czym smarujecie kanapki?

napisał/a: Kasia_ 2012-05-29 18:47
Ja smaruje zazwyczaj masłem. Mój ukochany natomiast nie smaruje niczym. Mówi że nie potrzebuje, a ja myslę że wzieło mu się to z lenistwa..
napisał/a: krasnolud1 2012-05-30 22:36
CiociaKlocia napisal(a): ponieważ takie masełko w lodówce jest twardzo i trzeba je godzinę wczesniej wyjąc, by było do smarowania, a nie krojenia, a zwykle nie ma na to czasu, lub pamieci... a trzymać w chlepbniku się nie da bo płynie... zimą jest w sam raz, za to
ja sobie kroję do maselniczki po kawałku masła (1/3 czy 1/4), żeby było na bieżąco miękkie i mniej więcej każdego dnia dokładam nową porcję, więc nawet jak w postoi w cieple to nic mu nie bedzie, a produktów margarynowatych niecierpię
napisał/a: MaciekE 2012-06-04 19:56
Wiele lat temu facet pracujący w mleczarni mówił mi, że masło jest twarde, bo ma dużą zawartość wody. A ma dużo wody, bo wtedy można go zrobić więcej. On to pamiętał z dawnych lat, ale może i teraz w tym coś jest?
napisał/a: krasnolud1 2012-06-04 20:40
MaciekE, najprawdziwsze samodzielnie robione masło też jest twarde jak stoi w lodówce nie neguję że do kupionego dodają wodę, kupione nie ma nawet odrobiny smaku tego prawdziwego, ale i tak w porównaniu z margaryną jest smaczniejsze
napisał/a: bachatera 2013-01-07 10:27
ja przeważnie majonezem albo jakimiś serkami do smarowania ale masełkiem też nie pogardzę :)
napisał/a: noc 2013-01-07 12:54
Uwielbiam osełkę, ale droga, więc na co dzień smaruje masłem. Mój luby ma ostatnio manie dodawania do wszystkiego majonezu (!) i smaruje nim nawet kanapki zamiast masła:D
napisał/a: bachatera 2013-02-06 10:57
w związku ze światowym dniem nutelli (który był wczoraj) mam nutellowy tydzień na kanapkach :)
napisał/a: noc 2013-02-06 11:27
Światowy dzień nutelli?! Nieźle!:D
napisał/a: Itzal 2013-02-06 20:53
Ja się nauczyłam od męża i smaruję kanapki avocado
napisał/a: Blanka:) 2013-02-06 23:27
masłem
ale kanapkę jadam raz na 2-3 tygodnie
napisał/a: bachatera 2013-02-08 14:33
Itzal napisal(a):Ja się nauczyłam od męża i smaruję kanapki avocado


ale jak to?:)
tak po prostu, czy robisz z tego jakieś guacamole czy cuś :)
napisał/a: sushiyana 2013-02-08 20:15
zawsze masłem a czasem sosem tatarskim na jogurcie