Przechowywanie zielonej chilli
napisał/a:
~Sholay
2007-10-16 09:34
Świeżą zieloną chilli kuouję w woreczkach, których zawartość wystarcza
mi na parę tygodni, Niestety kiedy je zamrażam robią się po
rozmrożeniu ciemne i flakowate.
Czy macie jakiś sposób coby papryczki długo zachowały świeżość w
lodówce? CHociaż dwa tygodnie.
&
mi na parę tygodni, Niestety kiedy je zamrażam robią się po
rozmrożeniu ciemne i flakowate.
Czy macie jakiś sposób coby papryczki długo zachowały świeżość w
lodówce? CHociaż dwa tygodnie.
&
napisał/a:
~maciej debski
2007-10-16 12:00
On 16 Paź, 08:34, Sholay wrote:
> Świeżą zieloną chilli kuouję w woreczkach, których zawartość wystarcza
> mi na parę tygodni, Niestety kiedy je zamrażam robią się po
> rozmrożeniu ciemne i flakowate.
>
> Czy macie jakiś sposób coby papryczki długo zachowały świeżość w
> lodówce? CHociaż dwa tygodnie.
piec dlugo i wolno w piekarniku i trzymac w oliwie?
nie probowalem tego z chilli tylko z innymi paprykami - ale ponoc
opiekane na ogniu chilli to przysmak w meksyku i na poludniu stanow.
mac
> Świeżą zieloną chilli kuouję w woreczkach, których zawartość wystarcza
> mi na parę tygodni, Niestety kiedy je zamrażam robią się po
> rozmrożeniu ciemne i flakowate.
>
> Czy macie jakiś sposób coby papryczki długo zachowały świeżość w
> lodówce? CHociaż dwa tygodnie.
piec dlugo i wolno w piekarniku i trzymac w oliwie?
nie probowalem tego z chilli tylko z innymi paprykami - ale ponoc
opiekane na ogniu chilli to przysmak w meksyku i na poludniu stanow.
mac
napisał/a:
~Marek W."
2007-10-16 13:58
Użytkownik "Sholay" napisał w wiadomości
Świeżą zieloną chilli kuouję w woreczkach, których zawartość wystarcza
mi na parę tygodni, Niestety kiedy je zamrażam robią się po
rozmrożeniu ciemne i flakowate.
Czy macie jakiś sposób coby papryczki długo zachowały świeżość w
lodówce? CHociaż dwa tygodnie.
polecam kiszenie :))
akurat zielona papryka sie doooskonale do tego nadaje..akurat po likwidacji
grządki z chili zostało mi troszke strąków tak ze 2 litrowe słoiki...po
zalaniu solanka i dodaniu czosnku po 3-4 dniach były juz ukiszone...ale
niestety nie wytrzymały 2 tygodni bo zostały zjedzone ..mozna "zwiekszyc"
ilość papryki przez dodanie zwykłej słodkiej zielonej papryki i kiszeniu
razem..
Marek
napisał/a:
~Sholay
2007-10-16 20:10
On 16 Paź, 12:00, maciej debski wrote:
> piec dlugo i wolno w piekarniku i trzymac w oliwie?
> nie probowalem tego z chilli tylko z innymi paprykami - ale ponoc
> opiekane na ogniu chilli to przysmak w meksyku i na poludniu stanow.
>
> mac
No, nie wiem. One takie malutkie :)
AndrzejM
> piec dlugo i wolno w piekarniku i trzymac w oliwie?
> nie probowalem tego z chilli tylko z innymi paprykami - ale ponoc
> opiekane na ogniu chilli to przysmak w meksyku i na poludniu stanow.
>
> mac
No, nie wiem. One takie malutkie :)
AndrzejM
napisał/a:
~maciej debski
2007-10-17 12:09
On 16 Paź, 19:10, Sholay wrote:
> > mac
>
> No, nie wiem. One takie malutkie :)
to sie pewnie nie uda... ale przetestowalbym.
mac
> > mac
>
> No, nie wiem. One takie malutkie :)
to sie pewnie nie uda... ale przetestowalbym.
mac