Wasabi

napisał/a: ~Wojciech Karczewski" 2007-10-02 14:05
Witam serdecznie.
Czy stosujecie paste wasabi nieco mniej ortodoksyjnie niz do sushi lub
sushimi?Macie moze jakies pomysly i moglibyscie sie nimi ze mna
podzielic?Napewno macie, nie watpie ze moze byc inaczej:))
Pozdrawiam
Wojtek

napisał/a: ~Lia 2007-10-02 18:12
McDreamy or McSteamy? *Wojciech Karczewski*. Seriously? Seriously.

> Witam serdecznie.
> Czy stosujecie paste wasabi nieco mniej ortodoksyjnie niz do sushi lub
> sushimi?Macie moze jakies pomysly i moglibyscie sie nimi ze mna
> podzielic?Napewno macie, nie watpie ze moze byc inaczej:))

Do żurku zamiast zwykłego chrzanu na ten przykład zdarza mi się używac :)


--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID iskanna@jabberpl.org

It's life's illusions I recall. I really don't know life at all.
napisał/a: ~Wojciech Karczewski" 2007-10-02 19:44
Do Als-a: hahahahaha.Kolega to zdaje sie prawdziwy "iron man".Chapeau
bas:))Napewno sprobuje:)
Do Lii: uwielbiam zurek i na 100% na weekend bede probowal.Zastosowanie
zaiscie malo ortodoksyjne:))

napisał/a: ~tomolek" 2007-10-02 20:24
> Na kanapki na przykład. A kolega to rąbie bez niczego, jak jabłka.

ja tez tak lubie, czasem sobie zajrze do lodowki, troszke na palec i...
mniam

napisał/a: ~Księżniczka Telimena \\(gsk\\)." 2007-10-02 20:55

Użytkownik "Als" napisał w wiadomości

> Na kanapki na przykład. A kolega to rąbie bez niczego, jak jabłka.

To może raczej jak nutellę ;)
Pozdrawiam
Teli.

napisał/a: ~Ikselka 2007-10-02 21:40
Księżniczka Telimena (gsk). pisze:

> To może raczej jak nutellę ;)

Nutella to klej do protez zębowych o zapachu czekolady, gdzie by kto
toto jadł


--
XL wiosenna
napisał/a: ~Krysia Thompson 2007-10-02 21:48
On Tue, 2 Oct 2007 14:05:05 +0200, "Wojciech Karczewski"
wrote:

>Witam serdecznie.
>Czy stosujecie paste wasabi nieco mniej ortodoksyjnie niz do sushi lub
>sushimi?Macie moze jakies pomysly i moglibyscie sie nimi ze mna
>podzielic?Napewno macie, nie watpie ze moze byc inaczej:))
>Pozdrawiam
>Wojtek
>


Ja, za Nigella, dodaje do vinaigrette, robi sie slicznei zielony
;)))

trys
K.T. - starannie opakowana
napisał/a: ~Wojciech Karczewski" 2007-10-02 21:52
Bomba.Wasza kreatywnosc jest porazajaca:)))

napisał/a: ~Księżniczka Telimena \\(gsk\\)." 2007-10-02 22:03

Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości
> Księżniczka Telimena (gsk). pisze:
>
>> To może raczej jak nutellę ;)
>
> Nutella to klej do protez zębowych o zapachu czekolady, gdzie by kto toto
> jadł

No to masło orzechowe. Chodziło mi o konsystencję.
Teli.

napisał/a: ~iwanos" 2007-10-02 22:29

Użytkownik "Wojciech Karczewski" napisał w wiadomości
> Witam serdecznie.
> Czy stosujecie paste wasabi nieco mniej ortodoksyjnie niz do sushi lub
> sushimi?Macie moze jakies pomysly i moglibyscie sie nimi ze mna
> podzielic?Napewno macie, nie watpie ze moze byc inaczej:))
> Pozdrawiam

witam cie wojtku
ja dodaje do shtolca robi sie ślicznie brunatno zielony
napisał/a: ~Krzysztof Tabaczynski" 2007-10-06 18:06

Użytkownik "Wojciech Karczewski" napisał w wiadomości
> Witam serdecznie.
> Czy stosujecie paste wasabi nieco mniej ortodoksyjnie niz do sushi lub
> sushimi?Macie moze jakies pomysly i moglibyscie sie nimi ze mna
> podzielic?Napewno macie, nie watpie ze moze byc inaczej:))
> Pozdrawiam
> Wojtek

Do szynki w plasterkach,
do kiełbasy w plasterkach,
do golonki...

Mnie najbardziej interesuje czy
to wasabi urośnie w Polsce?
Tylko skąd sadzonki?

Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.