czym smarujecie kanapki?

napisał/a: agacik5555 2010-05-31 19:32
już ją lubię
napisał/a: beatka950 2010-05-31 21:21
Journeyman(ka) napisal(a):Usłyszałam tylko "Jedz, dziecko, jedz"






A ja też bardzo lubię masło orzechowe
napisał/a: Nadiya1 2010-05-31 21:27
beatka950 napisal(a):A ja też bardzo lubię masło orzechowe

Pyszne jest, co nie :D ? Tylko po nim ma się kaca . Ale na chlebku smakuje mi bardzo :D
napisał/a: beatka950 2010-05-31 21:32
Journeyman(ka) napisal(a):Pyszne jest, co nie :D ?



Mmm cudne Mogła bym jeść i jeść
napisał/a: sandrunia222 2010-06-01 10:22
ja smaruję kanapki masmakiem
napisał/a: jasminowapani 2010-06-14 14:53
Twarożek czosnkowy albo ziołowy (np. Ostrowia), bardzo mi smakuje z pomidorem na waflach ryżowych ze słonecznikiem [Mod: reklama usunięta] :)
napisał/a: Iza8422 2010-06-19 11:38
Dla mnie najlepszy jest serek o smaku czosnkowym Ewentualnie masełko, no ale to już bardziej kaloryczna wersja
napisał/a: ~gość 2010-06-23 02:07
czosnkowy almette, serek wiejski albo benecol z ziołami.
napisał/a: kokarda1 2010-09-16 19:36
różnie, zależy od apetytu - masłem, serkiem topionym naturalnym, serkiem topionym creme de brie (pleśniowy-topiony:D), twarożkiem naturalnym, twarożkiem z czosnkiem, twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem... :)
napisał/a: madlen1512 2010-09-17 12:00
Ja smaruję, albo zwykłym masłem, albo prawdziwym. Minusem prawdziwego masła jest to, że trzeba długo czekać, aż się rozmrozi, gdy się wyjmie z lodówki, dlatego jednak częściej z wygody wybieram zwykłe ;)
napisał/a: kokarda1 2010-09-19 20:45
madlen1512 napisal(a):Ja smaruję, albo zwykłym masłem, albo prawdziwym. Minusem prawdziwego masła jest to, że trzeba długo czekać, aż się rozmrozi, gdy się wyjmie z lodówki, dlatego jednak częściej z wygody wybieram zwykłe ;)


a jakie to jest "prawdziwe masło", a jakie zwykłe? :)

ja jeśli kupuję masło, to takie o zawartości 82%tłuszczu, bez dodatków roślinnych. dla mnie to jest całkiem "prawdziwe" masło ;)

z kolei jak robię sama, ze śmietany, to ono bardzo szybko rozmarza i robi się miękkie. kwestia tego, żeby podczas robienia dostatecznie oddzielić maślankę i dobrze wypłukać wodę - im mniej wody i maślanki zostanie, tym szybciej masło będzie się robić miękkie po wyjęciu z lodówki :)
kresza
napisał/a: kresza 2010-11-22 18:40
Częściej margaryną, rzadziej masełkiem.