Sos tysiąca_wysp_taki_jak_w_Ikei?

napisał/a: ~Aicha 2011-10-05 05:00
Żartowałam :)))

Macie swój ulubiony wariant? Bo w necie jest to sos tysiąca wersji :)

--
Pozdrawiam - Aicha

http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
napisał/a: ~Paulinka 2011-10-05 08:33
Aicha pisze:
> Żartowałam :)))
>
> Macie swój ulubiony wariant? Bo w necie jest to sos tysiąca wersji :)

Sama nie robię tego sosu, ale bardzo mi smakuje ten :
http://www.heinz.pl/prod_sos_1000wysp.php


--

Paulinka
napisał/a: ~medea 2011-10-05 10:32
W dniu 2011-10-05 05:00, Aicha pisze:
> Żartowałam :)))
>
> Macie swój ulubiony wariant? Bo w necie jest to sos tysiąca wersji :)
>

Szczerze mówiąc, to nie wiem, jak właściwie powinien smakować, bo w
zależności od producenta smak się zmienia. ;) O ile to jest to, co mam
na myśli, to robię to zwykle tak, że mieszam keczup z majonezem i
odrobiną gęstej śmietany (proporcje takie, żeby uzyskać pożądany kolor i
konsystencję), dosmaczniam sokiem z cytryny i ostrą papryką lub
pieprzem. Bardzo ważny jest keczup, bo ma duży wpływ na smak całości,
Heinza chyba najlepszy.

Ewa
napisał/a: ~Aicha 2011-10-05 23:45
W dniu 2011-10-05 05:00, Aicha pisze:

Dzięki za podpowiedzi. Tak czy inaczej, trzeba będzie podążyć w stronę
Heinza :)

--
Pozdrawiam - Aicha

http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku