-07 18:43, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
> Dnia Fri, 07 Oct 2011 11:59:49 +0200, Qrczak napisał(a):
>
>> Wyrażam zdziwienie co do tego mieszania z mąką podczas gotowania. U mnie
>> w domu zawsze się mąkę sypało na ugotowane już ziemniaki (po odlaniu
>> nadmiaru wody), przykrywało, po kilku minutach mąka była zaparzona (bo
>> nie chodzi o to, żeby się z niej kluch zrobił),
>
> Jednak optuję za krótkim choćby pogotowaniem owej mąki z ziemniakami -
> skrobia pszenna powinna się rozkleić przy udziale wilgoci, a takie
> zaparzenie to chyba za mało.

Ależ gotuj, gotuj. W końcu masz w tym zakresie wielowiekowe tradycje.

Qra
--
Każdy facet myśli, że kobiety marzą o księciu. Gówno prawda.
One marzą o tym, żeby się nażreć i nie przytyć.
napisał/a: ~Ikselka 2011-10-07 21:25
Dnia Fri, 07 Oct 2011 21:14:47 +0200, Qrczak napisał(a):

> Dnia 2011-10-07 18:43, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>> Dnia Fri, 07 Oct 2011 11:59:49 +0200, Qrczak napisał(a):
>>
>>> Wyrażam zdziwienie co do tego mieszania z mąką podczas gotowania. U mnie
>>> w domu zawsze się mąkę sypało na ugotowane już ziemniaki (po odlaniu
>>> nadmiaru wody), przykrywało, po kilku minutach mąka była zaparzona (bo
>>> nie chodzi o to, żeby się z niej kluch zrobił),
>>
>> Jednak optuję za krótkim choćby pogotowaniem owej mąki z ziemniakami -
>> skrobia pszenna powinna się rozkleić przy udziale wilgoci, a takie
>> zaparzenie to chyba za mało.
>
> Ależ gotuj, gotuj. W końcu masz w tym zakresie wielowiekowe tradycje.
>

A to co ma być? - wyrzut skórny pękł?


--
XL
Tak, Wildstein ma rację. Głosuję na PiS!
napisał/a: ~Qrczak 2011-10-08 07:43
Dnia 2011-10-07 21:25, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
> Dnia Fri, 07 Oct 2011 21:14:47 +0200, Qrczak napisał(a):
>> Dnia 2011-10-07 18:43, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>> Dnia Fri, 07 Oct 2011 11:59:49 +0200, Qrczak napisał(a):
>>>
>>>> Wyrażam zdziwienie co do tego mieszania z mąką podczas gotowania. U mnie
>>>> w domu zawsze się mąkę sypało na ugotowane już ziemniaki (po odlaniu
>>>> nadmiaru wody), przykrywało, po kilku minutach mąka była zaparzona (bo
>>>> nie chodzi o to, żeby się z niej kluch zrobił),
>>>
>>> Jednak optuję za krótkim choćby pogotowaniem owej mąki z ziemniakami -
>>> skrobia pszenna powinna się rozkleić przy udziale wilgoci, a takie
>>> zaparzenie to chyba za mało.
>>
>> Ależ gotuj, gotuj. W końcu masz w tym zakresie wielowiekowe tradycje.
>
> A to co ma być? - wyrzut skórny pękł?

Sprawdzałam, czy na dermatologii też się znasz.

Qra
--
dzień dobry jestem z Kobry
napisał/a: ~Ikselka 2011-10-08 11:36
Dnia Sat, 08 Oct 2011 07:43:40 +0200, Qrczak napisał(a):

> Dnia 2011-10-07 21:25, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>> Dnia Fri, 07 Oct 2011 21:14:47 +0200, Qrczak napisał(a):
>>> Dnia 2011-10-07 18:43, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>> Dnia Fri, 07 Oct 2011 11:59:49 +0200, Qrczak napisał(a):
>>>>
>>>>> Wyrażam zdziwienie co do tego mieszania z mąką podczas gotowania. U mnie
>>>>> w domu zawsze się mąkę sypało na ugotowane już ziemniaki (po odlaniu
>>>>> nadmiaru wody), przykrywało, po kilku minutach mąka była zaparzona (bo
>>>>> nie chodzi o to, żeby się z niej kluch zrobił),
>>>>
>>>> Jednak optuję za krótkim choćby pogotowaniem owej mąki z ziemniakami -
>>>> skrobia pszenna powinna się rozkleić przy udziale wilgoci, a takie
>>>> zaparzenie to chyba za mało.
>>>
>>> Ależ gotuj, gotuj. W końcu masz w tym zakresie wielowiekowe tradycje.
>>
>> A to co ma być? - wyrzut skórny pękł?
>
> Sprawdzałam, czy na dermatologii też się znasz.
>

Mam niezłą intuicję w leczeniu - wielu już pomogłam, jak to czarownica.
Czarownice czasem pomagają, czasem szkodzą. Tobie pomagam.


--
XL
Tak, Wildstein ma rację. Głosuję na PiS!